søndag 20. november 2011

Sosiale medier, internett og pc

Sosiale medier kalles det. Noen er veldig motstandere av det. Noen = mennesker over 60 år. Kanskje det er motstandere som er yngre også.


De vet ikke hva de går glipp av. Facebook for eksempel kan gjøres til akkurat det du selv vil. Ingen styrer hvordan du vil innrette din ”fjesbok”. Den kan være åpen for hele verden, eller åpen bare for dine utvalgte. Her kan du legge ut bildealbum som dine utvalgte kan gå inn og se på. Her kan du enkelt sende meldinger til venner og slektninger. Mye enklere og billigere enn på noen annen måte.
Bedre med et brev sier du? Ja men her kan man skrive til hverandre også. Her en kveld poppa det plutselig opp på skjermen min ”Hi Ellen!” , det var min kusine i Australia som jeg har fått kontakt med via facebook. Vi ”prata” en stund før jeg måtte legge meg mens hun på sin kant av kloden skulle starte dagen. Tror du virkelig at hun plutselig hadde satt seg ned for å skrive et brev til meg, en ”fremmed” kusine på andre siden av kloden?

Vi er en veldig stor familie, så stor at det har vært håpløst å følge med alle, før facebook. Nå har vi opprettet en lukket gruppe for familien, der legges det inn gamle bilder, gamle historier, filmer og videoer fra vår barndom og fra eldre tider. Nyere tid er selvsagt med, vi har en deltaker med i Idol som vi heier på, hele slekta. Vi er spredd over hele verden og kontakt er opprettet takket være facebook. Vi har selvsagt lagt ut en dokument også som viser mine besteforeldere med sine barn, tolv i alt. Etter hvert skal vi få inn deres etterkommere også.

Skype er en annen utrolig herlig funksjon. Her kan man ringe opp til de andre som har Skype, med videosamtaler. Og det koster absolutt ingen ting. Vi snakker selvfølgelig med vår sønn i Japan, tenke seg til hva det ville ha kostet med vanlig telefon? Det er veldig kjekt å SE hverandre også!! Med Skype kan vi også ringe til vanlige telefoner, langt billigere takst enn telefon/telefon. Min mann snakker jevnlig med sine brødre som bor på en annen kant av landet. De har en avtale om å være pålogget kl 2000. Det er ikke hver kveld de sitter der, men da titter de innom hvis de har anledning. Koster ikke noe…..

Farmville og den slags, mange er veldig irriterte på slike ”spill” som egentlig ikke er et spill. Da jeg var som sykest hadde jeg min farm i Farmville, og du verden for en nytte den lille applikasjonen gjorde for meg. Jeg gikk inn på farmen min hver dag og matet dyrene og flyttet litt på dem, Kjøpte (gratis selvfølgelig) litt nye ting og ordna med avlinger. Etter å ha frisknet til kan jeg nesten ikke forstå at jeg holdt på med dette, og tusen takk til alle mine som av lojalitet opprettet farmer for at jeg skulle ha noen å kommunisere med. Farmville er helt borte nå for meg, men jeg vet at det kan være nyttig for andre i andre tilfeller.

I forbindelse med cellegiftbehandling havnet jeg ofte på isolat. Aner dere hvor fryktelig det er å ligge på isolat? Der går tiden langsomt, og et sykerom er ikke akkurat så spennende. Jeg synes forresten at isolatrom kunne vært litt spesielle og hyggelig innredet, ikke kalde tomme værelser. Vel vel. Med internett og pc gikk tiden mye fortere. Jeg kunne snakke med hvem jeg ville, og alle mine har jo også Skype slik at vi også kunne SE hverandre, og linjen kunne være åpne i timevis uten at vi sa så mye til hverandre. Det er jo som oftest TV på alle rom nå, men med internett og pc så kunne jeg også velge og vrake i TV-arkiver og se programmer jeg hadde gått glipp av tidligere.

Ja jeg kunne sikkert ha fortsatt enda lengre, med lovprising av Sosiale medier, internett og pc, men jeg gir meg her. Må bare si at jeg synes litt synd i alle disse andre”gamlingene” som ikke vil eller kan ta del i denne nye verden!

9 kommentarer:

 1. Stor klem fra din minste sønn, som sitter på toget hjem fra jobb i Kyoto :-)

  SvarSlett
 2. Tusen takk Harald, og klem tilbake, vi sees snart, til jul.

  SvarSlett
 3. Du er da som nevnt tidligere på MSN hyperaktiv på nett du da. Men jeg glad du er på nett.
  Hilsen din eldste sønn på Sørumsand

  SvarSlett
 4. Tusen takk du min eldste sønn, ikke verst at du er her og legger igjen kommentar. Ja MSN glemte jeg jo å nevne, du og jeg snakkes jo veldig ofte der. Men jeg nevnte jo ikke alle bekvemmeligheter med internett, må jo ha litt til gode til flere innlegg.

  SvarSlett
 5. og jeg er deg evig takknemlig for at du maste på meg helt til jeg også kom meg på Skype. Tror det vanligvis er barna som må mase på sine foreldre for å bli mer teknologiske og ikke som her hvor føreldrene introduserer nye medier til sine barn.

  Hilsen din eneste datter :-)

  SvarSlett
 6. Ha ha ja visst, så nå har du kanskje et brukernavn på Youtube også snart? Takk skal du ha uansett, for at du er på Skype og MSN. Jeg klarer å legge ut på Youtube selv, har jo blitt endel etterhvert der også. Vi snakkes på Skype!!

  SvarSlett
 7. Yees! Du og pappa er utrolig flinke! Vi er super stolte av å ha så fantastiskt uredde gamlinger!
  Håper dere får fine uker i syden og att pappa klarer å installere utstyret der nede.

  SvarSlett
 8. Det ser dårlig ut, vi må nok ned i "gangen" men det går jo bra det også. forsker mer i morgen. Takk for kommentaren

  SvarSlett
 9. Dette innlegget likte jeg. Godt skrevet - og jeg er helt enig i det du skriver! :)

  SvarSlett