torsdag 25. juli 2013

Vi er hjemme igjen, for lenge siden...

Vi er hjemme igjen, for lenge siden.  Vi har da til og med vært noen dager i båten, vært på Allsang på Grensen, hatt besøk fra Bergen i en hel uke, og fartet litt rundt med dem.  Jeg er enda flere reiseinnlegg jeg skal legge ut, fra Rosendal, Nestunet og Skudeneshavn.  Ja og så et ekstra innlegg bare om Hustadvika Gjestegård.  Det kommer det kommer, på  Reisebloggen.  det blir nok noen innlegg om våre utflukter med bergenserne også, Harrytur til Strømstad og besøk på Norsk folkemuseum i Oslo.  Følg med, følg med!!

Turen gikk ganske bra.  Ja jeg sier ganske fordi jeg var faktisk litt dårlig underveis, ble veldig tett og tungpustet.  Det var så pass ille at jeg lurte på om vi måtte oppsøke legevakt og avbryte turen.  Jeg fant ut at det var ikke infeksjon, det virket som om det rett og slett var astmatisk og da kan det forsvinne igjen ganske raskt, noe det også gjorde.  Heldigvis.  Jeg var litt engstelig da vi overnattet på fjellstuen, langt fra folk, (nei da, kun 1,5 t fra Bergen, men det føltest slik) dårlig vei var det dit, for en eventuell ambulanse. 

Den største utfordringen var alle de forskjellige luftmiljøene i de forskjellige rommene vi skulle sove i.  Noen steder var det helt forferdelig dårlig luft, og jeg er jo ganske var for slikt.  Egentlig var det for det meste dårlig, det var vel bare på Rosendal Motell det var skikkelig bra.  Det første vi gjorde da vi kom inn i et nytt hotellrom var å åpne vinduene, på vidt gap, få inn luft!!!

Jeg har også vært på kontroll hos fastlegen etter at vi kom hjem, og det var jo litt nedtur, jeg måtte opp i kortisondose igjen........kanskje jeg burde tatt det med ro, vært hjemme og slappet av istedenfor å farte langs halve Norge?  Jeg vet ikke, jeg tror ikke akkurat det har noen betydning for min Polymyalgia Reumatica.  det er en sykdom som bare må "brenne ut".

Men jeg skulle snart ønske at kortisondosen var nede på et mye lavere nivå.  Nå er jeg oppe i en dose igjen som gjør meg litt aggressiv og irritabel, hmmmmmmmm.

Støhre og Ahus har ikke klart å irritere meg i de siste, de har sikkert ferie.  Dubai derimot, og Marte-saken har jeg en liten mening om.  Vi er alle sammen her i Norge ganske så raske å forvente og forlange at musilimer skal følge norske lover og regler så lenge de bor og oppholder seg her i landet.  Det skulle da ellers bare mangle!!!  Men dette må jo snues tilbake, reiser vi til et annet land gjelder det samme for oss, vi må forholde oss til vårt vertsland om vi liker det eller ei.  Vi kan ikke endre andre lands lover selv om vi synest de er helt forferdelige.  Å nærmest forlange at turoperatører og flyselskaper skal slutte å fly til feks Dubai er jo bare rett og slett dumt.  Ingenting endres på den måten, heller tvert i mot.  Jo mer åpne samfunn vi alle har, jo mer kan man påvirke.

4 kommentarer:

 1. Jeg velger å kommentere siste avsnitt. Synes vi i Norge er VELDIG liberale når det gjelder muslimer. De får gå med 'hodeplagg', slippe svømmeundervisining på skolen (jenter) gå i moskeen midt i arbeidstiden på fredager, slippe å jobbe eller jobbe mindre nå under Ramadan. Kunne ramse opp mye, mye mer, men det er for varmt til irritasjon, hehe. Jeg farer ikke med tull, jeg opplever 'våre nye landsmenn' på nært hold.

  SvarSlett
  Svar
  1. ja jeg er nå i grunnen helt enig med deg i at alt dette du nevner er ting muslimer får ha som "særregler". og mye av det er bra og nødvendig. Jeg tenkte helst på "mannen i gata som forventer at de som kommer her som innvandrere skal ha det som alle oss andre og følge samme regler. Jeg har forresten to svenske barnebarn som alltid får fri fra skolen for å reise til Norge for å feire 17. mai, he he, men det var vel kanskje litt utenfor.....

   Slett
 2. Ha du ikke annet og gjøre, en og kritisere skrive feiler til andre mennesker?
  Blokkert ble du denne gangen å.

  overlevelse

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo da, har jo litt annet å gjøre også. Jeg visste jo at kommentaren min ikke ville komme på trykk, så jeg tenkte at du kunne få rette navnet litt sånn diskret! Navn på slike storheter bør jo være riktig, mener jeg da.

   Slett