tirsdag 1. oktober 2013

Jeg er sliten, sint og irritert.....

Jeg er sliten, sint, forbannet, irritert, forskrekket, redd og forundret, alt på samme tid.  Er det virkelig blitt slik at enhver syk pasient må ha med seg en frisk oppegående assistent?

Ja jeg blir faktisk ganske irritert også når folk anklager meg for å klage på det fantastiske helsevesenet vi har.  Gubben ble utskrevet i går, og det er jo supre greier.  Men.....dagen før var jeg tilstede under legevisitten og da sa legen at han kunne få komme hjem dagen etter hvis han kunne gå over fra intravinøs antibiotika til antibiotika i pille form.

Gubben kom hjem, uten noen resept på antibiotika, men mente at legen hadde nevnt at han skulle ha antibiotika i 10 dager.  Jeg ringte avdelingen, der ble de litt i tvil, skulle undersøke med legen og ringe meg tilbake.

De ringte jo selvfølgelig aldri tilbake.  Jeg ringte nok en gang, senere på kvelden i går, traff en hyggelig kar (etter å ha fått opptatt signal ganske mange ganger) Han slo opp på data og fant at ja visst, gubben skulle ha 10 dagers kur.  Han skulle besørge for at legen fakset en resept til apoteket i dag.  Det fikk nå bare være at han ikke fikk antibiotika i går ettermiddag/kveld.

I dag morges ringte jeg apoteket, de hadde ikke fått noen resept.   Ny telefon til sykehuset, nye pleier som skulle undersøke.  Lovte å ringe meg tilbake, jeg kan jo ikke drive på med å ringe apoteket en gang i timen..........

Hvorfor blir det slike episoder, hele tiden, på alle områder?  Jeg blir så sliten av dette, kan jeg ikke få slippe å ta ansvar for alle andres jobb?  Hvorfor kan ikke de som har fått en oppgave, gjøre den?

5 kommentarer:

 1. Sliten, sint og irritert er noe jeg kjenner godt i helsevesenet. Nå er det jo lagt opp sånn at du kan gå inn på 'Mine resepter' f.eks med Bank ID og faktisk lese hvilke resepter som er overført og klar til henting. I tillegg kan du se hvor mange ganger du har igjen å ta ut på div resepter. Vi må for all del ikke forstyrre 'andre' når vi har fått den tjenesten på nett vet du. Håper DET ordner seg :-)
  Hilsen pensjonert sykepleier, som ikke orket mer tull (ikke Ahus)  SvarSlett
  Svar
  1. Jo da, men sykehus kan ikke legge ut resepter på e-resept, underlig nok. Men NÅ er det i orden, etter noen flere telefoner i dag så ble det endelig fakset til stedets apotek, og det var to typer antibiotika som skal tas i 10 dager. de forsøkte seg først å si at det skulle sendes som e-resept, men det visste jeg jo at det ikke gikk. En stund etter ringte de opp og sa at det skulle fakses. Hurra, men huff, strevsomt og slitsomt og skummelt at slikt ikke fungerer av seg selv.....

   Slett
  2. Godt at det endelig gikk i orden, nå fortjener dere nok en hvil begge to. Jeg møtte veggen gang på gang når jeg var i jobb, jeg lærte noe av min sønn, han sa. Det er ikke bedre kommunikasjon innimellom på et sykehus enn på andre arbeidsplasser må du tro. De fleste venter på lunsj, lønning og ferie. Skrekk og gru, han hadde mye rett. Pårørende eller venner er det visst blitt et 'must' å få hjelp til å følge opp at alt blir ordnet for den syke. Tenk på de som ikke har 'noen', tiden har forandret seg, før var vi i helsevesenet idealister og jobbet mer enn vi skulle, uten betaling, for andres ve og vel, det var jo det vi var utdannet til, eller..............

   Slett
  3. sønnen hadde nok rett. det er jom klart det at dette er en arbeidplass som alle andre. I tillegg sies det jo også at det er for dårlig bemanning på Ahus, rett og slett for få ansatte i forhold til pasienter. Og ja, det var korridorpasienter på denne avdelingen også. Og jeg tenker også med gru på dem som er helt alene........men kanskje de blir prioritert framfor de som tydelig har noen ved sin side, som feks gubben min hadde? Det kan jo hendet det!

   Slett
  4. Vi får HÅPE det.....men det står jo stadig i avisen om 'pasienter' som blir sendt hjem til tomt hus - og bydelene hadde ikke fått beskjed, så de møtte ikke opp osv...Gubben din og du er heldige som har hverandre, heldigvis er vi også to og har familie ikke langt unna :-)

   Slett