torsdag 14. mars 2013

Gi folket litt så tier de en stund......

Ja så fikk de medisinen sin likevel, de som har føflekk-kreft.  Jeg må si at jeg ble ganske forundret da Støhre dukket opp på skjermen og bekjentgjorde dette.  Hans tale ble etterfulgt av jublende pasienter med føflekk-kreft, og så langt, vel og bra.  Men var det ikke noe som manglet her?  Var det ikke to typer medisin det var snakk om?  Var det ikke noe med prostatkreft også?

Jeg kan ikke for det, men jeg fikk den tanken som overskriften min viser, gi folket litt, så tier de en stund.  de er lett å lure!!  Å nei du, vi er ikke så lette å lure, det var mange av oss som sa:  jamen, hva med den andre da, den som de heller ikke får i Albania men ellers overalt i Europa?  Hva med de som har prostatakreft?

Jeg kommer aldri til å få prostatakreft, men kan bli rammet av føflekk-kreft.  Lungekreft er foreløbig helbredet.  Men alvorlig talt, dette blir for dumt, både det at verdens rikeste land stiller seg i samme klasse som verdens fattigste, og så attpåtil tar en slik vri som Støhre gjorde her med den ENE medisinen av de to, som plutselig nå skulle bli brukt til beste for pasientene.

Heldigvis, kreftforeningen er våken, de kommenterte dette med en gang, hva med den andre medisinen?

3 kommentarer:

 1. Jeg synes det er helt galskap uansett typer kreft,at ikke folk skal få den medisinen de trenger, uansett om det bare forlenger livet med en måned eller to. Det er ALDRI for dyrt at folk for noen måneder ekstra!! Så jeg er så enig med deg som det går an. Stor klem til deg, som vet mye mer om alt dette enn meg. <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Galskap, ja det er riktig ord for dette som foregår. Jeg undres virkelig på hva det egentlig er som foregår......

   Slett
 2. Dusten av en helseminister gikk med på livsforlengende medisin for de med føflekkkreft. Hvorfor? Jo fordi familiefaren har stått fram i aviser og på TV og brettet ut privatlivet og sykdomshistorien sin, det er det jeg kaller nedverdigende. Nå må det snart stå fram en mann med prostatakreft og da gir vel Støre etter, håper jeg. Jeg blir så forbanna! Så på Dagsrevyen i går at legene nå vil ha faglærte i styre og stell, ellers gjør de opprør. Støre prata bort det meste, som vanlig.

  SvarSlett