lørdag 1. mars 2014

Hurra for det norske helsevesen!!!

Hurra for det norske helsevesen!!  Det er ganske unikt.  Jeg har jo skrevet mange rasende innlegg hvor jeg har virkelig kritisert Ahus.  Det står jeg for fremdeles, men det er jo slett ikke hele systemet jeg raser mot, det er jo "direktørveldet" som ikke vet hva de driver med.Jeg klager på vegne av de ansatte, bare så det er helt klart for alle!!

Men nå, nå svever jeg fremdeles i Glittreboblen min, og der er det fint å være.  Tenk det, jeg har vært på fire ukers "treningsleir" med personlig trener, masse nyttige foredrag, flotte gruppesamtaler, undersøkelser og utredninger, tilgang til svømmebasseng og gymsal, og he he klatrevegg!!Alt for at akkurat jeg skulle få et bedre liv!!  Jeg har hatt full kost og losji, fire måltider om dagen + litt kaffe og kaker innimellom, Fint "hotellrom, med tv og internett har jeg også hatt.  Alt dette kostet staten minst 120000 kr,  Attpåtil ble jeg hentet her hjemme i taxi, og kjørt hjem igjen i taxi da oppholdet var slutt.  Det kostet meg ingenting.  Er det ikke helt utrolig?

I neste uke skal jeg til Martine Hanssens hospital, kontroll på min Polymyalgia.  Jeg blir atter en gang hentet i taxi, og kjørt hjem i taxi.  Jeg må vel kanskje betale en liten egenandel ettersom jeg ikke har fått frikort enda, men det er småpenger.  Jeg betaler ikke noe for kontrollen, alt er gratis, er det ikke flott?

Forrige lørdag måtte jeg til legevakten en tur, der ble jeg godt mottatt, undersøkt og beroliget.  Jeg kunne trygt dra hjem igjen.   Dette kostet heller ikke noe, de sitter der kun for oss, fem min fra hjemmet mitt!  Er det ikke helt utrolig?  Det har vært snakk om å flytte legevakten til nabokommunen, men jeg håper at det aldri skjer, jeg håper kommunen vår klarer å opprettholde dette tilbudet for oss.  Det er ikke bare viktig for oss "gamle", også veldig viktig for alle med syke barn!!

Og som ikke alt dette var nok, jeg trener nå på Spenst, med personlig trener nemlig Robert fysioterapeut, og hva koster det?  Ingenting, er det ikke helt utrolig?  Og alle mine medisiner jeg må ha for å overleve, hva koster de?  Ikke noe, det er gratis, er det ikke helt utrolig?

Jeg har nettopp fått levert en rullestol, med en liten motor.  Når det blir bedre vær kan jeg trille meg en tur helt til butikken, og kanskje til og med gå på kafe.  Og hva kostet stolen?  Ingenting, helt gratis!!

Stakkars stakkars alle dem i verden som ikke har råd til legehjelp, som ikke har råd til helseforsikring, som ikke kan få hjelp når de trenger det, pga økonomi!!

Vi har det veldig godt vi som bor her i Norge.  Men....det kan godt hende at jeg kommer med flengende kritikk av bestyrelsen på Ahus likevel, det er en sak nå ang legene ved akuttmottaket som likevel ikke skulle være erfarne leger ............


6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tusen takk, du også må ha en fin helg...

   Slett
 2. Godt å høre. Forsøker å roe meg ned etter en katastrofemåned Ahus-Kari. Men det er systemet dvs ledelsen det er noe allvorlig galt med.. De ansatte sliter

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper det går bra med Kari nå. Og ja de ansatte sliter. Selv om jeg skryter av helsevesenet her, så mener jeg ikke at det er OK at korridorene er fulle av pasienter, og at akuttmottaket er en katastrofe, det er ikke OK,

   Slett
 3. Vår familie har nok vært 'heldige' med Ahus, aldri ett problem hverken på akutten eller sengepost. Vårt barnebarn har også fått det beste av det beste på Ahus, så den rose skal de ha fra oss.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bra, virkelig bra. Heldigvis så fungerer det meste der også, takket være de utrolige ansatte som er der, både pleiere og leger. Men jeg har jo vært der ofte og sett og opplevd de problemene de ansatte virkelig får tredd ned over hodene sine. Problemer som er "laget" av økonomer og sjefer som ikke akkurat vet hvordan ting fungerer på en avdeling...

   Slett