fredag 22. januar 2016

Saken ruller videre utrolig nok.......

Dere husker vel saken og innlegget mitt om daglig leder som ble sagt opp "på timen" fra et fylkeslag i Akershus og beskyldt for grovt underslag.  Hvis du ikke har lest om det før, eller husker det så finnes linken   HER.  Under forrige sak ble jeg forundret over at styrets leder kunne sitte i vitneboksen og lyve uten å bli "tatt" for det.  Jeg fikk forståelse av at dette var straffbart. Hun ble konfontert flere ganger med løgner som ble avslørt men hun fikk ingen reaksjon fra dommer eller meddommere.  I ettertid har jeg fått vite at den som er anklaget har, etter norsk lov, "lov" til å lyve i vitneboksen. Vitner derimot har ikke anledning til den slags, det er straffbart for dem.  Så ser man det, lærer noe nytt til stadighet.

Kort repetert, daglig leder blir oppsagt og fratatt tilgang til alt vedrørende sin jobb, uten forvarsel eller advarsel. Hennes lønn ble også stoppet. Med på lasset følger en anklage om grovt underslag av lagets midler.  Regnskapet for året 2013, som forøvrig er ført av daglig leder blir trukket fra årsmøte og ikke godkjent.

Daglig leder anmeldte styret m/styreleder for usaklig oppsigelse.  Etter to dager i retten ble det inngått et forlik mellom partene.  Daglig leder fikk utbetalt en erstatning. Underveis i disse to dagene ble alle bilag vrengt og gjennomgått.  Alle fikk et veldig klart bilde av hva disse postene inneholdt.

På neste årsmøte ble regnskapet for 2013 og 2014 godkjent.  NB NB det regnskapet som styret m/styrets leder mente daglig leder hadde fusket med og underslått midler fra ble faktisk godkjent.

Styret m/styrets leder opprettholdt anklagen og anmeldelsen av daglig leder for grovt underslag.

I november 2015 fikk den anmeldte daglig leder melding fra påtalemyndigheten om at saken ble avvist pga bevisets stilling.  Påtalemyndigheten med politijurister som hadde gjennomgått alt fant intet straffbart som kunne medføre at dette skulle opp for retten.

Styret i fylkeslaget med styreleder anket denne avgjørelsen!!!   Pr i dag så vet vi ikke hvordan dette vil ende. I løpet av  et par måneder skal det bli avgjort  om anken skal tas til følge eller om saken blir avvist igjen.

Det er jo grunn for å spørre seg, hva er hun anmeldt for nå da? Hun har fått erstatning for usaklig oppsigelse.  Regnskapet med de "forbudte" utgifter er godkjente.

Det skal bli ganske spennende å følge med i hva som skjer.  Skal hun dømmes for å ha brukt for mye blekk til printeren på kontoret?  Skal hun dømmes for å ha kjøpt radio og brevvekt til det samme kontor?   Andre anklagepunkter var bl a innkjøp av mat til styremøter, som styret faktisk også har vært med på å spise!  Fremdeles kan vi jo være med på at de innkjøpte kofferter nok fantes i en billigere utgave, men grovt underslag?  Ikke tale om..........

Alt dette ser ut som bagateller som den oppsagte og anklagede daglig leder ikke burde bry seg om, men det er nok ikke så enkelt.  Hun tenker på det daglig, hun har mistet jobb, inntekt, selvtillit og selvrespekt.  I visse kretser hvor disse lokale lagene ferdes skygger alle unna.  Ryktespredningen har vært utrolig effektiv.  Hun har mistet veldig mye og har blitt syk av denne påkjenningen.  Hun trodde nå, da påtalemyndighetene mente at intet straffbart var å finne, da trodde hun at hun kunne legge dette bak seg og gå videre, men hva nå?

Hvor langt skal noen få lov til å gå for å ødelegge et annet menneske?  Er det sjalusi, misunnelse, hva er dette for noe?  Dette styret m/styreleder, kan de motanmeldes for trakassering, mobbing, ødelegging av et menneskes liv?  De kan vel ikke komme ustraffet fra noe slikt?

INGEN, bortsett fra ett av lokallagene har meldt sin støtte til den oppsagte daglig leder. Ingen mener noe om denne saken.  Jeg har sendt mitt forrige innlegg til diverse lokalstyrer med forslag om at de sender det ut til sine medlemmer.  Ettersom det har blitt spredt over det ganske land at daglig leder er en forbryter så burde man vel også spre det som kom fram i rettssaken, som beviser det motsatte. Det har ikke engang blitt tatt opp under saken "innkommet post"  Det tyder jo forresten på at de lokale styrer ikke er så digitale som det ble påstått i den forrige rettssaken da blekkanklagen dukket opp.  Det ser ut som om kun post med frimerke på er å anse som ordentlig innkommet post.

Vi venter............

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar