tirsdag 14. juli 2015

Perfekte foreldre???

Perfekte foreldre, det hadde vært fint det.  Det virker som om dagens unge voksne mener at deres foreldre burde vært omtrent perfekte.  De faktisk forventer det, eller forventet det rettere sagt, disse unge er jo på vei ut i livet.

Og det fine for dem er jo at de kan skylde på sine uperfekte foreldre nesten uansett hva som skjer eller har skjedd.  Jeg leste noen artikler her på internett hvor forfatteren tok fatt i dette.  Han mente at det måtte vel snart være slutt med dette tullet.  De unge får altfor ofte være med på å bestemme fram til ung voksen alder.  De har ingen livserfaring selv om de alle som en tror de er verdensmestere. Mange foreldre tør rett og slett ikke motsi sine tenåringer, de jatter med dem, og holder med dem.  Ingen skal jo få dårlig selvtillit.  Men man får da vel ikke dårlig selvtillit av å tenke gjennom hva som er riktig og galt?  Stille krav, blir det gjort? jo det blir vel det, men da kanskje mer av praktisk art, som rydde, handle vaske, lekser og plenklipping.  Forresten så vet jeg også om familier der de unge stort sett sitter foran sin pc med sine spill.  Og ja, visst kan de bebreide sine foreldre om noen år, bebreide dem at de fikk lov til det.......

Men perfekte forelde burde vel ha perfekte barn?   Var vel ikke urettferdig å forvente det?  Så hvor er de perfekte barna og ungdommen?
Nei verden er nok ikke slik, ingen av oss er perfekte, og vi må alle ta ansvar for egne feil og mangler. Vi kan ikke skylde på våre foreldre.

Det er noen dessverre som kanskje kan det, skylde på sine forelder, -  oppvokst med vold, alkohol, dop, omsorgssvikt, dårlig mat. skitne klær, ingen opplæring i noe som helst.  Ja de finnes.  Men det er ikke dem jeg snakker om her, det er de tilsynelatende perfekte, perfekte foreldre og barn.

Jeg er selv mamma, mormor og farmor.  Jeg vet at jeg har gjort ting jeg nok ville ha gjort annerledes i dag, med mer livserfaring. Men det er ikke lett å være menneske, og det er vanskelig å ta de riktige avgjørelser hver eneste gang noe skal avgjøres.
Min egen mamma, jeg kan ikke huske en eneste ting som jeg kan bebreide henne for i ettertid.  Hun gjorde absolutt ikke noe som jeg kan klandre henne for. Kanskje det var hun, rett og slett som var den perfekte foreldrer?

21. september 2015 er det hundre år siden hun ble født.


5 kommentarer:

 1. Faktisk et koselig innlegg og veldig sant!

  SvarSlett
 2. Ann-Mari Johnsen Wang skriver dette. Ho Signy er verdens snilleste menneske, sa ho mamma Hildur . Det tror jeg på etter alle disse årene.
  Lykke til med ditt. Håper alt går bra med deg,.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du, takk for en veldig hyggelig kommentar. Du må vel være min tremenning? Hvor holder du til i verden da?

   Slett
  2. Ja jeg er det, har fulgt deg en stund da jeg fant navnet ditt på FC.
   Jeg bor i Bærum i nærheten av Martina Hansens hospital.
   Der har jeg også vært da jeg også har Polymyagia , ikke så hissig som du har heldigvis. Bechtrews sykdom har jeg også, Kanskje vi har noen dårlige felles gener. Du verden så mye du har måttet tåle. Men du må være en sterk person. Min mor sa alltid til meg i tunge stunder husk den som gir opp har tapt. Viktig ord for meg. Lykke til framover da.

   Slett
  3. Polymyalgia er visstnok arvelig, så det er nok noen gener ja. Jeg skal legges inn på Martina Hansenses den 7. september, og blir vel der to-tre dager. Du må komme og hilse på meg da!!! Fant deg forresten ikke på facebook, du får finne meg igjen tenker jeg.

   Slett