torsdag 11. oktober 2012

Jeg lurer på........


Det er en ting jeg lurer på.....er det ikke merkelig at en ordfører "drasser" med seg en jentunge, som ikke engang er dattera hans, på middager, møter og tilstelninger med statsministeren? Er det vanlig i de kretser? Å ha med seg småjenter på slikt?
Dette la jeg ut på facebook tidlig på morgenen i dag, og det er et spørsmål direkte fra nederst i grasrota.  Jeg har aldri vært, og kommer vel heller aldri til å være, i ”de kretser” rundt statsministermiddager og møter.  Jeg har fått mange ”liker” og mange kommentarer på facebook.  Noen tar opp skyldspørsmål og anklager.  Jeg gjorde ikke det.  Jeg hadde ingen tanker på det som foregår i rettssalen nå om dagen.  Jeg rett og slett lurer på det jeg sier først her.  Og jeg forstår det ikke, det er et fremmed miljø for meg.  Men statsministeren er jo faktisk innblandet han også, selv om han slipper å vitne.

Attpåtil har jeg fått noen merkelig tanker i dag, jeg synes faktisk synd på alle i AP, fra Statsministeren og ned til våre små lokale politikere som gjør så godt de kan og må forsvare seg mot alt dette vanvittige som deres partikamerater foretar seg på et høyere plan.   Nå går det jo aldeles over stokk og stein eller hva vi kan kalle det.  Siste er vel at Giske hadde gitt et styreverv til noe eks-samboers bror?   Og i går fikk vi en beskrivelse av at AP må være det nærmeste vi kommer en mafia her i landet.  Nå virker det som om det rakner på alle fronter hos dem, og det er jo rett og slett sørgelig.  Jeg savner Einar Gerhardsen ,  han var sosialist han………hm   tror jeg.
(Og til deg du jente fra Gudbrandsdalen, i mine øyne er du ingen Barbie, stå på for det du mener og tror på!)

6 kommentarer:

 1. Jeg vet heller ikke hvem av de to som snakker sant, men i dag mens jeg fulgte rettsaken, tenkte jeg på Nabokovs “Lolita”. Nei, det er ikke normalt at en mann på hans alder tar med seg dette barnet rundt til politikere og politiske møter. Hva tenkte Stoltenberg? Jeg forstår ikke hva som foregår i hodene på disse menneskene, men jeg beveger meg heller ikke i disse kretsene og kanskje derfor forstår jeg det ikke. Hvordan denne saken enn ender, et pikebarns liv har blitt forandret for alltid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg kom også i tanker om Lolita, det var vel derfor jeg fant fram Barbie-bildet. Og vi er enig, dette kan ikke være normalt. Uansett anklage, jeg synes det er et overgrep dette som har kommet fram, selv om der ikke har vært fysisk kontakt!!!

   Slett
 2. Det er jo helt vanlig at AP arrangerer turer hit og dit (f.eks. Utøya) med overnatting for barn og ungdom. Hvem vet hva som foregår på de turene, bare de som deltar. Ungdom og barn i dag er ikke som i 'gamle dager', nå utforsker de det meste i veldig ung alder og angrer etterpå. Jeg sier som politikerne, "Jeg kan ikke uttale meg konkret om denne saken", men det er en stor tragedie, ikke bare for jenta og ordføreren, men de har også familie og venner, manges liv blir forandret for alltid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi får vel tro at i slike sammenhenger så foregår det meste som det skal. De unge er ihvertfall i flertall på slikt.

   Slett
 3. Det er nok ikke få hundretalls ungdommer både fra Auf og de andre ungdomspartiene som partiledee og andre profilerte politikere treffer i løpet av et år, skal de anta det er noe galt med det hele veien liksom?

  SvarSlett
  Svar
  1. Å treffe ungdom i forbindelse med ungdomsmøter, leire, kurser er da en ganske annen setting enn den som ordføreren har drevet på med......Vi får da virkelig håpe at en slik setting med enslig ungjente på statsministermiddag, og overnatting i dobbeltrom på hotell er helt usedvanlig og ikke treffer hundretalls ungdommer.

   Slett