torsdag 16. oktober 2014

Campingtur i 1974

To familier, fire voksne, åtte (!) unger, to gamle biler.  Den ene bilen manglet blinklys til den ene siden, og den andre bilen måtte fylle vann hver halve time.  Den minste ungen var bare 6 mnd, så vi mente selv vi burde holde oss innen en radius på ca to timer hjemmefra, sånn i tilfelle at vi måtte avbryte turen.

Joda, nøye planlagt, med ring i kartet, to  timers omkrets og så var det bare å velge.  Det ble jo selvfølgelig UTLANDET - Sverige og Arvika. Stor stas den gangen det, Harry-turer var populært også da.  Men det var vel helst det å dra til utlandet som var det største, ikke selve handleturen.

Kjøreturen var som de fleste turer på syttitallet, ingen bilbelter, ingen barnesikring.  Hun koser seg fælt bak i bilen her, storesøster som får låne lillebrors bag!!  Og legg legg merke til alt det rotet, huff og huff.  Mye man må ha med seg på tur med fire unger.......


Handlestopp, det må til skal det være ordentlig utenlandstur.  Ungene fant nok masse "fremmedartet" godis til lørdagskosen sin her.  Det var ikke akkurat hver dag vi kjørte til Sverige!!


Og så har vi han som gikk i tøfler hele den sommeren.  Det ser jo veldig behagelig ut, ikke sant?  Og hva er egentlig forskjellen på tøfler og sko, er det ene noe bedre egnet enn den andre, en varm og fin sommerdag?  Nei da, han fikk ha på tøflene han, og var blid og fornøyd.  Ny bil har han fått også......
Fine telt har vi, dvs det var vel ikke akkurat standarden på de fleste andre dette her, Vi var nok litt gammeldagse.  Vi hadde fortelt, og det fungerte veldig bra.


På sin første telt og campingtur, 6 mnd gammel.    Han var så utrolig rolig og snill, hele tiden.  Kanskje var det fordi han hadde noen rundt seg og nær seg hele døgnet? Syttitallsfargene er med, både i sparkebukse og teltduk!!!


Ja se nå bare her hvor lykkelige babyer blir av å få være med på kummerlige teltturer uten luksus i det hele tatt!


Vakkert i Arvika, og legg merke til andefamilien som ikke lar seg skremme bort av badegjestene.
Deilig med sommer og teltur og badetur


Her inne mener jeg at det fantes både tv-stue og kjøkken som vi kunne bruke ved behov.


Denne gutten var også glad, han fikk lov til å leke i bilen!


Teltleiren vår, og dette er en tur som ungene virkelig husker tilbake til med glede......


Fremdeles kjempeglad!!!  Og sånn førti år etterpå så drar denne gutten fremdeles på telt og campingtur, I Japan, med motorsykkel.  Og det er ikke så helt vanlig aktivitet i Japan det, tror han må ha fått noe inn i blodet denne sommeren........


Ja det var en fin tur, og vi hadde flere slike.  Det hendte vi hadde med oss kano også, på taket, men det var da vi hadde fått oss større bil, Ford transit, en liten minibuss.  Kanskje jeg må lage en liten reportasje om våre turer til Brandbu også, hytteleie ved Randsfjorden,  hmmmmmmmm.  Og du vet at hvis du klikker på bildene så blir de mye større og du kan se alle på rekke og rad!!!6 kommentarer:

 1. Kjempekoselige bilder med mange fine minner å se tilbake på! Dette minner meg masse om våre ferieturer da jeg vokste opp.

  Foreldrene mine, min søster og jeg var ofte på ferie på campingplasser, og jeg husker godt det gule og blå teltet vi campet i.

  De fargene på 70-tallet har brent seg fast ja. Husker godt det fargesprakende kjøkkenet hjemme hos min mor og far med kjøkkenstoler malt i en forferdelig orangefarge. Det bar jo populær mote den gangen :)

  Ønsker deg en kjempefin torsdag :)

  Purr, purr fra Toril og kattene

  SvarSlett
  Svar
  1. Ttusen takk Toril for fine tilbakemeldinger. Det er litt artig med mimring og gamle bilder. Og så er det jo så flott at man kan skaffe seg utstyr som scanner både lysbilder og negativfilm. Også litt photoshop for å friske opp fargne så er bildene som nye igjen.

   Slett
 2. Her strømmer minnene på, SÅ koselig reportasje fra ferien 1974. Minsten deres hadde samme vogn som vi hadde kjøpt til vårt andre barn, i brun cordfløyel var den. Vi kunne ikke reise HELT til Sverige den sommeren, he he. Jeg var høygravid med nr to, så vi fikk låne en hytte og dro HELT fra Oslo til Enebakk med Volvoen. Året etter reiste vi på telttur til Sæby i Danmark, det var stas med en på 1 år og en på 3 år :-) Det var felles do- og dusjanlegg der, t.o.m med vaskemaskin, luksus :-D God helg fra Lillemor og takk for koselig lesning.

  SvarSlett
 3. Vilka underbara bilder från förr :)

  SvarSlett
 4. Dette er bare en test

  SvarSlett