søndag 22. september 2013

Dag 1 og dag 2.....

Det er nok mange som lurer på og synest det er merkelig at jeg legger ut alt dette på internett......Men ja det er jo selvfølgelig mye for venner og familie.  Det blir litt slitsomt å ringe rundt til alle for å fortelle om hvordan det står til.  Vi kjenner ganske mange mennesker rundt omkring og da er det så enkelt for oss at de leser facebook og blogg.  Men den største mengden av lesere kommer fra kreftforeningen.no.  Det ligger link på deres hjemmeside til "Personlige Historier" og det er der de fleste lesere befinner seg, kanskje naturlig det.  Har man blitt rammet av denne sykdommen så vil man gjerne ha mer kunnskap om det, og  lese om andres erfaringer.  Bloggen har snart 140.000 visninger, og det er ganske mye.  Det er 3 år siden (august 2010) jeg begynte å skrive blogg.

Så til dagen situasjon, hvor gubben ble operert for tykktarmskreft på torsdag!  Det var jo en stri for å komme dit hen, med garantier og løftebrudd og Helfo og mere til, men når han først ble innrullert så gikk det veldig raskt alt sammen.  Operasjonen gikk greit, men han ble ferdig så sent på dagen, og kom til avdelingen så sent at det var ingen vits i å dra til sykehuset.  Han ringte faktisk hjem!!   Ja det var jo sykepleier som slo nummeret, men det var han som var i andre enden.  Ganske omtåket, ganske snøvlete og i det hele tatt, ja det var litt vondt, stakkars gubben min!!  Vi ble enige om å vente med besøk til dagen etter.

Dag 1 etter operasjonen, det var da en usedvanlig frisk nyoperert pasient jeg besøkte. Han hadde ingen smerter, god matlyst, var våken og fin.  Han spiste alle måltider, og det syntest jeg var veldig rart at han fikk lov til!!  Tarmen var jo nyoperert, kunne vel nesten tro at den skulle hvile seg litt?  Men nå er jo jeg en forferdelig kontrollerende type, må liksom ha styring og kontroll på alt sammen, så det var nok best å tie stille, de har vel greie på hva de gjør på en slik avdeling.  Pasienten var oppe og gikk, det gikk også veldig bra.  En sykepleier satte seg ned og prata, hun advarte litt om at neste dag kanskje ble en nedtur, det ville gå litt opp og litt ned.  Ja ja må vel ta det som kommer........

Dag 2 etter operasjonen, ja det stemte det, det ble en skikkelig nedtur.  Kvalm, oppblåst mage, uvel og dårlig.  Slett ingen god dag, riktig en ekkel dag.  Han sov mye, hadde vel vært på toalettet flere ganger om natta, uten resultat!!  Akkurat det gikk jo bedre i løpet av dagen.  Men de liker ikke så godt at han kaster opp, det er slitsomt for magemusklene det.  Jeg sitter der og strikker, får jo ikke gjort så mye fra eller til, men kan jo hente vann og slikt.  Jeg håper dagen i dag blir bedre, det er vondt å se når noen plages.........

Da jeg var som sykest kjøpte vi nye senger.  Det er jeg glad for nå når denne pasienten kommer hjem.  De er ganske høye, og har motor.  Veldig behagelige hvis man har problemer.  Og man slipper å stable seg opp med puter, kan bare kjøre motor, fine greier.

Nå drar jeg straks til sykehuset igjen

2 kommentarer:

  1. Jeg har ikke så mye å si. Ville bare innom å si at jeg har lest, og vet hva du er igjnneom med mannen. Tenker på deg <3 Stor klem. Håper han blir bedre snart og kan komme hjem.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, ja det var bedre i dag, heldigvis....

      Slett