søndag 9. november 2014

Vanskelig----

Fra det ene til det andre.  Sist skrev jeg om takknemlighet.  Nå har jeg plutselig fått det for meg alt som er vanskelig.........og da er det en ting jeg er litt opptatt av.

Det er så mange som sier:  Bare si ifra hvis du trenger hjelp til noe!!!  Det er faktisk veldig vanskelig å si ifra når man trenger hjelp.  Jeg føler meg veldig masete, jeg føler at de som kommer innom her blir utnyttet. Jeg liker absolutt ikke å spørre om noen vil ta med seg søppelposen når de går.........

Dessuten er det så vanskelig å spørre hvis svaret er at det ikke passer akkurat der og da.   Skulle gjerne ha hjulpet deg men ikke akkurat nå.........Hmm det er vanskelig.  Og det svaret kommer faktisk rett så ofte hvis man drister seg til å spørre noen om hjelp.

Det er kanskje litt for lettvint å slenge ut den bemerkningen :  Si ifra hvis du trenger hjelp til noe!!! Det henger i luften, og har man sagt det, så kan man ha god samvittighet,, man har jo tilbudt seg å hjelpe, ikke sant?

Nei, hvis noen vil hjelpe til med noe, så kom med skikkelige forslag:

Tips kommer her:
Trenger du noe på butikken?
Vil du være med og handle?
Skal jeg ta med søpla for deg?
Skal jeg tømme papiresken din.?
Skal jeg bære inn hagemøblene dine?
Vil du være med på konsert?
Skal jeg komme en tur og drikke kaffe med deg?  Jeg tar med strikketøy og kaffemat!
Vil du spise middag med oss?  (det er utrolig trist å spise middag alene, derfor ber jeg ofte middagsgjester hit).


Jeg er da heldig som har noen rundt meg som kommer med disse spørsmålene, men jeg er jo ikke alene her i verden, det finnes flere rundt oss som kan trenge en håndsrekning av og til......6 kommentarer:

 1. Kloke ord! Jeg har ofte følt det like vanskelig som deg, så dette forstår jeg godt. Heldige du som har noen som kommer med de rette spørsmålene.

  Ønsker deg en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg er heldig, men det er jo noen tips til mine nærmeste også her, selv om de er veldig flinke.....

   Slett
 2. Svar
  1. Bruk dem og del gjerne innlegget. Dette er veldig utbredt!

   Slett
 3. Jeg håper din omgangskrets leser dette innlegget, da vil de huske hva de skal spørre om, men alle har SÅ dårlig tid og driver med sitt. Du er vel i en situasjon helsemessig at du kan får personlig assistent også, tenkt på det? God uke fra Lillemor!

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja de leser det nok, og får noen tips. Men personlig assistent, det har jeg ikke tenkt på. Skal undersøke litt om det, takk for tipset

   Slett