fredag 2. august 2013

Skummel statistikk? For meg kanskje......

Mest vanlige kreftform i Norge.
1) Prostatakreft
2) Brystkreft
3) Lungekreft
4) Tykktarmskreft
5) Føflekkreft

Flest dødsfall etter kreftform
1) Lungekreft
2) Tykktarmskreft ...
3) Prostatakreft
4) Brystkreft
5)Bukspyttkjertel- kreft

Høyest risiko for kreft før fylte 75 år
1) Prostatakreft: 12,8 %
2) Brystkreft (kvinner): 7,9 %
3) Lungekreft (menn): 4,4 %
4) Lungekreft (kvinner): 3,2 %
5) Tykktarmskreft (menn): 3,0 %

Høyest 5 års relativ overlevelse
1) Testikkelkreft: 97,3 %
2) Skjoldkjertelkreft (kvinner): 94,9 %
3) Føflekkreft (kvinner): 89,5 %
4) Brystkreft (kvinner): 88,7 %
5) Prostatakreft: 88,5 %

Positivt for mange dette her............

5 kommentarer:

 1. Sånn er visst statistikken p.t. jeg leste det i VG i går. Jeg har visst falt ut av statistikken med diagnosen jeg fikk for 5 år siden, kronisk lymfekreft, men nå 'sover' den. Prognosen på den typen er ikke lystig lesning, men JEG lever enda og det gjør DU også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja visst gjør vi det , lever fremdeles. Vi er de prosentene i statistikken som havnet på den riktige siden, heldige oss!!! Om en måned er det fire år siden jeg ble operert.......

   Slett
 2. Synes du tiden har gått fort? Jeg synes det, men det har automatisk blitt en annen tidsregning, før og etter. Har lest bloggene dine og forstått at du har vært hardt ute å kjøre + nå denne PR med kortison. Jeg går til kontroll på sykehuset hver 3. måned og hver 4. uke må jeg ta 'spesielle' blodprøver hos fastlegen. Jeg får vel være glad for at jeg blir tatt vare på, men det tar mye av pensjonisttilværelsen, du skjønner nok hva jeg mener.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes tiden har gått fort, men likevel, eller kanskje derfor har jeg ikke helt klart å venne meg til en tilværelse som handikappet. Jeg er jo faktisk det, med 25% lungekapasitet. Jeg har mye å jobbe med der. Men det går gradvis bedre. Alternativet hadde jo vært ganske mye verre. For tiden er jeg jo også 10 kilo tyngre enn normalt, og det er litt leit når folk ikke kjenner meg igjen. Jeg har en periode for tiden da jeg synes igrunnen at nå kan det være nok for en stund. Men det går over, klart det, jeg har så mye å være takknemlig for. Men mye tid går med til timeavtaler, blodprøver, kontroller og alt som har med slikt å gjøre, og man blir jo litt sliten av det.....

   Slett
 3. Jeg har også mye å være takknemlig for, en mann som har lært seg husarbeide, he he, snille barn, barnebarn og gode venner. Uansett, er det lov å ha dårlige dager, men i dag har jeg det greit, håper det samme med deg. Ha en riktig god helg, nå kommer Tor med Hammeren på besøk og han har med seg regn ser det ut til.

  SvarSlett