tirsdag 14. januar 2014

Fortsettelsen......."Mer enn du trodde var mulig"

Ja det måtte jo bli en fortsettelse.  Livet tar nye vendinger, hele tiden, det er bare å henge med.  Det er helt riktig, den forrige bloggen er avsluttet, og her begynner jeg på en ny hvor hovedtemaet nok blir KOLS.  Vel kan jeg ikke påstå at jeg aldri skal få kreft mer.  Det kan vel godt hende at jeg får, akkurat som alle dere andre.  Men kreftblogg, det ble litt utenfor temaet nå.  Til høsten blir jeg "utskrevet" fra Ahus, og blir ikke innkalt til flere kontroller,  Jeg har vel bare en kontroll igjen.  Jeg blir deprimert av å grave meg ned i alle sørgelige krefthistorier, men min historie er jo ikke sørgelig, så det er bare å bla seg ned gjennom historiene mine, så langt er det bare positivt. Ikke ofte jeg avbilder meg selv, men her er jeg, ferdig pyntet til nyttårsaften, med månekortisonfjes og fint pyntet av barnebarn.   Er det rart at folk ikke kjenner meg igjen?

Min kjære gubbe og pårørende ble jo også rammet, tykktarmskreft.  Etter første del av cellegiftkuren var det CT på fredag, og nok en positiv melding, giften hjelper, kreften har krympet!!!  Det gjelder da den spredningen til to lymfekjertler (ihvertfall to).  Uansett vil jo cellegiften også ta det som ikke er oppdaget, hvis det er noe slikt.  selve operasjonen ble jo vellykket og svulsten ble fjernet i september.

Glittreklinikken. det er et sted hvor lungesyke blir undersøkt, får hjelp til medisinering og trening, et skreddersydd oppplegg for hver enkelt deltaker. Jeg hadde søkt for lenge siden, og på fredag fikk jeg en telefon, de hadde fått en avbestilling, jeg kunne komme allerede på torsdag!!  Jeg takket ja, 4 uker med nye impulser!  Det var da den nye bloggen ble født!!!  Glittreklinikken jobber ut fra visjonen "Mer enn du trodde var mulig"

Jeg gruer meg litt, dere skal få følge med meg disse ukene, ja da........Jeg gruer meg fordi det blir litt sånn flashback til sykehus, eller til rehabiliteringen jeg var på rett etter operasjonen.  Jeg var jo slett ikke sprek da.   Det er dårlige minner forbundet med dette.  Dvs jeg har jo enda ingen minner om lungerehab, hvor jeg kan faktisk komme hjem etter fire uker med noe bedre lungekapasitet, bedre medisinering og større muskler i armer og bein!!!  På den andre siden, det kan også hende at jeg kommer tilbake med surstoffapparatet under armen!!  Kanskje er jeg dårligere enn jeg er klar over.  Det er det jeg er redd for.  Eller kanskje er jeg mye bedre enn jeg tror, med større ressurser?

Alt dette vil vise seg, og jeg gruer meg.  Jeg er som strutsen, vil putte hodet i sanden og tenke, nei jeg feiler da ikke noe, jeg er frisk som en fisk.  Hmmm det er jo alle de andre diagnosene mine også å bekymre seg om.  Det enkleste er å bli sittende i sofaen og strikke.....Jeg skal prøve å fortelle hva som skjer etterhvert, kan ikke huske at jeg har lest noen andre blogger om dette, så da er det jo på tide å fortelle hva som skjer på et slikt sted.  Jeg er medlem i en facebook-gruppe med andre KOLSERE, og det hagler med meldinger:  Så heldig du er.  Du kommer til å storkose deg.  Vi ønsker oss tilbake!  Skulle ønske det var jeg som fikk en slik telefon!

Og mens jeg er borte, joda, min kjære, han reiser til Lanzarote, helt på egen hånd, for to uker.  Hvorfor sitte her hjemme alene og sture når jeg er på Glittre?  Mye bedre å sitte på Lanzarote alene og sture, i varmere vær og med utsikt til havet!!  Han reiser med kreftlegens absolutte velsignelse og tilpasset neste omgang med cellegift.  Og med det i bagasjen at cellegiften vil virke mye bedre der nede enn her oppe i kulda.  Han gleder seg stort, og drar som vanlig til our second home, Agua Marina.

 

Jeg reiser til Glittre allerede nå torsdag 16. januar.  Har litt "jobb" som må være ferdig før jeg drar, og klær som må vaskes etter jul med mange overnattingsgjester.  Det var forresten en vidunderlig jul  Tenk for en rikdom å ha både barn, svigerbarn og barnebarn, alle sammen rundt seg opptil flere ganger i jula!! Det er svært sjelden at jeg legger ut bilder av mine og meg selv.  Det blir flere unntak denne gangen.  Ettersom vi var samlet alle sammen, fra Japan, Stockholm, Bergen og her lokalt så bestilte vi fotografering.  Det ble en veldig artig dag, og mange fine bilder.  Her kan man tydelig se hvem som var julens midtpunkt, jo det var den yngste i familien, 8 mnd gammel og ganske langveisfarende!  Her er det avbildet 4 barn og 9 barnebarn, en utrolig rikdom........Fotograf var CW Foto.

Link til flere opplysninger om Glittreklinikken finner du HER
....og sannelig så fant jeg en fin artikkel også om Glittreklinikken, nyttig lesestoff akkurat HER


2 kommentarer:

  1. Takk for hilsen på bloggen min. Ja, nå har jeg kommet meg hjem til den norske vinteren igjen. Alt for kaldt, spør du meg! Så det blir nok ikke lenge før jeg reiser tilbake til Spania.

    Ønsker deg et fint opphold på Glittreklinikken og ønsker din bedre halvdel god tur til Lanzarote.

    SvarSlett
  2. Sånn-da har jeg skjønt at du ER her fremdeles. OG bare en litt annen form :-) Bra at du er her. Jeg skjønner du ER på Glitre allerede og din kjære i syden. Høres smart ut :-) Jeg synes du ser helt fin ut på bildet av deg jeg :-) KLem

    SvarSlett