tirsdag 2. oktober 2012

Vanskelige uker......


Det har vært tre vanskelige og slitsomme uker.  Jeg er veldig hyperaktiv og får ikke hvile verken natt eller dag føles det som.  Jeg sovner sent, våkner midt på natta, er skikkelig irritert og ugrei.  Vandrer oppe en times tid, får kanskje sove igjen, og våkner før 7 hver morgen.  Da kan jeg like gjerne stå opp.
Jeg bruker ikke sovemedisin eller beroligende medisin til vanlig, men i denne perioden har jeg måttet bruke det innimellom.  Tror det er har vært helt greit og nødvendig.

Jeg har ikke fått måneansikt, men ansiktet er ganske rundt og pløsete.  Øynene begynner liksom å sitte langt inne i hodet……
Jeg styrer med ett eller annet hele dagen, kjøkkenet er blåst, her finnes ikke skitne klær, nogenlunde ryddig overalt.  Blogginnlegg slenges ut i en fryktelig fart.  I det hele tatt, jeg blir jo helt utmattet av dette tempoet.  Jeg er så irritabel at det er plagsomt.  Stakkars gubben min, dvs han har det kanskje bedre nå enn før, for nå må jeg virkelig ta meg sammen!
Og grunnen er jo denne kortisonkuren….pga av Polymyalgia Reumatica/Arteritis Temporalis. ( Norsk kortversjon, betennelse i blodårer.)

Men i dag. Så ringte min fastlege.  I går var jeg til kontroll, tok masse blodprøver.  Og tenke det. 

Gledelig nyhet.  Mine blodverdier begynner nå å bli normale!!  CRP var nå HELT NORMAL.  SR (senkning) var 23, det normale er under 20!!!!!..  Dette har ligget som en svart skygge over meg siden kreftbehandlingen ble avsluttet.  Jeg har vært til masse undersøkelser, mange forskjellige diagnoser har vært inne i bildet, bl a benmargskreft.  Verdiene har vært forhøyet siden jeg fikk diagnosen lungekreft omtrent.

Nå ser det ut som om behandlingen virker og at diagnosen var riktig fra Martina Hansens hospital.  Der snakket de om at jeg var blitt ”underbehandlet”.  Dvs at kortisonbruk i forbindelse med KOLS har holdt denne andre sykdommen i sjakk, sånn nogenlunde, men ikke noe mer enn det.  En uke igjen, så begynner nedtrappingen.  Det skal bli godt også å kunne slappe av igjen, og ikke være så hyper.  Det endte jo med det før helga at jeg ble fullstendig utmattet.  Men hva gjør vel det så lenge kuren virker?  Jeg vet jo at det kan bli noen opp og ned-turer, men uansett, det går riktig vei……..

HER om sykdommen.

og HER til å slappe av med, siste innlegget mitt på min fotoblogg.

 

 

7 kommentarer:

 1. Hei, da har du fått riktig diagnose og riktig behandling, gratulerer! Jeg vet alt om å være hyper døgnet rundt, har fått HØYT stoffskifte og det er foreløpig ubehandlet, jeg må først til min 6 måneders kreftkontroll på fredag. Jeg er i tillegg hypokonder om dagen, kjenner de utroligste tegn på det ene og det andre, håper jeg tar FEIL mht residiv iallfall.
  Ha en god uke og pass på å få gjort det meste før dosen settes ned, he he.
  En hilsen fra Mormor

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei mormor. Jeg føler med deg. Det er strevomt å være hyper, og det er strevsomt å være hypokonder også. Jeg kjenner begge tilstander veldig godt. Jeg er nå kommet i den veldig slitne fasen, så nå blir det ikke så veldig mye gjort av fornuftige ting. I natt fant jeg fram min Ipod med godnattmusikk, og det hjalp veldig godt! Skjønner ikke at jeg ikke har tatt den fram før!! Men sånn er det når hodet ikke fungerer helt. Lykke til med kreftkontrollen din, og håper at du får behandling for stoffskiftet også.

   Slett
 2. Hei og tusen takk for kommentar på bloggen min. Har lest litt her hos deg nå og vil bare si at du må være en fantastisk tapper dame. Min store skrekk i livet er å bli rammet av kreft1
  Det er jo nettop derav jeg har min litt kompliserte helseangst. Den den ene siden er jeg til tider hypokonder men på den andre siden har jeg skrekk for å være på sykhus og vente i uvisse på prøveresultater og undersøkelser!
  Mange gode tanker fra meg og ønsker om at du må forbli frisk!
  Klem Hildemor;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei, takk for kommentar.Jeg har et innlegg under her om å være hypokonder, he he, velkjent sykdom det....Jeg har nå fått skrekk for sykehuskorridorer, men på den annen side, ligger jeg hjemme med pusteproblemer så er jeg jo likevel lykkelig hvis jeg bare får et lite hjørne i sykehuskorridoren likevel. Det er vanskelig. Jeg har lagt deg inn på blogglista mi til høyre ehr, så nå skal jeg følge med deg! Lykke til videre du også.

   Slett
 3. Hejsan, Eljos!
  Jag har aldrig läst norges språk - känner bara lite svenska.. Men jar förstod nästan allt du beskriver av polymyalgia rheumatica!
  För mig PMR är en ny diagnos - har fått it för en månad sen... and I can imagine your feelings...
  Jag har fått Prednisolon nu sedan 22.02.2013: först 20 mg/vecka och nu 10 mg. Hjälpt så mycket att har nästan glömt PMR.
  Hoppas du blir frisk snart!
  ((((♥ Hugs))))
  Eva-Maria från Finland

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Eva- Maria, det var fint at du kunne lese dette. Kanskje du kan bruke "translate"-knappen hvis du ikke forstår?
   Jeg er nå oppe igjen på 22,5 mg pr dag. Denne sykdommen går litt opp og ned, du må være foreberedt på det. Men til slutt vil den forsvinne!! God bedring til deg også!

   Slett
 4. ♥ Kiitos, Eljos! Luin tämän sivun uudelleen Translate in Finnish - ja vaikka kääntäjä tekee varsin huvittavia virheitä, kirjoitan nyt suomeksi.
  Haluaisin kertoa sinulle, että ennen kuin diagnoosi Polymyalgia rheumatica vahvistettiin kohdallani, ennätin pelätä monenlaista muuta sairautta - ja sitä, että joutuisin koko lopun elämääni kärsimään kipuja ja tuskia... Sellainenkin voi vielä olla mahdollista - niin kauan kuin elämää on jäljellä - mutta olen todella helpottunut siitä, että Prednisolon on poistanut kipuni (vaikka lihakset ovat vielä vähän jäykät). Nyt tulevaisuus riippuu juuri siitä, miten kestän kortisonia... tuleeko pahoja sivuvaikutuksia...

  Mutta - todellakin: tässä sairaudessa on hyvä ennuste - ja toivoa täydellisestä paranemisesta, vaikka se voi viedä monta vuotta. Onni onnettomuudessa, sanoisin!

  Sinulla, Eljos, näyttää olevan muitakin vakavia sairauksia - miten ikävää... ♥ Toivon ja rukoilen, että saat elämässässi kokea vielä monta tervettä ja iloista päivää ja - yötä! ♥

  SvarSlett