torsdag 30. august 2012

Blomster og kake i dag........

"Nå kan du begynne med nedtellingen”, sa legen!!  Etter fem år blir man erklært kreftfri, og nå er det gått tre år siden jeg ble operert. Kontrollen i dag var tredelt. Først røntgen, jeg rakk ikke å sette meg ned på venterommet en gang før jeg ble hentet inn. Så var det pusteprøver (spirometri) på Lungepoliklinikken. Heller ikke her rakk jeg å sette meg ned på venterommet før jeg ble kalt inn. Så var det legetimen, der måtte jeg vente litt, skulle bare mangle. Legen måtte jo få resultatene fra røntgen og pusteprøver.

Alt var fint, veldig fint. Lungekapasiteten er jo det den der, det skjer ingen mirakler med det. Men ingen kreftspredning å finne. Lungen så bra ut, lymfekjertler var normale, i det hele tatt, er det ikke herlig? Jeg tror legen blir like glad som meg, faktisk. Det er den samme legen som har fulgt meg hele tiden, fra de første undersøkelser da svulsten ble oppdaget, gjennom tøffe pusteprøver og tester for å se om jeg kunne klare meg med en lunge, og hun har vært med gjennom både operasjonen og cellegiftkuren. Hun syntes jeg så veldig godt ut, og hun lurte på om jeg hadde vært i Syden igjen? Nei da, tre ukers båtferie, svarte jeg, da blir man både brun og sprek!!

Jeg begynner også å venne meg til mitt nye jeg, dvs koblingen mellom hode og kropp begynner å fungere, og jeg har faktisk fått opp farten, ifølge alle mine følgere…… Og neste kontroll på lungeavdelingen blir om 6 mnd, Men før det skal jeg utredes for Polymyalgia Reumathica, innlegges på Martina Hansens Hospital på tirsdag. Det skal jo alltids være noe å hanskes med, men jeg føler meg veldig godt ivaretatt

Jeg må være en av de heldige pasientene her i landet, tror jeg, og i dag vil jeg gjerne gi både kake og blomster til alle ansatte ved Ahus. Jeg har jo skrevet mange klageblogger, og de står jeg fortsatt ved, men det er ikke de ansattes skyld at forholdene er vanskelige enkelte steder på sykehuset.

Og som ikke dette var nok gledelig for i dag, så var gubben på sin hudkreftkontroll i går, og alt var fint med ham også. Legen syntes jo at han var i overkant brun, men det var greit. Han fikk spørsmål om han brukte solfaktor, men svarte at det gjorde han ikke, han kledde heller på seg! Og det var i orden, men passe på, ikke bli solbrent!!! Han skal kontrolleres i enda to år til, hver tredje måned, tre år til sammen, og det er en grundig kontroll han er igjennom. Hele kroppen blir saumfart, og lymfekjertler blir også undersøkt.
Ja det er en god dag i dag………..(etter en skikkelig hypokonderuke)

3 kommentarer:

 1. Yeeeees! Sier bare det jeg :-)

  SvarSlett
 2. Gratulerer til dere begge - dere fortjener kake og blomster selv. Lykke til med oppholdet på Martine Hansens Hospital, håper de finner den rette diagnosen og event piller :-)
  I dag har vi vært på sopptur - fangsten ble masse kantareller og matrisker. Det blir nok middagshvil i dag kjenner jeg.
  Fortsatt god søndag og god uke, det blir vel referat å få.
  Hilsen mormor

  SvarSlett