mandag 20. januar 2014

Undervisning......

Nei da, jeg trenger ikke tilsyn om natta, men det er da et søtt og omtenksomt lite skilt?  Det henger ved hver eneste dør, og føler vi at vi trenger tilsyn så er det bare å snu skiltet før vi legger oss.

I dag har det vært undervisning, forelesninger og foredrag, og trim, og masse mat og prat.  Første undervisning i auditoriet var :  Medisiner, Virkninger og bivirkninger.  Lege Lars Sørlie var det som lærte oss mangt og mye om dette temaet, og salen var helt full.  Jeg fant jo ut det at jeg kunne egentlig ganske mye, jeg har jo både vært på Kols-skolen på Ahus og på kurs i regi av LHL.  Uansett så er det jo alltid noen nyheter som dukker opp, og det er kommet nye medisiner på markedet.  Kanskje man skulle prøve noe nytt og bedre?  Legen var også inne på det at man er mer liberal med antibiotika for kolspasienter.  CRP trenger heller ikke å være forhøyet før man går i gang med en kur,  Det er viktig å komme tidlig i gang med behandling.  Jeg skulle bare ønske at de visste dette på legevakten også, men det vet de ikke.....

Neste forelesning var sosionomens time , også dette i auditoriet, og også denne gangen med full sal.  Forskjellige temaer ble tatt opp, Hjemmesykepleie, Fri tannbehandling, Parkeringstillatelse, fysikalsk  behandling, egenandelstak 1, 2 og 3.  Mye kjent, og nye tips her også.  Visste dere feks at ved en reise som består av flere etapper så skal det kun betales en egenandel før man har fått frikort?  Taxi til flyplass, flyreise, taxi fra flyplass til Glittre, her skal det kun betales egenandel i den første taxien.  Her stemmer nok ikke teorien med praksis, de fleste som satt i salen med slike reiser hadde betalt egenandel både her og der.

Og rehabilitering på Glittre, her betales det ingen egenandel fordi dette er et sykehus, så vet vi det, jeg hadde jo lurt litt på det, om det var et sykehus dette her, og ja det er det.

 Siste foredrag i dag, besøk av en bruker, en som har Kols,  Han skulle fortelle om sine erfaringer.  Jeg var ganske sliten etter middag, jeg hadde jo hatt en liten halvtime i treningssalen også innimellom.  Så jeg satt her og halvsov i stolen på rommet og klarte å komme et kvarter forsent til Harald Eides foredrag,  Men litt fikk jeg jo med meg, og det var veldig bra,  Han fortalte bl annet at han måtte ha surstoff på flyreiser, MEN på slike korte turer som Oslo- Bergen var det ikke nødvendig, ihvertfall ikke for ham.  Hurra, ja det har jeg også lurt litt på om det var nødvendig.  Jeg skal spørre legen om det er slik for meg også utifra mine målinger.   Harald Eide var også ganske klar på det at for kolspasineter var det omtrent bare en ting som gjelder og det er trening og trening og trening, og en porsjon med godt humør.  Det hadde ihvertfall han, det var et løft å høre på ham rett og slett.

Ellers så flyr dagene her, og det er et travelt sosialt liv også.  Jeg har jo omtrent ikke tid til å sitte med noe pc og internett og tv.  På kveldstid samles vi her ute i salongkroken vi som bor i rommene rundt den, og da er det strikking og prat, latter og leven og kaffe og sannelig hender det at noen har noe godt til kaffen også.  Og ja vi ser på nyhetene også, i felleskap.  Og løser verdensproblemer......

 Tidsfordriv er det nok av

og blir man sliten på sin vandring i korridorene så er det bare å sette seg ned og lese i en bok....

2 kommentarer:

  1. Det er mye man kan lære av likesinnede, så oppholdet blir nok veldig nyttig for deg. Psyken blir bedre også skal du se når du blir så godt ivaretatt og får 'snakket ut', få svar på spørsmål du har osv. Ha et fortsatt lærerikt og hyggelig opphold :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, ja dette ser veldig bra ut,

      Slett