torsdag 10. juli 2014

Sove bort sommernatta

Nei, vi sover ikke bort sommernatta, ihvertfall ikke hver natt.  Natt til tirsdag gjorde vi ihvertfall ikke det.  Da ble det legevakt og ambulanse for gubben, avgårde til Ahus.  Sterke smerter som ikke lot seg dempe av det medisinboksen kunne tilby.  Det måtte sterkere saker til og det kunne bare skje under overvåkning på sykehuset.

Nå har det gått noen dager, doseringen er satt opp og smertene er under kontroll, ser det ut for ihvertfall. I morgen fredag blir det hjemreise, og om ca to uker er det atter en gang ny cellegift.  Nå har det blitt innleggelse hver gang, forrige gang var det dehydrering pga oppkast.

Jeg har vært på min kontroll, CRP og SR er fremdeles for høy, men jeg kunne sette ned kortisondosen likevel, heldigvis.  Jeg håper kiloene snart også kan settes ned........Har vært på Strømmen Storsenter i dag og handlet enda flere klær, hmm.....................og de passer meg akkurat i dag da, med alle mine ekstra kilo.
Jeg kjøpte også en liten radio, er det DAB-radio det kalles?   Jo da, den kan vi bruke ute og på soverommet og overalt.

Vi har faktisk planlagt en tur til Skudeneshavn om en uke, eller halvannen uke er det vel.  Jeg lurer på om det kan gjennomføres?  Jo hvis smerter og kvalme holder seg unna så skulle det jo gå fint det.  Vi skal bo i et av de gamle husene i Søragado, det er litt ekstra stas det.  Og dessuten så tror jeg at det er en del flotte skuter på besøk i forbindelse med Tall Ships Race.  Håper veldig at turen kan gjennomføres.

Det er varmt og godt her for tiden, og det er helt herlig, helt Syden, får slike påminnelser av den varme luften bortsett fra at vi mangler havutsikten her da.  Nå er det visst bare noen få dager til, og så blir temperaturen normal igjen.  Synd det, det kan godt være slik resten av sommeren. 

Det var ikke noe hjelp å få fra Hjemmesykepleien da gubben fikk slike voldsomme smerter.  Jeg ringte til dem, trodde kanskje de kunne ordne opp med legevakt/sykehus eller ambulanse, men jeg må nok ha misforstått.  De kunne ikke gjøre noe sa de, jeg måtte ringe og ordne selv.  Ja ja jeg klarte jo selvfølgelig det.  Men trodde kanskje det var lettere for Hjemmesykepleien å kommunisere med "sine", de snakker vel omtrent samme fagspråk.  Men hadde gubben vært alene så hadde de vel kanskje vært mer behjelpelig?

Jeg har begynt å brodere min Nordlandsbunad, og det er ikke så lett.  Jeg tror neppe at jeg får noen jobb i en broderifabikk!!!  Men jeg skal nå selvfølgelig gjøre det ferdig og jeg kan se at det blir bedre og bedre.  Jeg lurer bare på om jeg kanskje må sprette opp det første jeg gjorde........


og så er det tid for vakker musikk og vakre bilder:  Husk storskjerm og skikkelig lyd:

3 kommentarer:

 1. Vondt skal vondt fordrive, håper det gjelder gubben din, dette er er umenneskelig styr for dere, vi har vært 'der'. Hjemmesykepleie er greie å ha til 'faste tider', men utenom det tar de ikke noe ekstra, dessverre. Har dere ikke Trygghetsalarm, de ordner opp hvis dere trykker på knappen. Kortisonen du går på gir vanligvis ikke vektoppgang, men gjør deg 'hoven' men vekta viser din 'normalvekt'. Ha en så god helg dere bare kan og lev som om dere er i syden :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei men det var da som s....jeg som trodde at vekta kom av kortisonen. Ja ja, får vel bare tenke litt mer på hva jeg spiser da. Gubben kommer vel hjem i morgen, det blir bra. så er det to uker til neste cellegift.

   Slett
  2. *Kortisonpreparater kan gi sterk sultfølelse med vektoppgang som følge*. Ikke tenk på vekta i sommer, lev mens du gjør det og kos deg :-) Godt å få hjem gubben i morgen - kanskje han tåler neste kur bedre, vi krysser fingre og tær.

   Slett