torsdag 17. mars 2016

Jeg ble vettskremt......

Dette er den som står i bokhyllen og kan prate til meg.....
Jeg ble så redd, så utrolig redd.  Jeg våknet plutselig, midt på natta av en høy stemme som messet 

DETTE ER VAKTSENTRALEN, DETTE ER VAKTSENTRALEN.

Det hørtes ut som om denne stemmen var utenfor huset, høyt og metallisk.  Trøste meg så redd jeg ble.  Jeg turde ikke slå på lyset, turde omtrent ikke røre meg.  Sendte en tekstmelding til sønn i underetasjen:  Er du våken?  Intet svar.  Jeg våget meg ut av senga og kikket forsiktig ut, gløtt i gardinen, så ikke noe.  Ikke en sjel.  Stemmen hadde gitt seg nå.

Jeg satte meg på sengekanten, ganske skjelven, og så ringte plutselig telefonen:  Hallo, dette er fra Hjemmesykepleiens nattevakt.  Vi har fått beskjed om at du har utløst din trygghetsalarm.  Er alt i orden med deg?   Ehhh   ja da, sa jeg,  alt i orden her, og var det det jeg hørte, vaktsentralen ja........
Kanskje du har alarmen rundt håndleddet eller rundt halsen, ble det sagt i andre telefon-enden.  Ja det stemmer nok det, jeg har sovnet med alarmen rundt halsen.  HMMMMM    ja ja da virker den jo, beklager så mye.  God natt.

Jeg var fremdeles skjelven, det hadde vært en fryktelig stemme der ute i "rommet", en stemme med ekko, som fra verdensrommet eller noe slikt.  Trygghetsalarmen var ikke i mine tanker i det hele tatt,  Det er så lenge siden den ble installert at jeg har omtrent glemt den.  Og ja hvis jeg trykker på den jeg har rundt halsen så er det noen som kan svare meg i det apparatet som står i bokhyllen.  Og da kan jeg snakke med dem, hvis jeg ikke er besvimt eller noe slikt.  Hvis ingen får kontakt med meg så kommer de hit for å sjekke.  Sånn er det med den saken.

Og det er ganske dumt å legge seg til å sove med den alarmen rundt halsen,..........

2 kommentarer:

  1. Du kan i alle fall kjenne deg trygg etter denne opplevinga, men forstår godt at du syns det var nifst.

    SvarSlett
  2. Ja det var fryktelig nifst. Og ja jeg føler meg jo litt dum, jeg gjør det

    SvarSlett