torsdag 29. mars 2012

Pasientreiser

Jeg tok meg sammen her for en tid tilbake. Jeg samlet sammen alle kvitteringer og bekreftelser og satte meg ned med skjemaet for reiseregninger. Det meste var til og fra undersøkelser med egen bil.  En tur til legevakten med taxi.  I dag fikk jeg svar, søknaden var innvilget og jeg fikk dekket alle reisene mine, dvs alle som jeg hadde levert kvitteringer for, MEN…………

Jeg siterer:
Det er denne gangen innvilget bruk av drosje. Vi gjør oppmerksom på at neste gang du har behov for drosje skal det innhentes rekvisisjon fra behandler og reisen må bestilles via ditt lokale pasientreisekontor på telefon 05515 senest virkedagen før. For fremtiden kommer vi ikke til å refundere for bruk av drosjer som ikke er bestilt via telefon 05515. Sitat slutt.

Mine drosjeregninger har påskrevet tidspunkt kl 23.00 som starttid. Jeg legger alltid ved søknaden en bekreftelse fra legen min om at jeg mangler en lunge og MÅ ha taxi til og fra behandlingssteder. Turen gikk fra hjemmet til legevakta, som vist, sent en kveld. Jeg mangler jo som nevnt en lunge og jeg har kols i den andre. Jeg har vært på legevakten mange ganger, til og med blitt fraktet videre til sykehus med ambulanse og blålys.

Mener virkelig Pasientreiser at jeg skal vite det dagen før at i morgen kveld blir jeg så syk at jeg må ha taxi til legevakten?
Meldingen jeg fikk er jo ganske klar og ikke til å misforstå, jeg må vite dagen før at i morgen får jeg skikkelige pusteproblemer.
For å være helt ærlig, jeg blir ganske oppgitt over all uforstand og idiotiske regler som finnes her i denne ”avdelingen” som heter helsevesen, og som det ikke kan argumenteres imot.

Siste nytt: Jeg ringte nå nettopp  05515  - Pasientreiser og gikk igjennom ”historien” . Vedkommende jeg snakket med kom etterhvert fram til det at selvfølgelig kan jeg bestille, og få refundert taxi på samme måten som jeg her hadde gjort. Han var helt enig med meg om at det var umulig for meg og andre med samme diagnose å vite dagen før at man skal bli så syk neste natt at man trenger taxi!! Dette avsnittet i brevet til meg var bare tøys i mitt tilfelle!!!
Huff og huff sier jeg bare. Han forsikret meg om at dette avsnittet jeg har sitert over her ikke stemmer for meg! Men hvordan kan jeg vite hvilken saksbehandler som skal behandle min neste refusjonssøknad? Vedkommende som skrev dette brevet var tydeligvis av en annen mening enn den personen jeg nettopp snakket med i telefonen. Brevet var ikke underskrevet med navn. Jeg er ganske oppegående (ha ha tror jeg selv i hvert fall) og kan ringe både hit og dit og klage og holde et fryktelig leven, men det er det slett ikke alle syke mennesker som kan.

Er vi prisgitt saksbehandleres humør og tilstedeværelse, eller finnes det tydelige regler? Dumt spørsmål, jeg svarer på det selv, det finnes regler som hver saksbehandler selv kan tolke der og da………

12 kommentarer:

 1. Hei, du skriver så godt om mangt.
  Jeg leter og leter på nettet, men det er få historier eller ingen andre enn din om å ha hatt lungekreft. Har forsøkt å lete i bloggarkivet ditt, skulle gjerne ha visst hvordan lungekreften ble oppdaget og hva som gjorde at den ble det. Håper du er frisk og oppegående om dagen.
  Masse hilsen fra 1950-modell

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan! Ja det har bekymret meg litt at det ikke fantes andre blogger om lungekreft! Jeg har tenkt: kanskje alle de andre er døde? Men heldigvis er det jo ikke så galt selv om det er dårlig prognoser for denne typen kreft.
   Jeg ble sendt i røntgen for å sjekke om jeg hadde fått ribbeinsbrudd. Det hadde jeg ikke, men et såkalt tilfeldig funn viste en svulst i min venstre lunge. Den første røntgen var 30. juni og 20. august ble jeg operert og hele lungen ble fjernet.
   Jeg ganske frisk og oppegående for tiden. Såklart redusert kapasitet når det gjelder om å bevege seg, men så lenge jeg kan rusle rundt i heimen, og på kjøpesentre og butikken så skal jeg ikke klage.

