søndag 15. september 2013

En sommer er over......

En sommer er over, sommeren 2013!  Som værmeldingen viser her, det er ikke så mye igjen av sommertemperaturene.  Men vi klager ikke, vi er halvveis i september og vi har annet å gjøre i dagene og ukene framover.

I helga har vi tatt det med ro, koser oss inne og har funnet fram telys og andre lys.  På tirsdag reiser vi til Skjeberg og båten og der skal det tømmes litt.  Sengetøyet skal hjem, diverse matvarer likeså.  det blir nok en liten Harrytur også, til Systembolaget.  Det blir nok ingen flere overnattingsturer bortsett fra den STORE turen hvor Stålpetra skal flyttes til sitt vintersted, Skarpsno i Oslo og boblehavn.  Da blir det nok en overnatting i Moss, men der er absolutt ikke jeg med, nei det er guttetur!

Vi har hatt en flott sommer.  Litt av en biltur på Nordvestlandet, med masse opplevelser av ymse slag.  Alle etappene kan det leses om på reisebloggen HER.  Det ligger under kapittelet NORGE.  Båten har vi også benyttet, vi har 25 overnattingsdøgn, og fjorden var omtrent flat hver eneste gang. Sola skinte trofast og temperaturen var som bestilt-  alt takket være yr.no.  Det er fantastisk hvor godt det er å planlegge når man har skikkelige redskaper for hånden.  Vi hadde jo planlagt en lang og sammenhengende tur i Tønsbergområdet, etter bilturen, men pga magesmerter og venting på brev fra Ahus så ble det bare korte turer i nærområdet.  Det kommer et omfattende reiseblogginnlegg også, om båtlivet sommeren 2013.

Det har ligget en truende sky over hele sommeren vår, det har det.......og det er gubbens magesmerter som var der hele tiden, mer eller mindre.  Legetimen i mai som konkluderte med at han var blodfattig var ikke akkurat så veldig beroligende.  Jeg har jo også vært blodfattig, men har vel hatt andre symptomer enn magesmerter!!   Vel vel, nå er det avklart så langt ihvertfall at det blir operasjon på torsdag, tykktarmskreft!!   Det høres ikke helt bra ut når man gjentar det for seg selv, men prognosene er bra, de fant ingen spredning, og formen er bra selv om han har gått mye ned i vekt.  Han har vel mistet 6-7 kilo denne sommeren, og ser tynn og skrøpelig ut.

Vi har nå hatt noen dager på oss til å fordøye dette som vi egentlig visste, eller fryktet fra starten av.  Det går nok bra, vi føler det.  Dyktige mennesker på Ahus, og jeg skal nok klare meg her hjemme.  I morgen skal jeg til legekontroll, og håpet mitt er jo at kortisondosen kan settes ytterligere ned.  Den kan ihvertfall ikke settes opp, for da kommer jeg inn i en dose som gjøre meg irritabel og aggresiv, og det kan jeg ihvertfall ikke takle akkurat denne perioden.  Nei da får heller denne sykdommen settes på vent en stund!!!  Det går nok bra, eksperten på Martina Hanssens Hospital ville jo sette ned dosen, så jeg satser på det.


Jeg har lest litt fra mine innlegg og notater fra de første dagene etter operasjonen min, man blir ganske sliten ja, og uten krefter.  Gubben er klar over det, så han blir nok ikke like forskrekket over det som jeg ble.  Jeg klarte ikke å ringe med mobilen engang, klarte ikke å trykke på nummertastene, tenke seg til det!!  Men man kommer seg jo fort, etter en uke så er det ganske mye bedre............

Jeg kommer ikke til å legge ut alle disse innleggene til  mine facebook-venner.  De blir lagt ut på EljosBloggene , så vil dere ha oppdatering så må dere gå inn der og trykke LiKER.  Ellers så finnes jo bloggen på internett som vanlig, med denne adresse:           http://www.eljos-eljos.blogspot.com
Det går jo fint å legge den som favoritt eller bokmerke også, hvis man vil følge med.

2 kommentarer:

 1. Da ønsker vi dere alt godt for framtiden. Vi er ikke bloggere og er ikke på Facebook, så vi får ikke fulgt dere videre i 'historien'. Alt kommet til å gå bra, men det tar tid. Vi har også erfaring, dessverre.
  Oslodame med ektemann

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode ønsker. Det var litt misvisende dette som jeg sa om facebook. Bloggen finnes jo mange steder, bl a på kreftforeningen.no, under personlige historier og den finnes på blogglisten.no, under kastegori Samfunn. Ellers kan man rett og slett søke på eljos-eljos så finner man den. Det er bare en link fra facebook.

   Slett