søndag 19. januar 2014

Søndagsstille.....

Det er mange her som har reist hjem på permisjon, og det er mange som dro på busstur til Hadeland Glassverk. Stille i korridorene med andre ord.  Men så har det kommet mange besøkende, til meg også.  Gubben kom med kanelboller og kjeks, og appelsinjuice.  Og fotoapparat.  Han tok med seg det som ikke virket, kanskje han finner ut av det med hjelp fra bruksanvisningen.  Kanskje det er garanti på det fremdeles! 

Det ble mye kommentarer på mitt forrige innlegg på Facebook-gruppen for Kols.  Det var mye aktivitetsrommet/arbeidsstua som ble diskutert. Jeg tok meg en tur i kjelleren med mitt ordentlige fotoapparat for å sjekke hvordan det var der nede.  Der var det veldig hyggelig.  Det satt to damer der og jobbet, laget nydelige ting.  Hyggelig lokale, lyst og trivelig.  Plass til en internettkrok var der også.  Emily, som styrer hele arbeidsstua er til stede visse ettermiddager i uka, det stod en plakat om når og hva som stod på programmet,  Nå i morgen kveld kan man lære å lage belter feks.   Alle bildene er fra arbeidsstua. Antikviteter fantes også, og masse fine ting som noen har laget av noen og som skal inspirere andre.


Jeg har hatt samtale med sykepleier.  Det er mye å tenke igjennom, hva vil jeg oppnå her?  Er det noe jeg vil ha hjelp til?  Har jeg problemer i dagliglivet?  Problemer med å være lungesyk?
Det første som faller meg inn er faktisk at det er et problem å omgås andre.  Det er et problem å takle andres reaksjon på min sykdom.  Det er et problem når andre blir så forskrekket og engstelig når jeg må ta igjen pusten, eller betale min surstoffgjeld som jeg kaller det.  Når jeg henger over et gjerde eller et stativ eller en handlevogn eller noe annet som passer, da blir mine "omgivelser" redde virker det som.  Og da blir jeg enda mer stresset, og enda mer andpusten.  Hva kan jeg gjøre med det tro?  Jeg skal snakke med en psykolog om det.

Vi var innom ganske mye i løpet av den samtalen.  Bl annet om jeg begynner å bli glemsk!!  He he, ja jeg gjør det, men om det skyldes at jeg har så mye annet å tenke på eller om det er noe i hjernen som svikter, det er vanskelig for meg å avgjøre.  Det hender at jeg har tatt pustemedisin og så lurer jeg på om jeg virkelig tok medisinen?  Sykepleier lurte på om jeg ville ha en slik hukommelsestest, og jeg takket ja.  Så får vi nå se.........

Ellers å får jeg vel komme tilbake til det som skjer etterhvert som det skjer liksom.  Kurset som går ut på å gå ned i vekt var ikke så nøye for meg, jeg hadde ikke så høy BMI at det var nødvendig.  Lå vel omtrent i vippepunktet men hadde egentlig for lav til å være med på kurset.  Det var jo bra, jeg føler meg jo som en bolle med rosinøyne.......Det er legetime på tirsdag, og der kan vi ta opp diverse.  Legen vil også orientere om de tester vi har vært igjennom.

Nå har jeg laget en kategori her som heter Glittre.  Kategoriene finner du i en liste til høyre, og hvis du bare vil lese innleggene om Glittre så er det bare å velge det, så kommer alle innleggen opp.

Hyggelig sofakrok på arbeidsstua, og store arbeidsbord fantes også.
 Internett for dem som ønsker det.
Antikviteter pynter opp
 Masse grønne planter
Joda det var trivelig her nede....
 Nydelig sak, under arbeid av en av damene som sat der nede....

Hvis jeg blir lei av strikketøyet mitt så kan jeg jo gå dit ned og bli inspirert til annen kreativ virksomhet....2 kommentarer:

  1. Det virker skikkelig fint der da, med aktivieter, samtaler osv. OG det er vel det som er det viktigste, å kunne snakke med andre som har det likt , i tillegg til fagpersonale, om andres reaksjoner, glemskhet osv.. Håper det blir et givende opphold, hele veien .-) Stor klem <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Dette blir nok veldig bra, det er et utrolig flott miljø her.

      Slett