mandag 10. desember 2012

Beksvart nattDet er merkelig at så mye er ganske beksvart om natta.  I natt måtte jeg sitte på sengekanten to ganger med fløyta mi for å få bort knitring, spraking og vesing fra pusten min.  Slim-moblisering kalles det.
Jeg var ganske klar i min tanke på at nå var det i grunnen nok, jeg er lei av å være syk i utlandet…..det føles noe utrygt!
For en uke side gjorde jeg en skikkelig nybegynnertabbe!  Her i solkroken vår, utenfor leiligheten er det så varmt og lunt.  Vi dro av gårde for å dra til det lokale markedet, sånn ca 50 meter herifra.  Jeg dro av gårde uten jakke, hadde kun t-skjorte.  Ute i gata blåste det, og det begynte til og med å regne litt.  Jeg ble kald, selvfølgelig.  At det går an å være så dum, etter å ha vært her på øya åtte ganger så burde man vite at det kan begynne å blåse kaldt, en jakke på armen er en selvfølge, og jeg glemte det.
Om natta begynte bronkitten å gro fram.  Dagen etter kontaktet jeg min fastlege og vi ble enige om å begynne antibiotikakuren med en gang for om mulig å stoppe denne utviklingen i starten.  Nå har jeg spist piller i en uke og ja, jo jeg har ikke bronkittvondt lengre, men liker slett ikke nattens hendelse likevel.  Men jeg har jo astma, kanskje det bare var det som plaget meg i natt?   Uansett, vidunderfløyta mi hjelper veldig godt.  Den blåser opp slim og gjør luftveiene ganske frie og fine, for en stund, for noen timer,  før det er i gang  igjen.
Nå er det dag, solen skinner, det er vakkert her og alt ser da mye lysere ut i dagslys.  Det er vel bedre å være syk her enn det er hjemme?    Og blir det ikke bra så får jeg vel dra til den lokale legen her og få en ny kur………
Ellers er formen  blitt bedre.  Jeg går opp trappa i en omgang, må ikke hvile underveis, det er jo faktisk litt av en seier.  Så pusten er ganske bra den, det er bare når det hoper seg opp med slim at det blir litt problemer.  I dag skal jeg være flink, bruke fløyta jevnlig, drikke slimløsende vann og hostesaft, og ikke trimme så mye.  Jeg skal ganske enkelt ta det med ro.

5 kommentarer:

 1. Estefania, vår hyggelige hotelldriektør, var nettopp innom og fortalte at hun måtte ta litt ekstra astmamedisin i natt, pga calima! Takk for det, det var vel derfor jeg også var noe tett i natt. Calima er sandstøv fra sahara, for dem som ikke visste det. Det er ikke mye i luften i dag ihvertfall, kan ikke sees med det blotte øyet. Er det mye så henger det som en gul sky over oss, og varer som oftest et par dager.

  SvarSlett
 2. Håper dere er friske og klare til hjemreise. Siroccovinden fra Afrika er ikke god. Nå har vi bestilt tur med avreise januar. Skal bo i en leilighet på Gran Canaria, den samme vi bodde i da vi reiste med Star Tour i vinter. Bestilte direkte og drar med 'Bjørn Kjos'. Vi sparer mange tusenlapper på de 4 ukene, i forhold til utvidet opphold med charterselskapet !!!!!
  GOD JUL!
  Hilsen Mimmi

  SvarSlett
 3. Da ble det innleggelse på "Hospiten" på Lanzarote, med lungebetennelse for mamma. Det går veldig bra, og hun er nå ute av intensivavdelingen. De tar veldig godt vare på henne der, og vi er veldig glad for at hun slipper å bli korridorpasient på Ahus denne gangen. Mamma og Pappa må bli på Lanzarote i Jula, pappa skal synge i kirka der nede på julaften, og jeg regner med de skal klare å få en god julefeireing der også. Vi har ikke noe oversikt over når de vil komme hjem, men de kommer når legen sier hun kan dra :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for oppdatering, Inger.
   Jeg håpet at alt skulle gå bra med sydenturistene denne gangen, sist var det jo pappaen din som måtte 'inn'. Hils begge så mye og gi en klem fra Mimmi

   Slett
 4. Godt å høre det går bra, selv om det aller beste ville vært at du ikke ble syk.....
  god jul og masse god bedring. Marit S.

  SvarSlett