mandag 11. april 2016

Snart ferdig

Sørumsands eldste hus falt i dag 11. april 2016.
Ny blokk skal bygges her..
Snart ferdig flyttet....Ja ikke jeg men søster.  Jeg bare øver meg til neste år når det er min tur.   Det er en kjempejobb å tømme et hus for å flytte inn i en leilighet som er bare halvparten i størrelse.  Når man attpåtil har bodd i det huset i over førti år, så er det klart veldig veldig mange saker og ting der som ikke kan følge med til ny bolig.

Alle dere som bor i hus, tenker dere noen ganger på det at det skal ryddes opp en gang?  Kanskje lurt å gjøre det sånn innimellom.  Ellers så blir det et enormt arbeid ved flytting, eller ved dødsfall. Det skjer jo det også, at vi dør fra huset og tingene våre, faktisk, enten vi vil eller ikke. Noen av oss skal jo selvfølgelig aldri dø, tror vi selv ihvertfall.

Jo da, vi er snart ved målet, tom enebolig klar for overtagelse. På den andre siden, en leilighet med mye kaos og mange uåpnede pappesker.  Mon tro hvor det er hen, og det?  Akkurat i dag har vi lett etter den pappesken med godisposene til Nataly, den søte lille hunden til min søster.  Da hun hadde spist opp maten sin i dag så hun ganske bebreidende på oss alle, det vanket jo slett ingen dessert?

Men tross alt, det begynner å bli i orden på den nye boligen,
Mon tro hvor tingene befinner seg?
min søster har da allerede bodd der i to netter, og det aller meste er flyttet over.  Vel er der et rom som fremdeles kan beskrives som omtrent full av pappesker, men det kommer seg for hver time.  Jeg tror datter og nevø har vært hver sin tur i dag for å kjøpe og montere flere hyller så det blir nok veldig bra.

Til neste år er det min tur.,  Og ja jeg følger jo med, jeg skal bo i en blokk i den andre enden av sentrum, så da har vi alle butikkene imellom oss og kan møtes på midten.  De er godt i gang med byggingen av "min" blokk også,  Jeg kan se veggen på gjesterommet, og de ferdige badene er ankommet og står innpakket der de sikkert skal pakkes ut med tid og stunder.  Og så får vi så fin utsikt, både jeg og søster.  Vi er ferdig med utsikten til sjø og natur, det er ikke spennende lengre.  Det er ikke det minste spennende for gamle damer.  Nei, nå kan vi glane på mennesker, tog og biler og vi kan se det som skjer.

Jeg har allerede begynt å levere saker og ting jeg ikke trenger til loppemarked og bruktbutikker.  Det er jo en forholdsvis stor leilighet jeg skal ha, tre soverom, to bad, stue/kjøkken og boder.  Uansett, ikke noe loft og kjeller som jeg kan oppbevare skrot og skrammel i, og heller ikke noe anneks for møbler som ble til overs.  Hmmm   mye jobb, heng i, kan ikke sitte her stort lengre i dag........

Jeg har et godt utvalg i plaster og bandasjer.
Men så var det det der med å jobbe på egen hånd for min del.  På grunn av min Polymyalgia (betennelse i blodårene i muskler) så må jeg spise mye kortison, og får en veldig dårlig hud som ikke tåler stort.  Kommer jeg borti noe, som kanten på en pappeske, eller noe ramler ned på armen eller på min hånd så blir det sår og skrammer. Som oftest går det veldig bra men noen ganger så blir det betennelse, som nå i dag. Da er det besøk på legesenteret og antibiotika-kur.  Men det går jo bra det også, blir ikke hemmet av det så lenge det ikke går utover almentilstanden og såret er på en "høvelig" plass.

Jeg blir jo ganske skremt av dette innimellom, og lei for at jeg skal tåle så lite, men som mye annet i mitt liv, kan ikke gå og tenke på dette.  Jeg kan heller ikke bli sittende i sofaen for å unngå å bli skadet,  Det kan bli verre konsekvenser av det. Det beste er å holde seg i gang og leve som vanlig og røre mest mulig på kroppen.

Men NÅ skal jeg se øverst i kjøkkenskapet mitt, kanskje der er mye jeg kan levere til korpsets loppemarked på lørdag.......
Jo da, det vokser her også, og veggen til høyre blir veggen på mitt gjesterom.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar