onsdag 21. november 2012

Vi er her igjen!!


Vi er her igjen, er det ikke helt fantastisk?  For et par uker siden var jeg ganske sikker på at vi måtte avlyse.  Avlyse fire hele uker på den herligste vinterplassen som finnes.....Jeg var jo så utmattet at det var vanskelig å reise seg opp fra en stol!  Det var en overvinnelse å bevege seg over gulvet.  Dette var i følge min lege en ganske vanlig tilstand for meg akkurat nå, og det ville gradvis bedre seg.  Det har bedret seg.  Nå får jeg bare "anfall" av utmattelse, den er ikke der hele tiden.  Det er dessuten så klart mye bedre å være her når de anfallene kommer.

Dagen før vi reiste hadde jeg veldig vondt i kroppen også, i ribbeinsområdet, hele veien rundt.  Skikkelige smerter, og vondt å puste.  Tenkte vel at dette gikk ikke bra, kunne ikke reise i en slik tilstand.  Men hva skjer?  Etter en god natts søvn (hmmm med hjelp av en Immovane innsovingstablett) så våkner jeg, om ikke frisk som en fisk, så ihvertfall smertefri.  Det var jeg også under hele flyturen, og hele første kvelden.  Nå er det litt som kommer og går, men absolutt til å leve med, uten smertestillende til og med.


I dag har vi gått en lang tur, i går gikk vi vel i overkant av for langt, men det gikk jo bra, jeg kjenner det i musklene i dag.  Hurra, jeg har fremdeles muskler som kan kjenne noe!!  Jeg tror nok at disse fire ukene vil gjøre veldig mye for muskler og helse.  Her er det ute i frisk luft, og sjøluft, jeg er ute hele dagen, og blandet med trappetrim (masse trapper her på hotellet) så blir det mye bra for helsa.  Frokost utendørs hver dag nå i fire uker, det er deilig det.......

Så her sitter jeg nå, på terrassen, med utsikt over Atlanterhavet.  Tempen i lufta er vel ca 20 grader selv om det har regnet.  Fuerteventura forsvant i det fjerne en stund, men er nå dukket opp igjen gjennom regnluft.  Ja det har faktisk regnet her i dag.  Synd for dem som skal være her bare en uke, men vi har jo fire uker og vi kommer til å få mer enn nok sol.

Vi fikk faktisk nok allerede i dag.  Slik vinterblek hud tåler ikke så mye med en gang, en time i solen er mer enn nok, og kvoten har vi fått i dag. Det er veldig vennlig av solen at vi slipper å passe på dette selv.

Flyturen ja, det gikk fint.  Jeg ble tom for luft denne gangen også, hver gang jeg beveget meg ombord i flyet.  Men tror vel atter en gang at mye av det er stress.  Det ble jo selvfølgelig turbulens igjen, da jeg var i dokø.  Hvorfor blir det alltid det tro?  Jeg fikk gå inn på toalettet, mens alle de andre bak meg måtte gå og sette seg igjen.  Det ble litt høyere puls og dårligere pust, men jeg tar meg raskt inn igjen etterpå.  Denne gangen drakk jeg forresten vinen min til maten, og jeg drakk konjakken min til kaffen, og jeg fikk ikke dårligere pust av det.  Sagt på en annen måte, forrige flytur lot jeg det være, uten at noe ble bedre av det, så  det var jo en bra test.........8 kommentarer:

 1. Eia var vi der :)
  Godt å høre at flyturen gikk bra og at du ligger i hardtrening, he he. Det er forresten viktig å få i seg mye væske under en flytur, det er veldig tørr luft ombord. Turbulens kommer jo av skiftningen mellom kalde og varme luftstrømmer og de har forskjellig hastighet, at det blir turbulens når det er dokø er en ren tilfeldighet, men ubehagelig. Kos dere og nyt livet før dere kommer hjem til julemaset.
  Mimmi

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi koser oss, det er en flott adventstid her nede like ved siden av Afrika....

   Slett
 2. Hei! Så herlig dette hørtes ut da! Ha et fint opphold.
  marit s

  SvarSlett
 3. Hei! Høres deilig ut! Ha et fint opphold! Marit s.

  SvarSlett
  Svar
  1. tusen takk for det, det skal vi ha....

   Slett
 4. Hei i sol og varme fra -2 grader, men sol.
  Reiser dere charter eller bestiller dere bosted og fly selv separat? Vi har tenkt å ta en tur til sol og varme i januar, men vi har alltid reist på charterturer, utenom til London mange ganger, men dit skal vi ikke nå.
  Håper dere er friske og raske!
  Mimmi

  SvarSlett
 5. Vi bestiller bosted og fly selv. Det er jo viktig å ha en god reiseforsikring i tilfellle sykdom og slikt, og det har vi. Vi fikk mye hjelp der da gubben ble syk i fjor. Hittil har det gått veldig bra her, vi er friske og det er sånn ca 22-24 grader om dagen, men mye regn.....vi er jo glade for at det ikke er snø! Vi spiser frokost og lunsj i friluft hver eneste dag, hittil ihvertfall, og det er deilig.

  SvarSlett
 6. Reiseforsikringen vi har er den beste, men vi kan bare engelsk og skulle det oppstå problemer med at bostedet ikke holder hva det lover etc, da er vi ikke så gode til å 'krangle'. Det er vel det som har stoppet oss fra å bestille sydentur på egenhånd, men en gang må være den første. Vi har vært på alle de kanariske øyer, så vi har mange plasser i minnet, som frister til gjentagelse. Fikk faktisk et tips i kveld, vi kan jo bare kontakte steder vi har bodd, charterselskapene 'eier jo ikke leilighetene'.
  Litt regn i 22-24 grader høres deilig ut, uansett. Vi må nok regne med at det er litt kjøligere i lufta i januar, men lite eller ikke noe regn, av erfaring, men glatt blir det iallfall ikke, så broddene kan bli hjemme :-)
  Kos dere videre!

  SvarSlett