onsdag 27. juli 2011

Et åpent og demokratisk samfunn!


Jeg er redd! Jeg er redd for at dette som har skjedd vil virke slik at vi ikke lengre tør å være kritisk. At vi ikke lengre tør å stille spørsmål som har med innvandring, asylsøkere og ekstreme muslimer å gjøre. Jeg er redd for at det av den grunn kanskje heller vil bli et mer lukket samfunn enn det var før. Er det noen som fremdeles tør si at Mulla Krekar bør utvises? Han har tross alt truet en av våre stortingspolitikere. Er det noen som fremdeles tør å si at Norge bør stille visse krav til sine nye landsmenn?

Jeg ønsker meg et åpent , farverikt og mangfoldig samfunn. Det finnes ekstremister i alle grupper av mennesker, og man MÅ si ifra selv om disse ekstreme tilhører et muslimsk miljø. Akkurat som at vi ikke skal godta slike meninger som den norske terroristen hadde skal vi heller ikke godta meningene til nynazister, eller religiøse sekter som underkuer medlemmene sine, eller muslimske miljøer som nekter sine kvinner å ferdes fritt ute. Disse miljøer finnes , og det skal ikke godkjennes av oss og forties pga av frykten for å bli stemplet som noe ett eller annet.

Noe annet jeg også har tenkt mye på i disse dager, er politibemanningen. Er det ikke snart på tide at alle disse flotte nyutdannede politiene får bli befridd fra arbeidsløshet, til meningsfylt arbeid? Det blir utdannet langt flere enn det finnes jobber til. Dvs det finnes jo jobber og oppgaver, men det finnes ikke bevilgninger. Vi har jo ikke akkurat vært fornøyd og stolt av Oslo som hovedstad, med tiggere og narkomane overalt. Det er veldig mange som har følt seg utrygge i vår hovedstad, i sær på kveldstid. Jeg tror det hadde hjulpet veldig med mer synlig politi, slik som det var før i tiden. Det blir vel ikke akkurat noe politistat av den grunn. Det er ganske mye nedbemanning på lensmannskontorer på bygdene også. I helgene kan det være ganske så mange mil til nærmeste vakthavende betjenter.

I denne forferdelige tragedien som vi har hatt nå, så virker det som om alt dette er glemt.

En annen sak, vi kan godt ”bry oss” om merkelig oppførsel. Bonden på Rena, som forpaktet jorda, var inne på tanken om å kontakte politiet pga av ting som foregikk på gården. Trenden nå for tiden er vel at man skal passe på seg selv, og ikke bry seg om hva andre foretar seg. Kanskje vi skal begynne å bry oss mer? Bry oss av omsorg for andre. Bry oss fordi vi vet at det finnes gale mennesker. Bry oss om barnemishandling i private hjem. Bry oss for at vi aldri mer skal oppleve en slik katastrofe som skjedde i Oslo og på Utøya.

Det var mange som brydde seg veldig, campingturistene som dro ut i sine båter, med fare for sitt eget liv og plukket opp livredde ungdommer. Alle de andre rundt terrorområdene som hjalp til på alle måter.
Jeg gråter med dere, alle som ble rammet av terroren.Det blir vanskelig å finne balansen mellom omsorg, mistenksomhet og frykt.

1 kommentar:

  1. Veldig bra skrevet, og ikke minst - VIKTIG! Deler denne på bloggen min også :)

    SvarSlett