onsdag 6. november 2013

Slike gutter det vil gamle Norge ha......

Hurra for de modige, skarpe, snartenkte og raske gutta som tok saken i egne hender der oppe på fjellet ved bussen fra Årdal!!  Med en gal mann med kniv inne i bussen, en mann som allerede hadde tatt flere liv, så klarte disse ambulanse- og brannfolkene å holde hodet klart.  De klarte å bli enige om en plan.  De klarte å fordele  oppgaver.  De klarte å benytte seg av de "våpnene" de disponerte.  De klarte å ta hånd om denne drapsmannen til politet etterhvert dukket opp!!!   De var vel heldigvis ikke underlagt de strenge reglene som politfolkene er,  regler som må være noe lignende som "Skyting pågår, søk dekning og vent på instruks fra høyere hold!"


Det var vel noe slik det var ved Utøya der campinggjester som heller ikke var bundet av slike instrukser kunne legge avgårde og redde mange, mange ungdommer  selv om skyting pågikk.  Også der undret man seg jo hvor det ble av politet, som faktisk kom, og forsvant igjen..........Jeg skjønner ikke at hver gang jeg tenker på polititet i forbindelse med Utøya-tragedien så ser jeg for meg en rød plastbåt fullastet med politi, og båten er i ferd med å synke!!!

På tv for en liten stund siden var det en liten diskusjon om politi og våpen i forbindelse med utrykningen til Årdalsbussen.  De hadde visstnok ikke våpen med seg, de hadde ikke lov til det.  Hmmmmmmm   ja hvilke våpen disponerte så disse snartenkte menn fra ambulansetjenesten og brannvesenet da?   Jo da de hadde lommelykt for å blende drapsmannen, pulverapparat for å ytterligere stoppe ham, og tape for å binde ham fast med.  Og det fungerte!!!

Tusen takk for at det fremdeles finnes menn her i landet som kan tenke selv, tenke fort, og til og med handle -  og til og med sammen med andre!!!

Foto ambulansegutta: Frode Hansen vg.no
Foto Brannvesen:  Reidar Ingebrigtsen, Folkebladet.no

3 kommentarer:

 1. Et fornuftig apropos! Personlig er jeg for bevæpning av politiet. Den tid er vel over at vi er tjent med Politimester Bastian? Synd at det må slike tragiske hendelser til, men jeg håper vi får en debatt om politibemanning i distrikene, og utrykningstid.

  SvarSlett
 2. Det var jammen godt vi hadde de brannfolka som var så snartenkte og ikke lot noe stoppe dem. Det er rart at det skal bli sånn HVER gang det er noen galninger på tur rundt forbi.. at politiet ikke rekker fram eller noe..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er rart, eller kanskje ikke.....disse brann-og ambulansegutta hadde jo ingen instrukser om hvordan de skulle forholde seg til en slik situasjon. Politite derimot har jo masse instrukser om hvoran gjøre ditt og datt, tror ikke det blir så mye plass til å tenke selv i farten....eller jeg vet jo ikke hva som foregår egentlig..

   Slett