onsdag 4. november 2015

Snart er det jul....


 Ihvertfall er det snart advent!!  Om en måned er vi i adventstiden, og det er da så trivelig.  Jeg har jo begynt å tenke jul allerede.  En bakehelg er planlagt, fra 4. til 8.desember.  Det hadde seg jo slik at Norwegian la ut skremmende billige billetter 31. oktober i forbindelse med den skremmende Halloween-helgen.  Og da slo vi til, før kl 23.59, kr 199,- Bergen - Oslo, og 199,- tilbake også, Oslo - Bergen.  Tilbudet lå ikke ute så veldig lenge men lenge nok til at vi rakk å bestille og planlegge bakehelg.  Supert!!


Halloween var forresten hyggelig, det kom masse unger på døra her.  Jeg hørte dem godt, de kniste utenfor veggen før de ringte på.  Heldigvis hadde jeg handlet inn godterier, og ungene var glade og fornøyde.  Noen av dem sa til og med God jul, ha ha, ja jeg håper de kommer igjen til jul!Det spiselige som er avbildet over her smakte veldig godt, syntes jeg.  Men det var kanskje bare jeg som likte dem.  Jeg lagde masse som jeg gav bort i julegaver, men fikk ikke noe særlig tilbakemelding, he he regner vel etterhvert med at det ble kastet (!!)  Så i år blir det ikke noe slikt under treet.   Men jeg skal ihvertfall lage til meg selv, en liten skål på bordet.
En annen "greie" som jeg tenker litt på er det årvisse julebrevet.  Jo jeg skal nok skrive det i år også, men denne gangen er det mange som blir strøket på mottagerlisten min.  Hmmm så streng jeg er blitt da plutselig?  Nei da, men jeg skal jo ikke plage dem som ikke bryr seg om å få det.  Så nå er regelen slik at dem som jeg ikke har hørt noe fra, de får ikke.  Rett og slett.  Jeg sparer porto og de slipper å ergre seg, eller ha dårlig samvittighet.  Det går jo fint an å sende på facebook også, til mine venner der, og det skal jeg jo selvfølgelig gjøre.

Det er litt trist i dag også, når det gjelder flyktninger, asylsøkere og migranter.  Jeg er nok litt i overkant opptatt av det.  I oktober kom det totalt 8800 til Norge, og nå er det jo nesten komisk at partiene kranglet her tidligere i år om hvor mange de skulle ta imot.  De ble vel enige om 4000 totalt i 2015, eller noe slikt.  Og det som er trist er at vi som mener noe om dette, som mener at noen må bremse, vi blir plassert i rasisme-båsen.  Det er sørgelig, for det er jo ikke derfor vi reagerer på det som skjer.  Nå håper jeg inderlig at de kan legge partipolitikken til side på Stortinget og trekke lasset sammen uansett farge.

I dag har jeg levert en pose med klær (joggesko, sokker, hansker, og en dukke) til Gjenbruksstasjonen på Sørumsand.  De kan ta i mot i dag og i morgen.  Tror jeg skal levere en pose i morgen også, og putte oppi noen såper og toalettartikler.  Det er til asylmottak i Hurdal, De manglet det meste.  Fint at noen tar seg av det og bringer det videre.   Det er vel vinterklær som er mest aktuelt nå, så sett i gang, i kveld, rydd i kleskapet!!  De ville ha leker også, tror jeg har noen fine bamser liggende her også, det kan vel kanskje være en liten trøst for noen krigsbarn på asylmottak.

Rekker du ikke Gjenbruksbutikken på Sørumsand så kan det leveres på Skedsmokorset:  Her er kopi av meldingen som ble lagt ut på Facebook i dag onsdag 4. november.
I natt kommer det 150 flyktninger til Gå ut Senteret i Hurdal. De trenger klær, sko, hygieneartikler (spesielt deo, tannkrem, tannbørster, sjampo, såpe og bind) og leker. Klær og sko til både voksne og barn.
Emmaus på Skedsmokorset kommer til å ha åpent fra 15:00 førstkommende torsdag for å ta imot det du vil gi fra deg.
DEL av det du har til de som ikke har noe. 


2 kommentarer:

 1. Jeg elsker advent og jul, og målet er å kose meg i hele adventstiden ved å gjøre kjempekoselige ting. Stresser aldri i adventstiden, for adventstiden for meg er å nyte den kjempekoselige stemningen, musikken, adventslysene osv :)

  Julekortene er ferdige, så de skal jeg kose meg med å skrive om ettermiddagene/kveldene før jul :)

  Vi fikk ikke besøk på halloween i år, for det er ingen unger i den aldersgruppen. De ungene som gikk før er nå blitt 20 år gamle :)

  Ønsker deg en kjempefin onsdagsettermiddag :)

  Klem fra Toril

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Toril, og ja som du skjønner, jeg koser meg også med advent og jul. Men hmm har vel aldri begynt så tidlig som 4. november. Men det er jo bare tankene som svirrer foreløbig. Må jo planlegge skikkelig.....

   Slett