søndag 23. januar 2011

Grunnstønad og TT-kort


Bilde lånt fra Wikipedia

Det finnes ingen automatikk i det at vi som trenger det får opplysninger om forskjellige støtteordninger. Det burde det være. Noen burde oppsøke oss, og fortelle hva vi hadde krav på og hva vi kunne få hjelp til.

TT-kort hadde jeg aldri hørt om før min sønn som kjører taxi spurte meg om hvorfor jeg ikke hadde TT-kort. Et kort som tillater at man kjører taxi gratis inntil en viss sum. Det var personer som var mye friskere enn meg som hadde slike kort, fortalte han. Nå har jeg søkt litt på nettet og funnet ut at selvfølgelig burde jeg ha det! Og det ser ut som om jeg kan få det også, med mine begrensninger i funksjon., laveste sats da selvfølgelig ettersom jeg også får støtte til bilhold.

Grunnstønad, laveste sats har jeg fra før, det fikk jeg ordnet da jeg ble uførepensjonist pga KOLS. I den forbindelsen søkte jeg mye på internett om forskjellige støtteordninger og fant det der. Søknaden var til dels veldig vanskelig å fylle ut. Jeg får litt støtte til bilhold bl a og måtte finne ut alle bilkostnader i året, og differansen i forhold til utgifter ved å være frisk og ved å være redusert. Nå bør jeg vel søke om å få dette utvidet, jeg er jo langt mer handikappet nå enn før operasjonen.. Jeg gruer meg for å finne ut av det regnestykket, selv om jeg av yrke er regnskapsfører og burde takle den slags oppgaver.

Jeg fikk faktisk hjelp til en ting, helt uten å spørre selv, tanken hadde faktisk ikke falt meg inn en gang. På sykehuset, etter operasjonen, kom det en sosionom innom. Hun mente at jeg skulle søke om parkeringskort for handikappede. Hun fylte til og med ut søknaden for meg, slik at jeg kun hadde å levere videre til legen, som igjen sendte videre til kommunen, og vips så hadde jeg det blå kortet i posten. Det kortet er jeg veldig glad for, og på ekstremt dårlige dager hadde jeg ikke klart meg uten det å få lov til å være parkert i nærheten av det meste.

Men aldri har noen nevnt grunnstønad eller TT- kort. Hva mer finnes det som jeg ikke vet om? Det var enklere å få hjelp på det lokale trygdekontoret enn det er på dagens NAV, men jeg som har internett skal nok klare å finne ut av dette her, helt på egenhånd……..


5 kommentarer:

 1. Kjære deg!
  Jeg fant deg på kreftforeningen.
  KOLS er noe dritt, men er du smart så gjør du som Bill Munroe og jeg!
  http://www.youtube.com/watch?v=aT1_Rkl0B1M
  Jeg har gjort det i 18 mnd og det funker superfint.
  Det finnes ingen legemiddler som kan hjelpe deg.
  Grunnen til at du ikke har hørt om dette er fordi Vannstoff eller hydrogen peroxide h2o2 ikke kan patenteres slik at big pharma kan tjene penger på det.
  Nå leser jeg at du har fått fjernet en lunge også, det var dumt! Ta vare på den du har igjen og innhaler h2o2 fordi det funker.
  Det finnes en bok som heter Hydrogen Peroxide Medical Miracle, kjøp den og les den!
  Lykke til.
  Lurer du på noe så kontakt meg på jaloken@gmail.com

  Hjerteklemmer fra JA

  SvarSlett
 2. hei vi er to jenter på 14 år som er midt inne i en skoleoppgave om lungekreft. vi var inne på kreftforeningen.no og der fant vi bloggen din. vi tenkte at siden du virker så åpen om sykdommen din kunne du kanskje tenke deg å svare på noen spm vi har (via mail)? oppgaven skal fremføres neste onsdag mn manus skal leveres på fredag. derfor hadde det vært fint om du kunne svare oss enten idag eller imorgen:) du kan nå oss på tille6014@gmail.com
  lykke til videre!
  hilsen janne og mathilde.

  SvarSlett
 3. Hei Janne og Mathilde! Jeg kan godt svare på spørsmål, skal gjøre så godt jeg kan. Jeg har sendt mail til dere også!

  SvarSlett
 4. John Arne:
  tusen takk for omtanken, det var hyggelig av deg. Jeg er litt pysete når det gjelder slikt og tror nok jeg vil vente med det. Fint at det hjelper deg ihvertfall. Jeg skal studere alle kommentarene, det var jo veldig veldig mange.

  SvarSlett
 5. Jeg tror innlegget mitt forsvant, så jeg skriver igjen... Jeg er også innvilget parkeringskort for handikappede, og med det fri kjøring på lokale bomveier. Jeg vet ikke hvor du bor, og om "ditt" bompengeselskap har de samme reglene, (de står vanligvis under info om "forflytningshemmede"), men jeg har altså søkt om fritak for bompenger, og sendt med kopi av begge sider av parkeringskortet. Det er altså enda en ting vi ikke blir informert om fra det offemtlige... :-(

  SvarSlett