onsdag 13. november 2013

Jeg har nok vært nervøs ja........

Jo da, jeg har nok vært nervøs for min egen kontroll.  Jeg kjenner det veldig akkurat nå når jeg er ferdig med halvårskontrollen for denne gangen, en utrolig lettelse,  Jeg føler meg som helt ny!!  En merkelig følelse.  Det har nok vært litt mye i det siste, med gubbens tykktarmskreft, den stadig pågående Polymyalgia med noen ekstra kontroller der, Helvetesild, cellegift for gubben......jo det er nok å bekymre seg over.

Kontrollen i dag gikk aldeles strålende!!  Lungekapasiteten hadde til og med økt!!   Til  27%, er det ikke helt fantastisk?  Legen sa at hun hadde da pasienter med to lunger som var verre enn meg, he he........Den økningen slyldes nok ikke trim, jeg har ikke vært så aktiv akkurat i det siste, med alt som jeg nevner over her, og da med Helvetesilden som den største bremsen.  Men jeg har unngått luftveisinfeksjoner dette året, jeg har holdt meg frisk på den måten, og det er klart at det hjelper godt.  Det er godt å se at fjorårets infeksjoner heller ikke ødela så mye av kapasiteten, den kunne nemlig fort ha gjort det.   Og hvis jeg nå blir flink med trim igjen, så kanskje jeg kan øke enda mer?   Jeg leser på facobook-gruppen for oss kolsere at det er faktisk mulig!!

Jeg bruker masse prednisolon pga Polymyalgia reumatica. Dette igjen fører til hevelse i bena og jeg må bruke vanndrivende medisin. Nå viser det seg at det blir vann i lungen også hvis jeg slurver med vanndrivende medisin, og da blir jeg jo skrekkelig dårlig i pusten. Lungelegen bekreftet dette, at det var det som skjedde. Jeg har vel tidligere nevnt at fastlegen trodde det var slik, og det var jo greit å få det bekreftet av eksperten.  Men jeg skal være glad om jeg snart får satt ned dosen enda mer..........

Det jeg kan grue meg til nå, hmm må jo alltids ha noe å grue seg til......jo det er CT av bryst og ultralyd av mage.  Og hvorfor det? Jo fordi når man har temporalisarteritt (en side av Polymyalgia) så kan det en sjelden gang sees en utvidelse av hovedpulsåren.  Det høres skikkelig skummelt ut, men godt at det blir passet på.  Jeg har lovet legen å ikke bekymre meg over dette, det er så sjeldent at det skjer, så jeg får prøve å ikke tenke på det.  Det er CT allerede i neste uke.

Gubben har nå hatt første del av cellegiftbehandlingen, og det har gått veldig fint.  Han var litt uvel i går, men det gikk fort over.  Hvordan resten av dagen i dag vil gå vet vi jo ikke enda.  Så er det to uker til neste runde. Vi får krysse fingre for at cellegiften gjør det den skal og at han ikke blir så veldig dårlig.  Vi har hatt taxi fra Pasientreiser til og fra Ahus, og det har fungert veldig bra.   Det er ikke så lang ventetid for taxi hjem heller, det var verre før, så det er nok noen forbedringer der.

Vår tur hjem idag var veldig spennede,  Sjåføren var kurder, fra Irak.  Han hadde vært i Norge siden 1999, snakket utmerket norsk og var veldig glad for å bo i dette landet med sin familie.  Spesielt satte han pris på tryggheten, morgendagen, den ville nok komme.  Ikke som i hjemlandet hvor han ikke visste om han kom hjem igjen etter en tur ut.  Kona jobbet, barna hadde det bra, Norge var et herlig land å bo i. Men utrolig viktig det å lære språket  Ja det var en fin tur vi hadde hjem, og gav oss litt perspektiv på hvor godt vi egentlig har det her i landet, selv om vi klager både her og der. Det er jo nødvendig det også, av og til, når ting ikke fungerer som planlagt.

Som planlagt, ja feks så måtte jeg ringe og etterlyse denne kontrollen min, jeg skulle fått innkalling og vært der for en måned siden.  Da det ikke kom noe i posten så ringte jeg, og fikk time omtrent med en gang!!  Skulle jeg ha ringt for en måned siden?  Jeg vet ikke, men neste gang så kan jeg godt ringe når tiden er inne, jeg er da såpass oppegående at jeg klarer å passe på dette selv.

Epla-butikken vår rører på seg for tiden, har hatt bestillinger flere dager på rad nå, både CD-er og røde juleting.  Det er moro det!  Adressen finner du HER

8 kommentarer:

 1. Jammen har du litt å stri med, det må eg seia. Det med utposing på blodårene har eg rik erfaring med i mi slekt. Det er noko ein må vera påpasseleg med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo det er nok å være redd for, hvis man vil det. Men som du vet, kreativ virksomhet er den beste smertelindring!! Jeg koser meg veldig med alle mine strikketing nå, og skal snart begynne å lage fotobøker også, fra ferien 2013. Det blir også fint.

   Slett
 2. Dårlig helse er slitsomt på mange måter, så det er godt du er kreativ både med strikking og fotobøker.

  Jeg venter også spent på halvtårskontroll etter operasjonen i fjor. Kjenner jeg blir mer spent i kroppen når tiden nærmer seg! Men heldigvis; so far - so good. Nå er jeg ikke på arbeid mer og bedre tid til bloggen min. Takk for hilsen forresten. Det blir mange innlegg i tiden framover, stort sett fra mitt siste opphold i Spania.

  Ønsker både deg og gemalen fine dager, tross mange plager.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Og ja du vet jeg følger med på dine reiser, fine innlegg og flotte bilder!!

   Slett
 3. Kanskje du skulle lagt ut din manns sykehistorie på Kreftforeningens: Personlige Historier. Det kunne nok vært til nytte for mange andre også, som er i hans situasjon. Du er der allerede ser jeg. Lykke til, dette går bra, men det tar tid vet jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har jo link der, og skal forsøke å skrive det mer tydelig i innledningen at bloggen også handler om tykktarmskreft. Takk for gode ønsker.

   Slett
 4. Huff, dette hørtes ikke noe hyggelig ut i det hele tatt! Sykdom er aldri greit og kan bare levende forestille meg hvordan det er å takle så mye. Lykke til i tiden fremover begge to! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for gode ønsker. Det går greit, vi tar en dag om gangen og gleder oss over den. Og gubben føler seg da både frisk og kjekk og ung og sprek.

   Slett