tirsdag 12. mars 2013

Reiseforsikring, fremdeles i tåkehavet?......


Ettersom min kroniske sykdom (KOLS) har utviklet seg til det verre (oksygen på fly) så tenkte jeg at det var vel best å kontakte forsikringsselskapet.  Kanskje har jeg ikke forsikring lengre?  Kanskje må det ekstra tiltak til?  Hva vet vel jeg?

Jeg sendte en mail med diverse spørsmål til tryg, og svaret kom veldig raskt, masse svar!  Mer enn jeg egentlig kunne klare å forstå.  Det kan vel skyldes minhjerne, jeg har fått greie på det at manglende oksygen kan medføre sløve hjerneceller og dårlig hukommelse!!!

Her er et utsagn som jeg fremdeles må fundere litt på:
Vi vil minne deg på at reiseforsikringen KUN erstatter uventet alvorlig forverring.  Dersom du har en kronisk sykdom som legen informerer deg om at vil bli verre i fremtiden, så er ikke denne forverringen dekningsmessig dersom den skjer i utlandet også.  Det vil da si at du må selv betale for vanlige legebesøk og medisiner for sykdommen og at du må dokumentere at forverringen er alvorlig og uventet fra fastlege som behandler deg for sykdommen.
 
Forverring av KOLS?  Lungebetennelse er vel ikke forverring av KOLS?  Dvs jeg lider jo ikke av kronisk lungebetennelse.  Men hva med astmaanfall?  Det må vel være ganske mange med astma som reiser til sydligere strøk med vanlig reiseforsikring?  Det er ikke så lett dette her......
Det var en del andre småting også, bl a fortalte de at jeg måtte dekke behov for oksygen selv, det ville ikke forsikringen dekke, dvs dette var ikke en uventet alvorlig forverring.  Det er OK det, som jeg har forstått det, så vil NAV/Helfo dekke dette.
Jeg sendte mail tilbake, og måtte jo bare beklage at jeg er så treg i oppfattelsen.  Da fikk jeg et kortfattet og enkelt svar som jeg gjengir her:
"Det er legen som må bekrefte om det har oppstått en UVENTET og ALVORLIG forverring av din kroniske sykdom.For at reiseforsikringen skal dekke noe så må altså sykdommen som oppstår både være uventet og alvorlig."
Ganske klart nå?  Eller?  Jo jeg tror jeg har reiseforsikringen i orden, men jeg tror også at jeg vil snakke med legen om det som står over her.  Jeg vil også, i framtiden, oppsøke lege før jeg reiser og få en slik erklæring som bl a Gjensidige forlanger av KOLS-pasienter.  Men det ligger fremdeles en tåkedott her, som dekker noe ett eller annet..........som jeg ikke forstår.  Kan det være det at i mitt hode så er en lungebetennelse hos en KOLS-pasient slett ikke uventet ?  Men fremdeles, det er vel ingen forverring av en kronisk sykdom.?.........
1 kommentar:

  1. Tåkedotten ligger tjukk synes jeg. Astma kan vel forverres i et annet klima osv, men neppe KOLS. Infeksjoner kan vel være en følge av plagene dine og kan oppstå hyppigere enn hos andre, men...Tror ikke folk med astma f.eks sjekker opp noe som helst, men bare reiser, jeg har iallfall ikke hørt om noen som gjør det.
    God dag fra Reiseglad pensjonist

    SvarSlett