lørdag 19. mars 2011

Fremdeles bekymret.....

Det har vært en stille og rolig dag her på Stensby. Jeg har vært skrekkelig trøtt og sliten, men det virker som om det begynner å gi seg nå. Kanskje det er en reaksjon på alle hendelser rundt meg i det siste. Kombinert med noe mer smerter pga stress rett og slett. Men mesteparten av dagen uten surstoff i dag også, og ikke så mye hoste, det er bra!

Jeg er ganske bekymret for situasjonen på Ahus, og det burde dere alle være, som hører til dette sykehuset. Jeg så ingen tv-team da jeg forlot sykehuset. De burde ha stått der i kø og filmet. Det er fortsatt en skandale med Aker Sykehus som er stengt og Ahus som snart må få inn hydrauliske køyesenger i hvert fall på lungeavdelingen. Situasjonen var til dels enda mer kaotisk enn da TV var på besøk i forrige runde.

Jeg snakket med en dame her på dagligstuen, hun kom til Stensby tidlig mandag, ble sendt med Helseekspressen fra Ahus mandag morgen, før frokost. Her ble hun sittende til kl 16.00 på ettermiddagen før det ble en ledig seng til henne. Da var hun ganske sliten, og hadde i hvert fall ikke gjenvunnet noen helse den dagen! Hennes pårørende fikk forresten 4 timers reisevei for å besøke henne her på Stensby, det er jo et poeng det også.

Hvem er det som bestemmer slikt som at Aker skulle legges ned og 160000 mennesker skulle ved behov bruke Ahus i tillegg til dem som var ”kunder” der fra før? Nå har jeg jo også opplevd det at man får ikke skuflet pasientene fort nok ut fra Ahus heller, og overført dem hit opp. Her er mange, mange ledige fine rom som kunne ha vært brukt…….

I kveld har jeg sett på Dagsrevyen, og der var scener fra Japan i dag også. I dag så kunne de fortelle at det var funnet radioaktivitet i både mat og vann i Tokyo!! På slutten av reportasjen så kom det dog fram at det kanskje ikke var så farlig likevel……..

2 kommentarer:

  1. I går kveld satt jeg og snakket med en ung venn fra Columbia, som vil reise til Norge denne sommeren, jeg bor ikke i Norge for tiden, og han hadde lest mye om Norge på internett. Han kommer selv fra en velstående familie, men er fullt klar over de mange sosiale problemene i sitt eget land, og mente at Norge må da være et drømmeland å bo i.

    Han nevnte den fantastiske operaen vi har, den fantastiske hoppbakken, hvor mye alle tjener i Norge, hvor mye vi gir i utenlandshjelp hvert år og hvor stolt jeg må være at jeg kommer fra et slikt land. Jeg måtte gi ham rett i mange ting, MEN jeg fortalte han også om mennesker i Norge som ligger i korridorene på sykehusene pga. plassmangel, at menneskene i Norge mange ganger venter på operasjoner i måender, at vi ikke har legevalg, men fastleger osv. Jeg fortalte han også om alle sykehusene som har blitt lagt ned, slik at pasienter må reise i mange timer for å få behandling. Han ble meget forbauset og trodde jeg spøkte, men da han forsto at dette er helseNorge, spurte han hvorfor vi i et demokratisk og rikt land lot dette skje? Et godt spørsmål som jeg ikke kunne gi et godt svar på. Hva hadde du svart?

    Denne unge mannen kommer til å reise til Norge til sommeren og se et nydelig og rikt land, men han ser kanskje på det noe mer kritisk etter vår samtale i går kveld.

    SvarSlett
  2. Hva hadde jeg svart? Jeg har ikke noe svar. Jeg er bare skrekkelig engstelig for at at dette landet blir styrt av mennesker uten kunnskap om hva de egentlig driver med. Denne sykehussaken på Østlandet er så klar og oversiktlig at DET er den største bekymringen, hva er det som foregår? Hvem bestemmer? Denne unge mannen vil nok ikke se unntakstilstanden på lungeavdelingen på Nord-Europas flotteste sykehus. Han vil ikke se at det er umulig å kjøre traller forbi sengene i korridoren. Han vil vel heller ikke legge merke til at det ble faktisk ikke suppe nok til alle pasientene til kvelds, der var jo så mange flere av dem enn bestilt!

    SvarSlett