torsdag 27. september 2012

Nei nei nei


Nei nei nei, det skjer til stadighet, vonde unødvendige hendelser i vårt helsenorge, et av verdens rikeste land!!!
Kjære Anne-Lise, dette skulle du ikke ha opplevd!  En voksen dame på 92 år, med blødning i øyet, brudd i kneet og flere nysydde sting over øyet og ved munnen. Alt hendelser etter fall i eget hjem. Du skulle fått en seng å sove i, trygt og godt, resten av natta.  Du skulle ikke ha blitt sendt hjem, alene, i mørket, i en taxi. Hjem til en ensom leilighet, svimmel og ustø og usikker var du også.  Ingen møtte deg, ingen hjemmesykepleie (akkurat det forundrer vel ingen?), ingen pårørende, de hadde ikke mulighet, eller hadde vel heller ikke fått beskjed!

Her tenkte jeg først at dette kan vi ikke skylde på noen helseminister eller noen direktør i Helse Sør-Øst.  Her er det mennesket på Ullevål sykehus som tar idiotiske og umenneskelige avgjørelser.  Jeg har i ettermiddag også lurt fælt på hva som skjer med dette mennesket på sykehuset som tok en slik avgjørelse, nemlig å sende denne skadde gamle damen ut i nattemørket?

Det er faktisk ikke nok i dette tilfellet heller at ledelsen på sykehuset innkaller pasient og pårørende til et hyggelig kaffe møte og ber om unnskyldning.  Det er faktisk ikke nok, tenkte jeg, den som tok denne avgjørelsen må stilles til ansvar.  Stilles til ansvar for sin bestemmelse der og da, akkurat som vi alle andre må ta ansvar for gale ting vi gjør, både privat og på jobb.
Ja slik tenkte jeg.

Men så leser jeg en liten setning:  Av sykehuset fikk hun vite at det hadde vært helt fullt den natta, med madrasser på gulvet.   Smak på den dere!!!!   Jeg må bare gjenta den:   Det hadde vært helt fullt, med madrasser på gulvet!!!

Kjære Støre, se å få på plass den der havarikommisjonen for helsevesenet du snakket om i går, så raskt som mulig, og se å få åpnet opp Aker sykehus igjen, og flere rom på Stensby sykehus i samme slengen.  Oslo og Akershus trenger flere sengplasser……..
Link til selve artikkelen:


2 kommentarer:

  1. Nå har Carl I Hagen anmeldt Ullevås sykehus for denne hendelsen........

    SvarSlett
  2. Dette er bare tragisk, men at det ikke snart kan gjøres noe med det, da... Det kan umulig være så himla vanskelig å ta noen grep!

    SvarSlett