torsdag 28. februar 2013

Potensgiverne

Jeg havnet på sykehus på vår siste tur til Lanzarote før jul, og da var det fint å ha tilgang til lydbok!  Potensgiverne, Karin Brunk Holmqvist, lest av Liv Aakvik.  En herlig bok fra begynnelse til slutt!  Ja for det er ikke bare krim jeg konsumerer, det går med en del andre type bøker også.  Her lå jeg i min hospitalseng og humret og lo.  Det er ikke alltid like lurt med lydbøker, det hender at jeg rett og slett sovner......men det går jo fint å spole tilbake. Ha ha så får man jo også repetert litt!

Fra bokkilden om forfatteren:
"Karin Brunk Holmqvists romaner er varme, morsomme og hyller både landsbygd og vennskap på et personlig og originalt vis.  Bøkene handler alltid om eldre mennesker som er stolte og fornøyde med sine livsskjebner.  Det blir en forunderlig blanding av kontraster mellom den gamle og den nye måten å leve livet på landet på.

Karin Brunk Holmqvist (født i 1944) skriver bøker som leserne elsker! Debuten Potensgiverne har hittil blitt solgt i over en kvart million eksemplarer, og fortsetter stadig å lokke nye lesere. I Norge har Potensgiverne ligget lenge på bestselgerlistene og blitt hyllet av lesere og kritikere. Så langt er boken trykt i fem opplag. Karin Brunk Holmqvists romaner er varme og humoristiske - en personlig og original hyllest til til vennskapet og livet på landet. Hovedpersonene er alltid eldre mennesker som er stolte av livet sitt og fornøyde med tilværelsen slik den nå engang er blitt. På en fornøyelig måte drøftes kontrastene mellom gamle og nye levemåter i distriktene.

Karin Brunk Holmqvist bor i Skåne i Sverige. Hun er en elsket forfatter som trekker et stort publikum både i og utenfor Sverige hver gang hun er ute og presenterer bøkene sine. I 2008 fikk hun Tomelilla kommunes Kulturpris. Karin Brunk Holmquists romaner er nå kommet ut i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland og Tyrkia. "

Jeg har "sakset" mer fra bokkilden.no, hva boken handler om:

Potensgiverne av Karin Brunk Holmqvist
Gamle damer sitter aldri der du setter dem! Sjarm, humor og en fantastisk fin historie har gjort Potensgiverne til en kjempesuksess!

At nød lærer naken kvinne å spinne, gjelder i aller høyeste grad de gamle frøknene Tilda og Elida. Søstrene på 72 og 78 år bor fortsatt i barndomshjemmet i en liten svensk by hvor tiden nærmest står stille. Alt er som det pleier, inkludert utedoen, hvor en visitt ofte blir en kald opplevelse.
Da den galante Alvar Klemens flytter inn i nabohuset og begynner å pusse opp, skjer det store endringer i søstrenes liv. De kjøper seg nye kjoler og glemmer helt at broren deres vil ha dem på gamlehjem så han kan overta barndomshjemmet som sommerhus. Ikke minst vil de også ha et skikkelig innendørs toalett, slik Alvar har skaffet seg. Men det koster mye, og nå er gode råd dyre.
De to oppfinnsomme søstrene får en strålende idé til hvordan de kan skaffe seg pengene: postordresalg av potensmiddel. Dermed setter de en annonse i avisen, og fra den dagen blir ingenting som før for Tilda og Elida ..
Denne boken kan absolutt anbefales!
Jeg hadde med meg en til, og den har jeg fremdeles til gode, samme forfatter, tittel:  Rapsgubbene.

Også her sakset fra bokkilden.no:
Gamle gubber er lure som rever! Albert og Henning er brødre - to gamle ungkarer som støtter hverandre tykt og tynt. Gubbene er vel kjent av alle i bygda, og alle kjenner de litt eksentriske vanene deres. Albert og Henning lever etter påbudene de en gang fikk av moren sin. Skulle de finne på å gå til køys uten å ha vasket seg i ørene, hører de straks mors strenge stemme i sitt indre. Men gamle gubber er også lure som rever! Noen regler kan de rett og slett velge å glemme. Bak gården ligger rapsåkrene og lyser som solen. Der står Albert og Henning ofte og kikker ut over markene, diskuterer likt og ulikt og spytter snus. Men freden er truet. En dag spres en stor nyhet over landet: I Alberts og Hennings rapsåker er det funnet spor etter romvesener! Den lille gården invaderes plutselig av journalister fra hele verden. Dette ville mor ikke likt, tenker gubbene, og prøver å holde seg unna. Men hva slags vesener er det som har inntatt åkeren? Og hva vil nå skje med den søvnige bygda?


2 kommentarer:

 1. Fint å få tips om lydbøker, tror jeg må i gang med det selv, pga jeg har litt dårlig syn, spesielt for lesing.. Går greit, men har litt sånn flekker i synsfeltet. Frister lite å sette seg til med vanlig bok, men lydbok derimot, det kan jeg gjerne tenke meg :-) Så takk for tips
  :-) Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er veldig bra med lydbøker. Men jeg klarer ikke så godt å høre på krim. Jeg er litt sånn skjør når det gjelder blodige beskrivelser, og er avhengig av å "bla forbi" det verste!! Da blir det litt tullball med lydbøkene. Hadde meg meg en lydbok på fly til Japan, men kom aldri forbi et bestemt avsnitt he he....

   Slett