tirsdag 20. oktober 2015

Fantastisk......

En dag skal vi alle dø sies det her.  Det er da omtrent det eneste som er sikkert her i verden.  Svaret han får er jo bare herlig.  Og jeg lever absolutt etter det.  Jeg er i full gang med "mitt nye liv" og alle andre dager.  Jeg har betalt inn forskudd, ordnet finansieringsbevis (hvis det blir behov for det) og ordnet med mellomfinansiering.  Kontrakten er underskrevet og jeg er i gang med å sortere hva som skal kastes, gis bort og tas med.  Ihvertfall i tankene.  Ja for dem som ikke leste innlegget mitt om "Forfall" så er det snakk om å kjøpe leilighet og selge dette herlige huset som er populært kalt Villa Næss.

Jeg hadde egentlig tenkt å skrive dette innlegget i går.  Og da skulle det handle om at jeg fikk en knekk her i sommer da jeg var så syk.  Jeg var til tider ganske sikker på at jeg ville nok aldri bli frisk igjen.  Men sannelig har det gått riktig vei, jeg er fremdeles oppegående og med frisk mot. Jeg lar meg ikke knekke så lett, finner stadig på noe nytt.  Men......jeg hoster og harker fremdeles, og det har bekymret meg tross alt.

I dag har jeg vært til den første årlige kontrollen på Lungepoliklinikken på Ahus, som Kols-pasient. Jeg er jo utskrevet som kreftpasient!!  Og det fantastiske er jo, at selv om jeg hoster og harker (har forresten blitt bedre for hver dag) så har min lungekapasitet steget til 29-30 prosent.  Jeg startet vel med 25 prosent etter operasjonen.   Jeg må jo bare gjenta, er det ikke fantastisk?  Også jeg som trodde her i sommer at jeg aldri kom til å bli oppegående igjen!  Mitt surstoffopptak lå på 95-96, ja det var sågar oppe i 97 også, det er fantastisk det også, og langt borte fra å ha behov for surstoff.  Det er vel omtrent som hos vanlige friske og veltrente personer he he, og ikke vanlig for en kolspasient med bare en lunge.  Røntgenbildene viste heller ikke noe farlig.

Så ja, jeg er fornøyd i dag.  Jeg fikk en del gode råd på veien videre, det er jo en spesialavdeling jeg er så heldig nå å få være en del av.  Får jeg lungebetennelse igjen så er det inn på sykehus, derom ingen tvil, det er nødvendig og det er farlig for meg å få luftveisinfeksjoner.  OK, det var jeg klar over.  Jeg skal ikke fryse, og jeg skal ikke besøke personer med influensa og forkjølelse.  Slike personer skal ikke besøke meg heller, sånn er det bare. Jeg skal også være forsiktig med å blande meg i store folkmengder som feks på en konsert eller lignende.  Den siste har jeg vel mest problemer med å takle, liker jo veldig godt slike arrangementer og synes vel også jeg har tålt det bra uten å bli syk og smittet.  Det å fryse er verre, der vet jeg at jeg har vært dum en del ganger.  Vil jo så gjerne sitte ute med de andre på en sommerkveld, men det har straffet seg mer enn en gang.

Det er en liten periode nå igjen, med undersøkelser.  Om en uke er det Mammografi og etter det er det Hudlege som skal fjerne noen utvekster i ansiktet igjen.  Og så er det jo fastlegetime, han vil jo gjerne følge med i alt som skjer.  Men det er jo småtterier.

Så er det jo de andre dagene som Snoopy snakker om, jeg er travelt opptatt med alt mulig.  Selger dukkeklær og barneklær som bare det på epla.no.  Jeg rekker ikke å strikke nytt etterhvert, det må være noe i tiden som gjør at folk surfer og handler på den måten.  Og noen poser ble det til Fretex også i dag.  I forrige uke ble det en svart sekk til flyktninger på Lahaugmoen, de hadde også behov for klær.

Rart at ikke solen skinner i dag når det er en slik bra dag?3 kommentarer:

 1. Det hørtes kjempeflott ut at det har blitt bedre kjære deg <3 Dere som har KOLS må jo være forsiktige med å få lungebetennelser. Kjenner ei rasekattoppdretter som har det, og hun har hele tiden medisiner som hjelper henne å holde KOLSen i sjakk. Får hun et snev av lungebetennelse, må hun få antibiotika tvert!

  Kjempegodt å høre at du har en fastlege som følger deg opp!

  Trist at du skal plages slik, men nå får du glede deg over til å flytte inn i en ny leilighet <3 Det unner jeg deg :)

  Ønsker deg en kjempefin tirsdag :)

  Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  SvarSlett
  Svar
  1. tusen hjertelig takk Toril, og hils kattene fra meg.

   Slett
 2. Hyggelig å lese at du er så positiv og gratulerer med 'frisk pust' Det er helt sikkert at vi skal. Men i mellomtiden skal vi leve mens vi gjør det å elske mens vi tør det. Ha en fin høstuke.

  SvarSlett