onsdag 16. juli 2014

Vi er heldige......

Vi er heldige, vi damer og jenter.  Vi er faktisk det.  Fra 12-13-årsalderen og til omtrent 50 årsalderen så har vi magesmerter hver eneste måned, bare avbrutt av svangerskap for dem som har det.  Og det ender jo med en god del smerter det også,  Jo, vi er vant til å takle dette her.

Vi kan ikke legge oss ned og bli i senga, skulke jobben, stenge verden ute i en uke hver måned i 35 år cirka.  Nei vi må faktisk lære oss å takle smerter, finne den beste lindringen, finne den beste pillemedisinen.  Vi lærer å bruke smertestillende på en måte som gjør at vi kan fungere.  Vi blir etterhvert ganske god på smertelindring og kjenner vår egen kropp.

Er det ikke sant at vi er heldige?  Jeg tror faktisk det at menn takler ikke smerter like godt som vi gjør.  Og det er jo ganske logisk, de er ikke vant til det slik som oss.

Så neste gang en av dine menn (sønn, svigerfar, ektemann osv) får smerter, så tenk på dette, de er ikke vant til å takle det.............det er bare sånn det er.

2 kommentarer:

 1. Åh ja! Vi er kjempeheldige :)

  Husker jeg så en dokumentar på NRK angående menn og smerter. De skulle gjøre et forsøk med en mann, og forsøket skulle illustrere hvordan fødselsveer påvirker menn. De festet et belte på han som var forsøkskandidaten. Først satte de den på det minste, og det skulle illustrere de aller første veene. Stakkars mannen holdt på å gå av skaftet. Så satte de innstillingene på litt mer veer, og mann lå krokete og hylte av smerte. Han kom til den konklusjonen at det var bra vi kvinner tok oss av fødsler :)

  Ønsker deg en kjempefin onsdagskveld :)

  Toril

  SvarSlett
 2. "Ta det som en MANN, du får skrike å bære deg", sa hun som skulle 'stikke' i forbindelse med en blodprøve :-)

  SvarSlett