torsdag 20. februar 2014

Litt uenige var vi.......

Onsdag:  Jo da, jeg var syyyk.  Crp på over 50 og senkning på over 80 tyder på at der er en infeksjon på gang. Tegningen her er laget av min bloggvenninne Frodith.   Jeg føler meg syk også, rett og slett, men har vært flink likevel og tatt styrkeøvelser.  Vel vel, jeg går jo på en daglig kortisondose pga Polymyalgia Reumatica.  Jeg spurte veldig nøye, på Glittre om kortisonkuren jeg skulle begynne med ved forverrelse,  om den skulle tas "på toppen" av min daglige dose.  Jeg spurte flere ganger, og fikk til svar at JA, den kuren skulle komme på toppen av min daglige dose.  Fastlegen var ikke enig i det, han mente at kuren, selve dosen skulle inkludere min daglige dose.  Dvs at jeg da skal ta 12,5mg mindre enn jeg selv trodde, og Glittre sa.  Hmm jeg føler meg usikker, burde jeg ringe Glittre og spørre for n-te gang?

Fastlegen mente at det eneste jeg ville oppnå med en så stor dose var flere bivirkninger, og ja det har jeg vel nok av, så jeg følger hans råd.  Jeg skal jo ta en kraftig antibiotika-kur også, men jeg er usikker likevel......

Håper det blir en bedre natt, uten så mye hoste ihvertfall, håper at medisinene virker fort fort.......

Torsdag:  Jeg var så dårlig i går kveld at jeg vurderte faktisk å ringe 113.  Jeg hadde så dårlig pust at det var vanskelig å svelge en slurk med vann.  Visste du at du må ha luft for å klare å svelge?   Jeg konfererte med min Røde-Kors-sønn, og vi gjennomgikk mine "verdier" he he, som var som følgende:  Oksygenopptak = 97  (dvs ingen grunn for noen til å komme her for å gi meg oksygen!)  Feber = ingen feber.  Medisiner?  Hadde tatt dobbelt opp med pustemedisin, diger dose med kortison, dobbel førstedose med antibiotika.  Med andre ord, ingen kunne vel gjøre noe mer, bare å vente til det begynte å virke alt sammen.

Jeg kravla meg til sengs, og til min store forundring, våknet i sekstiden i morges og hadde omtrent ikke hostet i natt en gang!!  Ja sånn kan det gå......er bedre i dag, heldigvis.

Og fotoapparatet mitt, har dere lest om da vi skulle opp i 5. for å fotografere?  Så ble det bare grøt-bilder, alt ble uskarpt.......Det var veldig merkelig, vi trodde nesten at det var noe som påvirket oss der oppe blant museumsgjenstander og gammel historie...Nå har vi funnet ut hva det var -  innstillingen var plutselig på MF, manuell fokus og ikke på AF, automatisk fokus.  så enkelt og så vanskelig.  Alle sier at jeg har nok kommet borti den knappen.  Ja vel, jeg er nå fremdeles skeptisk, den knappen er en skyveknapp, ganske hard, ikke lett å "bare komme borti" he he.
Under, et av bildene, ganske uskarpt ja:


I dag skal jeg også ta det med ro, foreta litt styrkeøvelser, strikke, se på kombinertgutta i OL, rydde litt til vaskehjelpen på lørdag, ta alle mine medisiner og kanskje til og med ta meg en liten lur midt på dagen.  Det blir nok en bra dag.......8 kommentarer:

 1. Så kjedelig at du har blitt syk :-( Ekstra slitsomt for deg at du ikke vet hvem du skal stole på når det gjelder medisineringen, men jeg vil vel tro at legene på Glittre er spesialistene i lungesykdommer og ikke fastlegen. God bedring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja kanskje jeg ringer til Glittre i dag....

   Slett
 2. Uff, høres tøft ut nå, men jammen bra du er bedre i dag :-) Jeg føler meg ofte som på tegningen,pnå har jeg ikke trent på måneder pga operasjonen. Så blir nok tungpust på meg, men håper rask forbedring :-) Ring Glitre hvis du føler deg usikker :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. jeg ringer i morgen, hvis jeg ikke er mye bedre. fin tegning, ikke sant? kanskje jeg må begynne å bestille tegninger hos deg......

   Slett
 3. Huff ikke noe særlig det, ønsker deg riktig god bedring <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, jeg tror det er en bedring i dag....

   Slett
 4. Man skal ha god helse for å........ Lykke til videre og god bedring. Samme ønske går til KoneKari som er blitt "torturert" i A-hus systemet i 3 uker, og som igår ble oppringt og meddelt at hun skal inn mandag kl 800 fastende og opereres.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei men, jeg trodde at hun var skikkelig på bedringens vei nå, og så begynner de på nytt liksom??? Hils masse, ja vi får håpe at de vet hva de gjør.....

   Slett