torsdag 12. juni 2014

Vi må jo leve......

Vi må jo leve det livet vi har fått utdelt.  Akkurat nå er livet slik at det er turer til og fra lege, til og fra kontroller, til og fra prøver og røntgen, til og fra Ahus og cellegift.  Noen dager med smerter, andre dager er ganske fine.  Det planlagte går ikke alltid som planlagt, nye planer må legges........Men uansett, det er slik det er og det nytter ikke å se seg bak og tenke:  Tenk om det hadde vært annerledes.  Det ER ikke annerledes, vi må leve det livet vi har fått utlevert her og nå........

Det var dårlig nytt etter gubbens CT for en uke siden.  Spredning til lever, og svulsten i lymfekjertelen hadde også økt.  Ny cellegiftkur ble igangsatt med en gang, og denne gangen vil han miste håret.  Yesss, kanskje kuren virker da?  Etter åtte uker skal det være ny CT, og hvis kuren virker, ytterligere åtte uker og da er vi langt inne i september.  Så lenge legene og sykehuset har tiltak og håp om å få dette til å stoppe opp, så kan jo ikke vi miste håpet!! Så slik ble det, ikke noe særlig å glede seg over, men.....som jeg har skrevet til å begynne med, vi må leve det livet vi har fått utdelt, og dagen i dag er fin og den er god.    Gubben og sønn har til og med vært på båttur i finværet.  Vi får håpe at det kan bli mange fine turer mellom cellegiftbehandlingene.  Det skal jo gå to uker mellom hver behandling, eller tolv dager rettere sagt.

Jeg har fått brev fra Martine Hanssens Hospital, resultat av PET-CT på Rikshospitalet,  Jeg skjønte stort sett ikke noe av det som stod der, men tror at det meste var OK.  Jeg får få en oversettelse fra min fastlege, men tror jeg venter litt med det.

Vi har mye å glede oss til, om ti dager får vi Japanbesøk, og tre dager etter deres ankomst kommer Bergensfolket, og noen dager etter det igjen Stockholmsjentene, og da er det fullt hus her igjen.   Jeg skal feire bursdag, jeg blir ordentlig pensjonist!!!   Her blir det huskonsert og åpent hus, og godt vær er så klart bestilt.  Kanskje jeg må rundt for å levere nabovarsel også?   Kanskje vi tar en tur til Bygdøy også, Norsk Folkemuseum og Hardangertunet.  Kanskje vi skal bestille en omvisning i tippoldemors bygninger når det kommer så mange etterkommere?

Det kan forresten hende at det blir en liten tur til Skudeneshavn også, med overnatting i Nornes-huset. Vi får se hvordan det går med formen etter cellegiften.  Etter første behandling virker det greit.  Og så ja ,vi er GALE, fullstendig.  Vi har bestilt billetter og hotell på Lanzarote tre uker fra 24. november!!!  Vel kanskje må vi avbestille, men uansett, det var ledig og til en pris av 847 kr per person en vei.  Og ikke nok med det, det var rullestolplass ledig både til og fra, og ikke nok med det, vårt yndlingshotell kunne gi oss den leiligheten med et gjesterom, så da kan vi ha med oss en hjelper også.  Så jeg kjøpte likegodt tre billetter med en gang.  Så da spørs det hvem som skal følge med som "hjelper".  Vi må kanskje dele det opp, en uke på hver?

Jeg strikker og strikker, og har faktisk solgt en del dukkeantrekk, det er moro det.  Linken til epla-butikken min finner du HER.

Kanskje det blir pause i strikkinga, jeg har bestilt bunadspakke, skal brodere og sy Nordlandsbunad til meg selv!!  Min gamle er helt utslitt etter å ha vært flittig brukt siden 1968.


6 kommentarer:

 1. Det var kloke ord, men innimellom er det vanskelig å skifte kurs hele tiden, synes jeg. Vet ikke hvilken kur din mann skal ha, men det er nok hardere skyts denne gangen. Legene setter ikke i gang en så omfattende cellegiftkur hvis de ikke har trua, økonomien vet du. Tross alt håper jeg at dere får gjennomført noen av planene deres i sommer - og besøk er det sikkert at dere får - med avslutning på Lanzarote på senhøsten :-) Ha det godt begge to og god helg!

  SvarSlett
 2. Tusen takk for det!

  SvarSlett
 3. Hej kära Ellen,
  Mina tankar går till er och jag hoppas innerligt att den nya behandlingen kommer att ge effekt för Johannes. Jag vet att ni är starka och aldrig ger upp. Det är helt fantastiskt att ni orkar trots alla jättejobbiga besked och behandlingar och ändå fortsätter att kämpa. Du skriver så kloka ord så jag blir alldeles varm i hjärtat. Att man har fått en lott i livet och får ta tillvara på det man har på bästa sätt, att njuta av stunden och se det goda i livet. Att hålla humöret uppe och framförallt att tro att allt kommer att gå bra är en stark väg till framgång. Jag tror på er båda två, ni kommer att ta er igenom det här på bästa sätt.
  Frida och Emily har sommarlov sedan i onsdags, de var båda väldigt skoltrötta och är jätteglada över att ha ett långt och skönt sommarlov framför sig. Frida arbetar i stallet, hon hjälper till på det ridläger som är den här veckan. Emily är med kompisar, hon ska till bästisen Tilda idag. Båda ser fram emot att komma till er.
  Många kramar
  Carola

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for varmende ord, og for at du tenker på oss. Vi gleder oss til besøk!!

   Slett
 4. Hei. Ikke så bra å høre om mannen din da, men som du sier, man får ha håp så lenge leger og andre har det. Og HVERTFALLL viktig at dere har hyggelige turer mellom cellegiften, at man gjør alt som er koselig da. Jeg er overbevist om at en frisk psyke har masse å si for det fysiske også. Og tøffe er dere som bestiller tur i november. DET skal bli koselig og fin tur, og fint den var billig og med plass til hjelper :-) Stor klem fra meg <3

  SvarSlett
 5. GRATULERER som ordentlig pensjonist (dine ord) :-) Håper dagen har vært fin. Hilsen fra meg med 'ilden'.

  SvarSlett