torsdag 16. januar 2014

Pakking og Pasientreiser.....

Nå er jeg her, på Glittre.  Pakking i går kveld, jeg fikk litt problemer med hva jeg skulle ha med meg.   Ja klær må jo til.  Treningstøy, har ikke så mye av det gitt. Andre klær, skal jeg ut i snøføyka?  Nei tror vel ikke det, jeg klarer jo ikke å gå så mange meter.  Vel vel, en liten koffert, min lille røde som også har vært på galeien i Japan, har skrevet reiseblogg om det.  En veske med pc, og diverse dippedutter som jeg bare MÅ ha med meg, fotoapparat, ladere, ipod, mitt lille bærbare kontor for betaling av regninger og litt jobb for broderen.  Masse medisiner, vi får medisiner her men må ha med for en uke likevel.

En liten bærepose med plaster, sårvask og dertil hørende remedier. 
Jeg har vel ikke fortalt at jeg skrapte opp armen lillejulaften, et digert sår jeg ikke kunne klare med selv.  Så jeg har vært på Legesenteret med jevne mellomrom både i romjula og etter nyttår for å få skifta på dette såret.  Men nå var det så lite at jeg kunne ordne med det selv.  Det ble jo litt bagasje av det også.

Jeg har også med meg "ingredienser" for den siste reisebloggen fra vestlandsturen vår i sommer, er vel på tide at den også blir ferdig.  Alt i alt, må jo ha litt med meg, jeg skal være her i fire uker.  Dvs jeg skal hjem neste helg, ordne huset for vaskehjelp og hjelpe gubben å pakke sommer klær for hans reise.

Taxi ble bestilt i går, Pasientreiser er fine greier.  Bare å bestille, og vi blir hentet og fraktet dit vi skal, kun med å betale en liten egenandel på 135 kr.   Fint system har de også, ringer og sier ifra hvis de er forsinket.  Det var et skikkelig snøvær på morgenen i dag, og sjåføren ringte og sa han ble forsinket, gode greier.  Han kom nå etterhvert, og hadde omtrent bilen full allerede, to som skulle til Ahus før han kunne kjøre meg til Glittre.  Ja det hadde jeg jo glemt, at det kunne skje...jeg hadde ikke beregnet noe ekstra tid for å kjøre andre steder enn hjemmefra og til målet....(rive i håret og klaske panne som Gro Heidi villa ha sagt/skrevet)  Jeg skulle jo også ha sagt ifra ved bestilling at jeg skulle ha allergitaxi, det glemte jeg også.  Men det gikk bra, det var ingen parfymedame som medpassasjer denne gangen.   Det tok jo litt ekstra tid da, det ble jo en omvei men jeg nådde nesten fram i tide.

Sjåføren var så snill og grei at han bar inn bagasjen min, all den bagasjen.....det hadde så klart også bekymret meg, hvordan skal jeg klare med all den bagasjen jeg som ikke klarer å løfte noen ting?  Her på Glittre var det en hyggelig dame i resepsjonen, og en hyggelig dame som skrev meg inn.  Og begge sa, bare la bagasje stå så jeg begynte jo etterhvert å slappe av med det problemet, takk og pris,  Utrolig hva man skal bekymre seg om.  Etterhvert kom det en sykepleier som viste meg litt rundt, spisesal og kultursal, og til slutt opp til rommet mitt.  Og ja, hun bar/trillet kofferten min hele veien..........

Jeg var litt spent på rommet, er dette et sykehus, eller hva er det for noe? 
Det er nok en mellomting, dvs det er nok mye sykehus.  Ihvertfall rommet er sykehus, med sykeseng og saker og ting som hører med der,  en god stol, tv og en liten skrivepult.  Tja forresten bortsett fra senga så kunne det jo godt ha vært et hotellrom. Og jeg deler ikke bad og toalett med noen, har det helt for meg selv.  detstod nemlig i brosjyren at jeg kanskje måtte dele.   Ute i gangene er det heldigvis mange stolgrupper å slenge seg ned for å få igjen pusten.  Mange hyggelige salonger rundt omkring.  Jeg skal snart fotografere dem også, men det får vel være nok for denne gangen, nå har jeg fått rom og skal pakke ut, ha legetime og spise lunsj.  Dette blir sikkert veldig bra.2 kommentarer:

 1. Håper du får et trivelig opphold på Glittre, men du finner nok fort ut at du har mer å gå på enn mange andre :-) Rommet ser kjedelig ut, men meningen er vel at du bare skal sove der - og er senga god er det ingen sak. Kanskje du heller vil reise med gubben til Lanzarote, tøft av han å dra alene midt i cellegiftrunden spør du meg, tenker på immunforsvar osv. Ha det godt begge to, ser fram til rapporter :-)
  Hilsen i snøføyka fra oss i Oslo

  SvarSlett
  Svar
  1. Kreftlegen mente jo at han absokutt skulle reise. Han tåler cellegiften veldig godt, og immunforsvaret er også bra. Hangleder seg veldig til å ha mindre vinter. Joda skulle gjerne vært med, men tror nok at dette som skjer her på Glittre er veldig bra for meg. så kanskje det blir Lanzarotetur etterhvert på meg også....

   Slett