tirsdag 3. august 2010

Johs fikk hjerteinfarkt akkurat for en uke siden, skrevet i dag 3. august 2010-08-03

Foto fra Puerto de Mogan, Gran Canaria, kommer vi dit igjen tro?

Natt til tirsdag i forrige uke våknet jeg av at Johs var så urolig. Sover du ikke enda? sa jeg. Nei, svarte han, jeg holder på å få et nytt hjerteinfarkt! Å Nei, sa jeg, vel da ringer vi 113 med en gang. Johs var veldig rolig, og han var heller ikke klam i huden. Ambulansen kom ganske snart, og. Ambulansesjåførene gav ham dispril, morfin og de tok EKG som de sendte til Ahus. Derifra ble det bestemt at han skulle direkte til Rikshospitalet

Ca 40 min etter at jeg hadde ringt, så var de på vei til Oslo, da var kl 01.30. Kvart på fire om morgenen lå han ferdig behandlet i sin seng på sykehuset. DET var rask behandling det. En av de gamle stentene til hjertet var gått tett og forårsaket et hjerteinfarkt (det var det 4. infarktet). Vi fant ut at jeg måtte holde meg hjemme, jeg hadde ikke klart å løpe etter pleierne og sykesenga slik jeg gjorde de andre gangene.

Neste dag ble han overført til Ahus, og etter flere undersøkelser og overvåkong fikk han komme hjem igjen på fredag. Hjertet ble ikke skadet denne gangen, heldigvis, pga av rask behandling.
Dette skjedde to dager etter at alle hadde forlatt oss, vi hadde vært omgitt av barn og barnebarn i seks uker, ble det rett og slett for stille her?

Nå er det under tre uker til vi skal reise til Syden, jeg med rullestol og gubben som ikke har lov til å løfte bagasje. Vi må vel få det til på et vis, vi har en trillekoffert som kan trilles bortover med lillefingeren, og jeg kan løfte den opp på båndet. Kan gubben trille rullestolen da? Ja vi tror det, det er jo ”flat mark”. Og han fikk lov til å reise. Uka før vi drar skal vi til fastlegene våre, for å få endelig klarsignal, og jeg skal også på en ny tremåneders-kontroll før avreise. Vi satser på at alt går bra.

1 kommentar:

  1. Det er bra det gikk så greit og fort å komme inn og fikse opp. Vi håper med dere at dere får klarsignal til syden turen. Det er på tiden som min datter brukte å si når hun var mindre. Det er så absolutt på tide at dere kommer dere sydover igjen.

    SvarSlett