onsdag 5. januar 2011

Blogging

Dette kunne ha vært en blogger, men det er det ikke!
Voe har sluttet å blogge! Det er en stor nyhet på nettet de siste par dagene. Blogger er noe merkelige greier. Jeg har registrert min blogg, og jeg ligger sånn ca som nr 900 av 25000, det er vel ikke verst for en gammel dame som i grunnen bare skriver om sykdom, kreft og annen elendighet. Gruppen som Voe tilhører er rundt 14 – 16 år, blonde, fagre og skriver stort sett om klær, sminke og fester. Unntaket var vel forresten Voe, hun skrev godt, var veldig oppegående og med sunne tanker, det var vel derfor hun kravlet til topps, og det er vel også derfor hun fikk masse stygge kommentarer og trusler, og det er nok en av grunnene til at hun legger ned nå.

Der ute på bloggnettet finnes det hundrevis av andre fjortenåringer som skriver stort sett om sminke og klær, og de har tusenvis av lesere!! Der finnes også mer voksne jenter, men temaet er stort sett det samme, sminke, klær, sko og fester. Jeg blir i grunnen litt skremt av dette, er samfunnet vårt virkelig så overfladisk og tomt? Er tilværelsen så tom at det er nyttårskjolen som er det viktigste her i verden?

Blogger er heldigvis åpne for alle. Kreftforeningen har på sine hjemmesider et valg som heter Personlige historier. Det er der min blogg ligger, og det er det ”publikummet” jeg tenker på nå for tiden når jeg skriver. Jeg hadde så veldig mange spørsmål da jeg selv fikk kreft, og det var ikke så mange å spørre bortsett fra på denne hjemmesiden da, der kan vi finne litt av hvert. Fremdeles er det mye jeg lurer på, og som jeg ikke har svar på. Innimellom kommer det selvfølgelig innlegg her som ikke har noe med kreft å gjøre, jeg sporer jo litt av i blant.

Første og fremst skriver jeg blogg for å hjelpe meg selv, få ut tanker og spørsmål og på den måten få litt oversikt. Det hadde ikke vært nødvendig å legge den ut på nettet for denne førstnevnte grunnen, men i forbindelse med min sykdom fikk min bedre halvdel mange telefoner og spørsmål, mer enn han kunne makte å ta i mot, så derfor ble tilstandsrapportene publisert på nettet slik at slekt og venner kunne oppdatere seg selv. Så til slutt, men ikke minst viktig, kanskje kan mine historier og betraktninger hjelpe andre i samme situasjon.

Vi har hjemmeside også, og det har vi hatt i mange år. Den er mer komplisert å vedlikeholde. Blogg er så enkelt i forhold, og det er mye enklere å legge ut skrift og bilder. Det er mulig at hjemmesiden får stå som den står, og så lager jeg en link til bloggen min der som heter NYHETER.

Nå har jeg godkjent reklame her, og jeg synes den var så diskret og fin, og som oftest relatert til temaet jeg skriver om. Så nå er det bare å klikke i vei for flere opplysninger om mine temaer. Jeg får ikke lov å klikke på dem selv, men nå lurer jeg på hva som blir registrert når andre her i huset i samme nettverk klikker med sine egne maskiner. Da kanskje det blir registrert som at det er jeg som gjør det? Mine datakunnskaper er litt mangelfulle på tema IP-adresser og den slags. Er det noen andre som vet dette?

1 kommentar:

  1. Sant det du skriver! Toppbloggerne i Norge skriver mest om klær, skjønnhet og mote, og tydeligvis er dette noe som fenger MANGE siden de nettopp er toppbloggere! Mens mer seriøse blogger aldri blir oppdaget. Synd, men som du sier. Målgruppen er en annen, og det er flott at kreftforeingen har "personlige historier" slik at vi som blogger om det temaet kan finne hverandre:D (men igjen. kreft er en sykdom som rammer så utrolige mange mennesker, så det bør være mer åpenhet om det hos befolkningen. De bør vite at det finnes mange blogger om dette).

    SvarSlett