mandag 11. juni 2012

Virkelig supert!!

Tenke seg til hva jeg har gjort de siste dagene, alt dette kunne jeg ikke for noen måneder siden!! Jeg har støvsugd i annekset vårt! Det høres vel kanskje ikke så uvanlig ut? Men det er faktisk det. Vi kjøpte ny støvsuger for snart tre år siden, og jeg har ikke brukt den før i går! Jeg har rett og slett ikke klart å løfte den ut av skapet og dra den rundt i rommet før i går!

Jeg har tørket støv og vasket vinduer i annekset, også ting jeg ikke har klart på nesten tre år. Er det ikke utrolig herlig kanskje? I dag har jeg til og med vasket badekaret. Bare det å bøye seg ned for å vaske badekaret har vært en umulighet i snart tre år! Gubben vasket dreggtauet i badekaret her om dagen, og da ble det en stygg svart rand rundt det hele. Ettersom han er opptatt med steinlegging og vi får besøk fra Japan på tirsdag og vaskehjelpen ikke kommer før på lørdag så var det bare å trå til. Det gikk kjempefint!

Jeg har bakt en sommerkake til barn, svigerbarn og barnebarn som feirer bursdag i helga. Det er ikke mer enn et år siden gubben måtte hjelpe meg å kjevle ut lokket til kaken, fordi kreftene mine plutselig ikke strakk til!

Å som jeg håper at dette vil vedvare framover i tid!! Jeg har tatt av sengetøyet i annekset og vasket det, og jeg har vasket flere maskiner med annet tøy og hengt det opp. Bare det er en seier, før klarte jeg ikke å bøye meg ned for å plukke tøy ut av maskinen. I morgen skal jeg legge på nytt sengetøy, jeg tror jeg klarer det også. Og hvem har så gjort disse arbeidsoppgavene i nesten tre år? Jo den flinke gubben min som plutselig måtte lære seg mange nye ting.

Jeg vet ikke om noen kan tenke seg hvilken glede det kan være å klare slike ”småting” som man ikke har klart på lenge………..

7 kommentarer:

 1. Høres helt herlig ut... Og den kaken ser virkelig god ut!

  Ha en fin dag..

  SvarSlett
 2. Supert at du er i SÅ god form om dagen. Har du 'bola', som ungdommen sier :-)
  Nå er det endelig klart hvorfor jeg er i dårlig form samtidig som jeg er hyper. HØYT stoffskifte og Knutestruma, heldigvis er knutene GODartet. Mandag blir det bestemt hva jeg skal innta av piller eller Jod eller.......
  Hold deg i form, det fortjener du!
  En hilsen fra mormor

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for melding mormor og Lavina. Håper at du mormor får en bedre form du også, og en god sommer. Jeg føler meg ganske så hyperaktiv for tiden, og det er deilig!

   Slett
 3. God kveld!
  Jeg er ny leser av bloggen din og du verden så mye interessant lesning. Det finnes så mange blogger om 'tull', men de kan jeg jo bare la være å lese.
  Selv om du har KOLS høres det ut som om du er i kjempeform om dagen. Mitt spørsmål er: Når du får hoste/slim, bruker du tabletter eller flytende medisin og i så fall hvilken?
  Takknemlig for svar.
  Hilsen fra en ny og heretter trofast leser.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, for tilbakemelding!! Jeg bruker flytende Ventolin og Atrovent i forstøverapparat vanligvis. Men.....i det siste så har jeg følt meg så bra at jeg rett og slett glemmer å sette meg ved medisinmaskinen min, så i dag har jeg begynt med sånn "spray-medisin", enkelt å ha med seg i veska. Med andre ord, ikke tabletter jeg bruker. Jeg håper det går like fint med "sprayen" min, den skal fungere likt som Ventolin/atrovent, men jeg må "innhalere" litt bedre og det har ikke alltid vært så enkelt med nesten bare 25-30% lungekapasitet.

   Slett
  2. Jeg glemte jo det nesten aller viktigste ved hoste og slim, og det er den røde pef-fløyta mi som jeg har fått hos fysioterapauten. Den blåser jeg i 10 blås x 3, med god pause mellom de tre rundene. Da løsner slimet og kan omtrent bare "løftes" ut. Jeg tror det er pef-fløyte det heter.....

   Slett
  3. Jeg bruker Ventolin på sprayboks, men får hodepine og blir skjelven av den, men det er bedre enn ikke å få puste, får se sånn på det.
   Ellers har jeg PEP-fløyte, det heter den jeg bruker og den gjør susen, som hos deg.
   God helg i regnvær (?) fra ny og trofast leser

   Slett