fredag 4. januar 2013

OPPSUMMERING 2012Jeg har vært innlagt på sykehus 5 ganger i året som gikk.   Det er ganske mye, men ikke så ille som det høres ut, egentlig…..

Rett etter nyttår fikk jeg influensa.  Jeg hadde tatt influensavaksine men ble smittet av et influensavirus som ikke var med i vaksinen, skikkelig uflaks, ja.  Det ble sykehus i 2 uker, og jeg var veldig dårlig.

I april-mai trodde jeg at jeg hadde knekt et ribbein igjen, og ble innlagt.  Det var ikke noe ribbeinsbrudd, de fant vel ikke akkurat ut hva det var og jeg ble utskrevet etter en uke.   

Det gikk vel bare en uke eller to, tror jeg, så var det innleggelse med smerter og pusteproblemer igjen.  Det var da legene begynte å fundere på om jeg kanskje hadde en sykdom som heter Polymyalgia Reumatica!  Konklusjonen etter flere undersøkelser som utelukket andre sykdommer ble at det var det som var mest trolig.  Fastlegen bestilte undersøkelse hos spesialisten, Martina Hanssens Hospital.

I september ble jeg innlagt der, og etter diverse prøver, bl a ved å ta en bit fra blodåre i tinningen så fant de ut at det var det jeg hadde.  Jeg var innlagt der i fem dager.  Full kortisonkur fulgte deretter.  Symptomene jeg hadde hatt var høy senkning, lav blodprosent og smerter i muskler.
Den kortisonkuren var ganske heftig.  Jeg ble hyperaktiv og aggresiv.  Jeg kunne våkne i firetiden om natta og være rasende rett og slett!!  Stakkars gubben min!!  V hadde blitt advart på forhånd, og det var godt for da var det lettere å takle det.  Neste fase var utmattelse, den kom da jeg var begynt å trappe ned.  Jeg er fremdeles på nedtrapping, dosen pr dag nå er 12,5 pr dag, jeg var oppe i 40 pr dag!!

Femte og siste sykehusinnleggelse ble på Lanzarote, kraftig lungebetennelse, det var ikke det minste hyggelig!!  Nå har jeg prøvd det også, sykehus i utlandet.  Året før, på samme tid var det jo gubben som var innlagt der, så det var jo ikke helt ukjente forhold.  

Mitt nyttårsønske er vel ikke vanskelig å skjønne?  Jeg håper at jeg kan holde meg frisk og unngå å bli lagt inn på sykehus så ofte.  Nå skal jeg i hvert fall forsøke å bli flinkere til å ta hensyn til meg selv når jeg er syk.  Jeg skal bli flinkere til å si NEI, jeg skal bli flinkere til å trekke meg tilbake for å hvile og kanskje ta en liten lur.  Jeg skal ikke legge ut på turer jeg ikke klarer å gjennomføre.  Jeg skal ikke dra ut på steder hvor det er vanskelig for meg å ferdes.  I det hele tatt, jeg skal forsøke å få koblet på hjernen igjen, jeg tror den har vært koblet ut en stund!!

6 kommentarer:

 1. Jeg tror nok det er et lurt tips du gir deg selv der Ellen! Det er nok ikke bare, bare for deg å stoppe opp litt oftere, så aktiv som du alltid har vært. Men nå er det din tur til å følge med litt fra sidelinjen, nyte og la andre styre og stelle :)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he ja men det er ikke lett når hodet er feilkoblet til kroppen, og hodet tror at jeg er som før!! Jeg jobber med saken.....

   Slett
 2. Har nå lagt meg inn som følger via Google kontaktnettverk slik at jeg blir oppdatert på innleggene dine. Jeg er så vant med å være frisk, at jeg blir helt satt ut når jeg leser hvor tøft du har det. Nei, nå fikk jeg litt å tenke på her jeg sitter. Ble satt ut.

  SvarSlett
 3. Fint at du vil følge meg Tone! du får ta entur innom fotobloggen og reisebloggen min også da, så kanskje du blir litt oppmuntret igjen....Takk for boktips, skal spørre etter bøker av Peter Robinson på biblioteket i morgen!!

  SvarSlett
 4. Fem ganger i 2012 - den tar du IKKE reprise på i år! Vi reiser fra influensaen til syden i morgen og håper på 4 'friske' uker. Hjernen din er i høyeste grad tilkoblet, men vi damene vil så mye mer enn vi orker, iallfall vår generasjon. Hold deg frisk og ha det godt så lenge.
  Mimmi

  SvarSlett
  Svar
  1. God tur til syden!! Meningen vår var å dra tilbake 21. januar, men det blir det nok ikke noe av dessverre.......Og ja vi vil mye mer enn vi orker, det gjør ting litt vanskelig.

   Slett