onsdag 4. mai 2016

....og det kakles videre......

Det kakles videre, og nå er det vel nesten en slags parodi, eller en tragedie, eller en dårlig roman......
Kort fortalt for nye "lesere".  En ansatt i et fylkeshusflidslag ble brått sparket fra jobben sin grunnet mistanke om grovt underslag.  Den ansatte saksøkte styret og lederen i fylkeshusflidslaget for usaklig oppsigelse.  Styret og leder på sin side anmeldte den ansatte for grovt underslag av lagets midler.

Saken vedrørende usaklig oppsigelse endte med forlik mellom partene, og det ble utbetalt erstatning til den oppsagte ansatte.

Men......anmeldelsen om grovt underslag ble stående, med andre ord, den ble ikke trukket tilbake SELV OM regnskapet hvor disse utgiftene befant seg ble lagt fram på årsmøte og ble godkjent.

Alle disse bilagene som den ansatte ble beskyldt for å ha brukt på og til seg selv ble vrengt og vridd i den første rettsaken.  Vi som var tilstede fikk vite det meste om mengden av blekk som var brukt til lagets blekkprinter, og vi fikk også vite at det skammelig nok var kjøpt og spist mat på styremøter.  Og som om ikke det var nok, det var til og med kjøpt inn en  brevvekt til kontoret.  Bilagene ble tygd fram og tilbake så vi kunne dem vel nesten utenat etter to dager i rettsalen.
Latterlig, det var det det var, rett og slett. Den ansatte fikk nå etterhvert beskjed om at det anmeldte forholdet var kommet opp i en sum av 1,2 mill kroner.

Tiden gikk og gikk, og den anklagede ansatte fikk beskjed om at saken mot henne nå var ferdig gransket av politi og politijurister, og den var henlagt.  Dette fikk hun skriftlig.  I november.  Den var henlagt!!  Av politiet..........  Så langt, alt vel og som vi som var til stede på den første rettsaken kunne være helt enige i dette.

Men.....ikke så bra likevel, ved henvendelse til politiet opplyses det om at styret,  (eller var det styrets leder )-  hadde anket henleggelsen!!  Vi tror faktisk at styret ikke visste om dette, signaler vi har fått tyder på det.  Det står heller ikke noe i styreferatene om at saken skulle ankes.  Mesteparten av dette har jeg skrevet før.  Det som er nytt er behandlingen på årsmøtet, eller rettere sagt mangelen på behandling.

Årets årsmøte ble merkelig.  Jeg var ikke der, men har jo mine utsendte medarbeidere så og si. Styrets leder kunne fortelle i all offentlighet at den ansatte fremdeles var å betrakte som en stygg forbryter selv om styret i fylkeshusflidsforeningen hadde lagt saken "død"  Det var vel ikke akkurat sagt så direkte som jeg referer til her, men meningen med det som ble sagt var jo ganske klar og tydelig, det var det  hun mente.   Hun sa at styret hadde lagt saken død, MEN politiet ville fortsette med sin etterforskning, DE, politiet,  mente det var grunnlag for det!! Sa hun!

Fra salen ble det så lagt fram spørsmål om det ikke var slik at det var styret som hadde anket saken? Dette ble "mumlet" bort og ikke tydelig besvart.  Svaret var også at det eneste styret nå kom til å ha med den saken å gjøre var å bli innkalt som vitne.  Går det virkelig an?  Dette er elegant utelatt i referatet fra årsmøtet, er det lovlig tro?  Står ikke noe der om at lederen orienterte om personalsaken og at det kom kommentarer fra Fylkeskommunen!

Vi venter i spenning, hvem anket, hvem anklager, hva skjer?  Er det styret som har anket, og blir også anken henlagt?  Kan styret, og ikke minst styrets leder slippe unna med dette?  Er det lov å ødelegge et annet menneskes liv uten å bli straffet for dette?  Kan den ansatte anmelde styret og styrets leder for trakassering og spredning av løgner og rykter?  Kan jo bli en klekkelig erstatning de må ut med etterhvert.

Regnskapet som fulgte med dette årsmøtet kunne fortelle om en ekstraordinær utgift på ca 280000,-. De kunne ikke spesifisere denne summen pga av taushetsplikt men det er jo ikke vanskelig å forstå at dette er summen av erstatningen den ansatte fikk pluss advokathonorar.  Fordelingen spiller jo absolutt ingen rolle for oss andre.  MEN den ansatte har fått erstatning for usaklig oppsigelse, og de utgiftene hun har blitt beskyldt for å ha brukt på seg selv er godkjent av styret og forrige årsmøte, HVA er det da igjen å legge på bordet til den neste rettssaken?

Og for ordens skyld for dem som lurer:  Regnskaper og referater ligger åpent ute på internett, på Fylkeshusflidslagets hjemmeside.  Jeg legger ved link her for sikkerhetsskyld slik at ingen tror at jeg SNIKER meg til opplysninger som er hemmelige!!  Ettersom det har stått i avisen om denne saken så er det jo heller ikke hemmelig hvilket fylkeslag dette er.

HER finner du til og med siste styrereferat,  fra april.......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar