mandag 26. januar 2015

Fattig og rik

For en tid tilbake var det store oppslag i nettaviser om fattigdommen i Europa, og spesielt i Spania.  Hvert tredje barn i Spania lever under fattigdomsgrensen.  De lider pga dette, og det er ikke bare fritid og fornøyelser som det skorter på, det hadde jo slett ikke vært så farlig.  Nei, de sulter faktisk. (Foto av Martin: ABC.nyheter.no)

Arbeidsledigheten i Spania er kjempehøy, På Kanariøyene er den 30 prosent, og den er høyere på fastlandet.

Det er litt av en kontrast til Martin Ødegaard, 16-årig fotballtalent fra Norge. Det har versert rykter om en gigantlønn, opptil 50 mill i året.  Hvis vi nå skal jekke det litt ned, så har jeg også hørt om 20 mill i året.  Martin ser ut for å være en kjekk, dyktig og intelligent ungdom.  Det vil ikke hjelpe Daniel i Spania eller noen av de andre fattige barna om han takker nei til sitt livs sjanse.

Og det er da jeg spør meg selv, hva er det som skjer?   Hvordan kan et fattig land som Spania, som ikke kan gi sine egne barn ordentlig levevilkår og mat, hvordan kan de gi en ungdom som sparker en ball,  20 mill i året? I Spania?  Ja jeg vet at disse pengene ikke kommer fra statsbudsjettet, eller fra statlige midler.  Det ville i så fall vært en kjempeskandale..... Men et sted kommer de fra, og det er en uhorvelig mengde penger som svever rundt der på fotballbanene.  Det er sykt, det er galskap, jeg blir helt fortvilet over å tenke på dette, fordi det forteller meg om en verden som er ute av kontroll.........og media er den største smittebæreren av dette viruset.
FOTO: ÅSE MARIT BEFRING  NRK.no

Nå er jeg absolutt motstander av fotball og det som følger med det i dag.  Det står for meg som en råtten og vanvittig verden helt utenfor all fornuft.  Publikum høres ut som "aper" der de sitter og brøler på tribunene. Det er skremmende.... Ja det hender jo at jeg kommer til ¨å se glimt på Dagsrevyen feks.

Slåssing blant tilhengere blir vel også mer og mer utbredt, ja mon tro om vi skulle ha bygd opp slike arenaer som i gamle Italia?    Nei nå sporet jeg litt av her.  Det var penger, og fattig og rik som var temaet.   Kommer det til å bli slik at også Spania må ha økonomisk støtte slik som Hellas?   Hvem betaler disse vanvittige lønningene til fotballspillerne?  Sponsorer, ja vel, men hvor får sponsorene pengene fra?  Hvorfor får de så godt betalt?   Hva gjør de som fortjener et slikt nivå?

Hva er det som skjer, er det virkelig bare jeg som mener dette er fullstendig vanvittig?  Hva kan vi gjøre?  Vel, ikke mye er jeg redd for, her er det snakk om en verdensomfattende hjernevasking........Historien kan fortelle om flere slike tilfeller.

Under her finner du linken om de fattige barna i Spania.

Daniel blir sint når han er sulten3 kommentarer:

 1. Kunne ikke vært mer enig, tenkte akkurat de samme tankene forrige kvelden! Det er en totalt skrudd verden noen ganger!
  Hilsen Bente

  SvarSlett
 2. Verden ER gått en hengslene forlengst, Ellen. Og fotballmillionærer og de som betaler er blandt de galeste. Sammen med de som skaper kriger i øst og i sør..bortfører, voldtar og dreper.......siden jeg ikke kan gjøre noe fra eller til så forsøker jeg å PARKERE alt dette eet sted inne i hjernebrasken..... Og heller yde bidrag til Spania (og tilsvarende) ved å bruke pengerene våre dernede på hoteller og retauranter. Hilsen to venner på Romsås.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for støtte, jeg føler meg av og til ganske så alene i verden som mener dette. Og ja, jeg pruter aldri på Lanzarote, betaler heller litt mer enn taxameteret viser når jeg kjører taxi bl a , og gir plenty med driks, det er så billig for oss uansett så de fortjener det....

   Slett