onsdag 29. mai 2013

Irritabel, jeg??

Jo jeg er faktisk det, fryktelig sur og gretten og irritert for alt mulig.  Det som irriterer meg mest akkurat nå er at når jeg går inn på facebook-gruppen for Polymyalgia så står det der et spørsmål om hva en av gruppens medlemmer skal finne på å gi i bryllupsgave (65-års) til sin gamle tante og onkel -  MEN I ALL VERDEN, hva har dette å gjøre i en lukket gruppe hvor man kan drøfte og få tips og råd om sykdommen sin?  Det finnes rom for slike vanlige chattegrupper også, så vær så snill, hold slikt der det skal være! 

Det samme skjer også i KOLS-gruppen, beklager så mye mine kolsvenner, men det er ikke i den gruppen jeg forventer middagstips og kakeoppskrifter.  Det finnes ganske mange flotte grupper med slike temaer, og jeg foretrekker faktisk å lese kakeoppskrifter på facebook-gruppen til feks Villa perlesukker!!!  Jeg prøvde meg med et lite hint som ikke ble forstått.  Det kalles faktisk for spam, det å legge inn alt mulig som ikke er tema eller er uvesentlig i en gruppe.  Det er sikkert greit for noen at de er medlem av en gruppe og så "lever" de hele livet sitt der, i den gruppen, uansett tema.

Men det er ikke greit, ihertfall ikke når man er irritabel om dagen.  Det er sikkert meg det er noe galt med.  Jeg er medlem av mange grupper, og forsøker ihvertfall å holde meg til saken.  Jeg begynner ikke å skrive i statusfeltet hva jeg har hatt til middag i gruppen for "Mosjøen, byen midt i Norge" eller "Lanzarotevennene"!!   De medlemmene som er der vil vite om Mosjøen, eller om Lanzarote, ikke hva jeg har hatt til middag, eller hva jeg har tenkt å bake til kaffen.

Nemlig!!  Å det var godt å få det UT!!

Noe jeg har skrevet om mange mange ganger før er dialektskrivinga.  Det er ufyselig.  Og lettvint løsning.  For hvis man går virkelig inn og leser hva der står, så er det ikke riktig dialekt heller, dvs dialekten er ikke gjennomført skrevet for å være riktig dialekt.  Det er rett og slett bare slurv!  Antagelig bare en "lur" måte for å kamuflere skrivefeil!   Men det er da ikke så farlig med noen skrivefeil i ny og ne?   Bare jeg slipper å stave meg gjennom stavangerdialekt, bergensk, mosjødialekt og mere til så blir jeg glad.   Dere er avslørt, dialektskrivere!!!  Dere gjør det kun for å omgå rettskrivingsregler......

Er det mer å klage på i dag?  Ja føljetongen Helse Sør-Øst, Ahus og de andre sykehusene holdes jo stadig varm, og helseministeren er stadig på Tv og forsikrer at alt er i skjønneste orden, og legene vil si opp, de orker ikke mer, og i helga var det 40 pasienter på korridoren som vanlig mens Stensby sykehus er lukket og forlatt.  En pårørende stod fram i går med sin døde mors dagboknotater.  Hun lå på lungeavdelingen på Ahus hvor jeg er godt kjent.  Hennes sønn måtte av og til bære henne til toalettet, og han følte seg mer som en ansatt enn en pårørende.  Hun lå ofte i korridoren. Jeg vet akkurat hva jeg føler når det da kommer fram en direktør på skjermen og sier "beklager", slik skal det ikke være!!  Da tenker jeg på Stensby, det nyoppussede sykehuset som de nettopp har stengt, kun for å legge enda flere pasienter i korridorene på Ahus.  Eller var det noe med at de sparte penger med å stenge?

I kveld har jeg virkelig brukt bloggen min som søppelkasse, og det føles veldig godt.  Tusen takk for at du tok deg tid og leste dette.  Humøret mitt har steget mange hakk, pulsen har gått ned og hvis du til og med er enig med meg, så er morgendagen også berget.18 kommentarer:

 1. Skjønner at du kan bli irritert iblant, men dette syns jeg virkelig var lavmål. Ikke alle har en "blogg" hvor de kan lufte meninger og få ut frustrasjon. La være å lese det du ikke vil i gruppene, men la det for all del fortsatt være høyt under taket.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha så morsomt!! Disse rommene jeg beskriver på facebook, de har ikke tak i det hele tatt, det er jo det som blir helt galt. Det kan veldig gjerne være høyt under taket, men sett opp et tak da, ihvertfall!! Lavmål? Ja det er lavmål å skrive om hva man skal ha til middag i en gruppe for en reumatisk sykdom. Da kan man like godt tie stille, eller finne seg en annen gruppe. Det er ikke jeg som skal finne en annen gruppe i dette tilfellet. Og "alle" kan lage seg så mange blogger de vil. Tusen takk for svar som provoserte, det er godt å kjenne at man lever!!!

   Slett
 2. Veldig godt skrevet, og jeg er i hvertfall helt enig med deg !!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, jeg er enig med meg selv i dag også. Hvorfor skal jeg ikke kunne si hva jeg mener tro? Er det lavmål? Som det sies i dette andre svaret?

   Slett
  2. Må også tilføye, mine Kolsvenner har virkelig vært flinke til å holde seg til tema Kols, sjekket nedover siden der for en stund siden og måtte ganske langt ned før jeg fant noe som ikke hørte til der!!

   Slett
 3. He-he, ja deilig å få ut litt gruff innimellom. Jeg er ikke på Facebook, så slipper de greiene der... :-D Men kan sikkert bli noe av samme smørja her :-) Jeg er egentlig lite interessert i blogger med BARE middagen min osv og slikt :-) må by på noe mer :-D Håper du har en fin kveld i DAG :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har det aldeles utmerket i dag, og i kveld. I kveld blir det reker og krabbeklør ombord i Stålpetra, hmmmmm, og det blir nydelig, med hvitvin og skalldyrsakevitt, sannelig kom det fram litt mat her gitt......men det er da ok.

   Slett
 4. Det er helt ok. Jeg er fremdeles enig med deg. God mat er ikke å forakte. Jeg har også kreft - uhelbredelig - men så lenge jeg har gode dager, nyter jeg livet, koser jeg meg med god mat, og gjerne et glass vin til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres veldig bra ut, vi skal nyte livet. Og det å bli irritert iblant ser jeg på som positivt. Jeg har hatt en periode i mitt liv der jeg ikke følte noen ting, bare kvalme og sykdom. Kunne ikke bli glad, ikke sint, ikke lei meg, ingenting, jeg bare lå der og brydde meg ikke om noen ting. Da jeg var som sykest av kreftbehandlingen.....

   Slett
  2. Jeg synes jeg var sykere av cellegiften enn av selve sykdommen, maten smakte ikke og jeg var bare trøtt og følte meg elendig. Så i og med jeg ikke blir frisk uansett vurderer jeg sterkt å avstå fra flere kurer, heller ha det bra så lenge jeg kan - og legen min er helt enig med meg.

   Slett
 5. Hurra for deg, dette var jammen litt av ei kraftsalve :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var det, en kraftsalve. Og du skriver ikke dialekt, du skriver nynorsk og det er et vakkert språk. Jeg hadde nynorsk som hovedmål i 10 år.

   Slett
 6. Er du irritabel enda, ref snøen på søppelkassene, he he. Nå har jeg lest innleggene dine og må først gratulere med gode prøvesvar og farmor, igjen :) Vi har vært i syden, i London og nå sist på hytta, reisevirksomhet på høyt nivå kalles vel det. Håper alt står bra til og at du nyter livet som matros :)
  En hilsen fra reiseglade pensjonister

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei hei, jo jeg er nok litt irritabel enda, men jeg tror det skyldes mye mitt store inntak av kortison. På onsdag skal jeg til lege igjen for nye blodprøver som kan fortelle oss om dosen kan settes ned, jeg håper inderlig det ettersom jeg er omtrent firkantet i ansiktet og har lagt på meg snart 10 kilo, og dette trives jeg absolutt ikke med!!! vi planslegger jo langtur med bil, til Ålesundtraktene, det blir spennende. Vi skal ha mange hotellovernattinger, og ender opp på skudefestivalen på Karmøy til slutt. Syden, det blir nok ikke før i november.

   Slett
 7. Vi har absolutt lov til å være forfengelige i vår alder, selv ved bruk av medisiner. Håper inderlig du kan gå ned på kortisondosen, da vil 'alt' bli lettere. Fin biltur dere har planlagt og syden kan vente på dere. Vi begynte å gå tom for ved og var slappe og frosne, selvfølgelig kunne vi kjøpt mer ved, men vi valgte en VARM vår :-) Ha det så bra du kan, du kommer vel med referat etter legebesøket (?).
  God bedring fra Reiseglade pensonister

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo da, jeg kommer tilbake med referat, og det må da være fint å bare kunne dra sørover, som trekkfuglene....

   Slett
 8. Her er det bare utrolig mye bitterhyet, bitterhet som gir seg utrykk i surmaga oppstøt. Samt hån mot andre som tenker litt annerledes enn deg selv. Meld deg ut av disse gruppene da vel, du har jo bare "dritt å komme med om dem". Sykdom , ja, men beklageligvis er du ikke alene om det. Ingen ønsker sykdom, men ingen fortjener den dritten du spyr ut om "diverse" grupper hvis medlemmer prøver å bedre hverdagen sin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren ble faktisk stoppet av en eller annen kontroll som jeg ikke har kontroll over. Antagelig var der en del "stygge" ord som dritt og spyr og surmaga oppstøt! Uansett - jeg har selvfølgelig godkjent den likevel. Det blir en mer ekte verden hvis alle kan få lov å komme med sin mening, og kjedelig hvis alle er enige. Jeg mener fremdeles at i slike temagrupper skal man holde seg til tema!! Du forteller ikke hva du skal bake til etttermiddagskaffen i gruppen for Lanzarotevennene. Dette har noe med oppdragelse og intelligens å gjøre. Melde meg ut av gruppene? Ikke tale om, til tross for min klage så er der kjempemye info om temaene som det dreier seg om, og det har jeg stoooor nytte av.
   Neste gang noen forteller om været, eller middagen eller kakabaking, så skal jeg forsøke å bare smile og scrolle nedover til riktig tema. Kanskje jeg foreslår en gruppe med tema som passer? Til dem som ikke kan holde seg til saken? Det må jeg vel kunne gjøre uten å bli kalt for surmaget og bitter (?)

   Slett