lørdag 19. februar 2011

Alt er klart!

Kanaripoteter med mojo-saus.
Nei det er det ikke, jeg har ikke begynt å pakke enda selv om jeg har snakket om å pakke i mange innlegg!  Men legeattesten er klar, jeg får lov til å reise!

Ettersom jeg har KOLS, så må jeg ha erklæring fra lege hver eneste gang jeg skal reise utenfor Norden. Det er reiseforsikringen som forlanger dette!  I følge min lege(ny fastlege) så er det nok veldig mange som ikke er klar over dette.  Han selv visste det ikke.  Jeg synes vel at det er min egen plikt å vite hva som står i mine forsikringspapirer, jeg kan ikke forvente at legen skal vite hva som står med små skrift der!

Jeg drasser også rundt med en gammel boks med Vival, fra 2009.  Jeg er heldigvis ikke noen storforbruker av slikt, men har fått det rådet av legen at hvis jeg blir stresset og oppskaket av ett eller annet, så skal jeg ta en for å unngå at pusten "snører" seg helt isammen.  Pustekapasiteten er ikke bare fysisk betinget, men henger også veldig sammen med sinnstilstanden og stressnivået.  Men, for å kunne bringe med meg disse må jeg ha med en spesiell attest fra apoteket.  På den står det : " Attest for medbringing av narkotikaklassisfisert legemiddel i forbindelse av medisinsk behandlig jf. artikkel 75 i Konvesjonen om gjennomføring av Schengenavtalen".  Jeg fikk tablettene da jeg ble utskrevet fra sykehuset høsten 2009.

På apoteket mener de at veldig veldig mange reiser over grensene medbringene slike legemidler ulovlig, de har det ikke akkurat travelt med å skrive ut slike attester! 

Uansett sterke medisiner eller ikke, vi blir anbefalt å ha med en liste fra legen over de medisiner vi har med oss til enhver tid.  Noen reisetips dette til ikke helt friske reisende mennesker!

Men NÅ skal jeg begynne å pakke!

1 kommentar:

  1. Ja, du sier noe...skal til Kanariøyene om 4-5 uker, og bruker en god del medisiner pga diabetes og hjertesyke, skal huske å få med meg ei liste fra legen.

    -Synnøve

    SvarSlett