   Slett
 2. God kveld!
  Jeg sitter og lurer på om diagnosen lungekreft fremdeles blir sett på som tabu, da det relateres til livsstil, storrøyker osv, men det gjelder da ikke alle!!! Det var ikke så galt at det ikke var godt for noe at du ble sjekket for eventuelt ribbeinsbrudd, det reddet vel livet ditt. Du er i aller høyeste grad mer oppegående enn mange andre med sine sykdommer. Å rusle rundt på kjøpesentre og i butikker, blir jo friske mennesker slitne av vet jeg. Ha det godt så lenge, jeg forsetter å følge bloggen din og takk for at du tok deg tid til å svare.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke opplevd at denne kreftformen ble "sett ned på". Jeg sluttet å røyke 11 år før jeg fikk lungekreft, så jeg burde egentlig være over den faren, lungekreftfaren. Noen sa til meg på sykehuset at røyking fikk litt for mye skyld. Kanskje der var andre ting rundt oss som var vel så ille, men så lettvint å skylde på røyking liksom. Ja jeg er redd for det, at det finnes andre ting, feks bileksos? Jeg får astma av bileksos. Noen sa også på sykehuset (utrolig nok!) at det var bare en liten prosent av alle dem som røkte som feks fikk KOLS! Hvorfor det? Det har nok mye med gener å gjøre, det er ikke så lettvint at det bare er å skylde på røyking og livsstil, tror kanskje de begynner å innse det nå etterhver.
   Takk for at du følger bloggen min, jeg skal prøve å skrive litt oftere. He he, jeg er jo sjelden, kreftblogger med lungekreft, ikke mange av oss!

   Slett
 3. Hei

  Jeg ble tipset om denne bloggen og da måtte jeg inn å lese. La meg til som følger slik at jeg finner deg igjen.. Man skal virkelig oppleve mye rart i systemet men man har da krav på reiser dekket med din diagnose. Håper det går bedre neste gang, for taxi vet vi aldri når vi får bruk for.

  En tøff diagnose du har, og jeg synes det er flott at du blogger om det også!

  Ønsker deg en fin helg..

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå vet ikke jeg om du bruker surstoffapparat, men vi har fått et problem ang min mann. Han er strupeopperert for 3 år siden og nå lengter vi til varmen. Ønsker å reise charter, da vi føler det tryggest, selv om min mann er høyst oppegående, men snakker med talevibrator. I tillegg må han bruke sugeapparat i stomaen morgen og kveld for å holde den åpen og ikke minst ren. Vi må, iflg både Ving og Star SØKE flyselskapet får å få tatt med utstyret ombord. De kan ikke garantere at det blir ja, men reisen må betales i sin helhet før vi vet om 'tillatelse' blir gitt.
   Hilsen oppgitt.

   Slett
  2. Dette gikk fort og gæli. Jeg spør selvfølgelig fordi jeg forstår at dere er mye ute og 'flyr'.

   Slett
  3. Hei, tok litt lang tid mes svaret her. Jeg hvnet da på sykehus igjen, men brist i ribbein og litt pusteproblemer av den grunn. Jeg bruker heldigvis ikke surstoff, men har jo sett andre som bruker det, og det går veldig greit. Jeg tror ikke reiseselskapene vil nekte dere å reise. MEN....Vitaltour.no og casasheddy.no, der finner du charterturer med helsefokus, dvs de er vant til å hanskes med slike tilfeller. Jeg tror nesten jeg ville ha reist med dem til å begynne med. Jeg har reist med begge to, og det var alle tiders. Der får du bagasjen levert på rommet, og hentet når dere skal dra. De har sykepleiere disponibelt og er vant til å takle all mulig "ekstrabagasje" Casas Heddy er på Lanzarote, mens Vitaltour har turer til Lanzarote og Kypros. Hvis du finner fram til min reiseblogg, så har jeg skrevet om disse helsereisene der. Jeg legger reisebloggen her som min profil, og så kan du søke på Kypros og Lanzarote i arkivet til høyre. God tur!

   Slett
  4. Uff da, håper du har kommet hjem fra sykehuset og er 'bedre'. Tusen takk for tipset om reiseselskapene som er vant til 'utstyr'. Fine reiseblogger du har, Kypros frister :)
   Ha det så bra du bare kan, håper det blir tur på dere også snart.

   Slett
 4. God bedring til deg fra Tyskland, har lest bloggen ofte, men ikke skrevet før. Mange gode innlegg her for andre som har kreft. Takk for det.

  SvarSlett
 5. På'n igjen med ribbeinsbrudd leser jeg, du er nå uheldig da.
  God bedring og mange gode tanker til deg
  Fra mormor (framdeles kreftfri etter siste kontroll)

  SvarSlett
 6. Hei!

  Jeg kom tilfeldigvis over denne siden, og vil kommentere det med Pasientreiser siden jeg jobber der.
  Jeg vil tro at det er "klippet og limt" inn feil avsnitt av saksbehandleren. Det skal være omtrent som " drosjer til legevakt bestilles på vanlig måte..." det må legges ved bekreftelser fra behandler at du trengte drosje til og fra behandling av medisinske årsaker.

  Jeg anbefaler alle å fylle ut punkt 7, merknader, viss det er noe som er viktig å få med., skriv med blokkbokstaver.

  Pasientreiser har veldig fokus på at saksbehandlerene gjør flest mulig saker pr dag for å holde køen lavest mulig.

  Jeg anbefaler også at det sendes inn søknader med ikke altfor mange bilag i gangen, saksbehandlere liker greie saker, og det gjør at saksbehandingstiden blir raskere for pasienten.

  Vi er heldige som har en slik ordning i Norge, der er kunn Frankrike som har tilsvarende.

  SvarSlett