søndag 31. mars 2013

Jussi Adler-Olsen, Kvinnen i buret

Ferdig med min første bok skrevet av denne danske forfatteren Jussi Adler-Olsen!  Det var en lettlest bok, jeg tar gjerne flere av disse, og heldigvis, han har skrevet flere om kriminalinspektør Carl Mørck og assistenten  el-Assad.

Det var ingen nærbeskrivelser av lemlestede lik, blod og ufyseligheter i denne boka.  Derimot lå grusomhetene på det psykiske planet, og det kan jo egentlig være vel så ille det.  Det ble oppveiet av en humoristisk tone i skildringene av kriminalinspektørens liv i sitt nye kontor,  bortgjemt nede i kjelleren på politihuset.  Carl Mørck ble skutt, sammen med to kolleger før denne første romanen.  Han ble vel ganske satt tilbake både psykisk og fysisk av denne hendelsen, og det er vel derfor han ble plassert i kjelleren. Hans assistent er en herlig type, hvem er han, hvor kommer han fra?  Han er egentlig inspektørens vaskehjelp, kaffekoker og altmuligmann.  Alt bortsett fra etterforsking!  Men sannelig har han talenter for både det ene og det andre, og vi blir litt nysgjerrig, Det ble ingen avklaring i den første boka, kanskje får vi vite mer i neste?  Den neste heter Fasandreperne, skal bestille den på biblioteket så snart de åpner etter påske. 

Fra bokomslagets siste side kan vi lese følgende:
"Den unge, fremadstormende og vakre politikeren Merete Lynggard er sporløst forsvunnet.  Mediene kaster seg grådig over historien, og overskriftene antyder alt fra selvmord, en tragisk ulykke og kidnapping til at hun har forsvunnet frivillig. Politiet setter i gang en storstilt etterforskning - men uten resultat.  Merete Lynggaard er som sunket i jorden.
Først da den utradisjonelle kriminalinspektør Carl Mørck får ansvar for avdeling Q, politiets nyopprettede avdeling for uløste saker av særlig grov karakter, skjer det avgjørende gjennombrudd i etterforskningen.  Og snart er Carl Mørck og assistenten Hafez el -Assad på sporet av en hensynsløs forbryter som, drevet av hat, har lagt en avsindig plan.
Kan Carl og Assad forpurre planen, eller kan de selv bli ofre for den?"

En leser som har skrevet anmeldelse på boka mener at denne var ikke noe spesielt god!! 
Hun skriver at den ikke var troverdig, og at det var veldig enkelt å gjette seg til hvem det var som ville ha hevn her.  Jeg oppfattet ikke dette, spenningen holdt seg hos meg til det ble avslørt.........men jeg er kanskje litt treigere enn de fleste andre krimlesere.

Og vil du følge bloggene mine på Facebook så finner du linken HER

.

4 kommentarer:

 1. Jeg leser ikke så mye nå om dagen, pga litt øyeproblemer, men jeg leste også mye krim før. Ken Follet er en favoritt faktisk, også det som ikke var Krim. Stormenes tid :-)Håper du har en fin dag :-) KLem

  SvarSlett
  Svar
  1. ja så var det de lydbøkene da vet du, prøv deg på potensgiverne, eller noen andre morsomme. Nei da du får lov til å høre på krim også. Men de har et kjempeutvalg også på bibliotekene.

   Slett
 2. Jeg er veldig glad i bøkene hans, og den nyeste, Marcoeffekten bestilte jeg for gavekortet jeg vant på konkurransen din :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg skal lese de andre også. Det er alltid moro å snuse på nye forfattere, og jeg vil gjerne vite mer om denne

   Slett