søndag 1. mai 2016

Ikke for å være ekkel. men.....

Jo forresten, jeg skriver nok dette for å være ekkel.  Det er ihvertfall en del av årsaken til at jeg tar opp dette temaet.  Men....jeg blir så forundret,  ja akkurat forundret, og irritert og forskrekket........

Jeg regner ikke med at spydige og slemme kommentarer på facebook og i kommentarfelt kan gjøre så stor forskjell egentlig.  Jeg har jo skrevet en hel bråte med innlegg om min frustrasjon på Ahus, og mitt store raseri over de ymse helseministrene som har kommet og gått.  Jeg kan ikke se at det har hjulpet i det hele tatt.

Men ja, for å være ekkel, det var det dette skulle handle om.  I Sørum der jeg bor, nærmere bestemt på Sørumsand, der ble det så vakkert bestemt i går at Sørum bibliotek, og div kulturkontorkontorer skulle flyttes til sentrum.  Med andre ord, dette er ikke plassert i sentrum nå.

Vel og bra, et fornuftig og enstemmig vedtak i kommunestyremøtet i går kveld.  Jeg er glad for det. Her er det som ble publisert i avisene:

Kommunestyret vedtok 27. april 2016 at biblioteket på Sørumsand skal flytte fra de nåværende lokalene i Verkstedgården til lokalene som Europris holdt til i inntil nylig.
Lokalene som biblioteket skal inn i, i Sørumsand Park, ligger "midt i smørøyet" på Sørumsand. Dette vil gjøre tilgjengeligheten for publikum mye enklere, og vil ganske sikkert også øke bruken av biblioteket og av de kulturaktivitetene som tilbys der.
I tillegg til biblioteket flytter virksomheten kultur og nærmiljø inn i lokalene i Sørumsand Park.

Men så er det jo det at biblioteket flyttet UT av sentrum i 2009, dvs 7 år siden, de var lokalisert omtrent bare noen meter fra der hvor de nå skal tilbake.  Også da var det vel et kommunestyrevedtak som bestemte det.  Og hvorfor?  Ja hvorfor mente de for syv år siden at alt skulle flyttes ut av sentrum?   Dette gjør meg veldig usikker,  Det er mange av de samme personer i styre og stell som er involvert.  Har de skiftet mening?  Har de innsett at de tok en gal avgjørelse den gangen for disse årene siden?  Vi, brukerne av biblioteket mente at dette var helt galt, og ikke gjennomtenkt.

Jeg vet at de fikk større plass da de flyttet, men nå flytter de tilbake igjen og får mindre plass, det betyr vel igjen det at  antall kvadratmeter kan ikke være det viktigste.  Ble biblioteket oppsagt der de var midt i sentrum?  Nei, har hørt at de til og med hadde to år igjen på husleiekontrakten og måtte betale seg ut for å kunne flytte UT av sentrum.

Jeg må nok dessverre si at jeg mister enda mer tillit til de folkevalgte på grunn av dette her. Hadde de enda sagt det offentlig at de gjorde en feil den gangen.  Men nei, har ikke lest noe slikt, de later som om det er noen andre som gjorde en feil.  Nei, de tier faktisk om den saken, de later som om biblioteket har ligget utenfor sentrum i all sin tid.  Slik virker det ihvertfall.

Men slik er det ikke, de var plassert i sentrum i tyve år og levde bra der, sammen med oss som brukte det ofte.  Så ble det flyttet.  Og det koster jo en del å bygge om lokaler til egnet formål.  Nå gjentas det, flytte, flytte, bygge om , bruke penger.  Eller kanskje det er dette som kalles sysselsetting?  Det er 40 000 bøker som skal flyttes.  Igjen.  Men har kommunen så god råd?  Nei, tror ikke det. 

Jeg tror kanskje vi alle skal begynne å følge litt mer med hva de foretar seg på rådhuset, komme med kommentarer og kritikk, ordentlig kritikk når det som blir bestemt er ganske så galt og ulogisk.  Vi er altfor snille, de får stulle og stelle og gjøre omtrent som de vil innenfor sine partipisker.  Uten at vi, som egentlig er sjefene, har noe vi skulle ha sagt.  La oss si det, oftere.

Hvem bestemte at biblioteket skulle ut av sentrum?  Kan vel søke på alle kommunestyrereferatene, men det er mye arbeid.  Har funnet fram hvem som satt i kommunestyret den gangen, og tror nok at noen av de samme personene nå plutselig mener det motsatte av det de gjorde den gangen.  Stygg sak mener jeg, selv om det kanskje egentlig er en bagatell. Men jeg tror kanskje jeg skal finne ut hvilke personer det var som var med og bestemte dette, og ved neste kommunevalg, hvis de fremdeles står på noens liste, skal jeg stryke dem.  De kan ikke være med lengre hvis de ikke kan tenke klart og logisk og gjøre det beste for oss - publikum.........


HER finner du avisreportasjen for den forrige flyttingen, i 2009.

og HER finner du årets reportasje om ny flytting......


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar