lørdag 12. januar 2013

Polymyalgia-kontroll

I går var jeg på kontroll, Martina Hanssens Hospital, polymyalgiakontroll.  Jeg har nå spist kortison i flere måneder, og mine blodverdier har faktisk vært normale, av og til.  Jeg har hatt veldig rundt ansikt, og røde kinn.  Jeg har sett utrolig frisk og sprek ut!!  Bortsett ifra lungebetennelsen på Lanzarote så har jo formen vært ganske fin da.

Mine blodverdier i går var litt forhøyet igjen, så dosen med kortison må økes.  Jeg var jo godt igang med nedtrappingen.  Det er visst ganske vanlig at det går litt opp og litt ned dette her.  Legen fortalte meg også at jeg måtte ta kortison i 2 år!!!  Ja ja, det er jo ikke noe lurt å bli blind!!  Det er jo det som er faren med dette her, at synet kan bli ødelagt av denne sykdommen som også heter Arteritis temporalis
Legene på Martina Hanssen virker så sikre, det er veldig betryggende at de vet akkurat hva som skal gjøres! 

En annen sak i går som var litt mer merkelig var taxi-transporten.  Jeg ringte på forhånd til hospitalet for å be dem om å bestille drosje til meg.  Jeg kan ikke klare å ta vanlig buss og tog med min lungekapasitet, og så tenkte jeg at gubben kunne vel slippe å kjøre og være med og sitte der i korridoren og vente.  Det har blitt litt mye av det de siste årene.

Jeg måtte snakke med legen om taxi, fikk jeg beskjed om, og ble satt over til legen.  Jeg forklarte situasjonen og alt var i orden.  Taxi ble bestilt.  Men så da jeg skulle hjem igjen, den hyggelige damen i resepsjonen lurte på om jeg hadde avklart med legen at jeg skulle ha taxi hjem igjen.  Neeeei, svarte jeg, jeg kom jo hit med taxi og trodde at når det var avklart til sykehuset så var det samme sak hjem igjen.  Resepsjonisten måtte ringe legen som sa at jeg var i så fin form at det var ikke nødvendig med taxi hjem!!!!   Ja sånn er det når man ser så godt ut!! Og attpåtil er blid og fornøyd!!

Jeg ble et øyeblikk litt fortvilet, og faktisk også irritert, lungen min hadde jo liksom ikke vokst ut igjen på den stunda jeg hadde vært her!!  Jeg ba henne ringe legen igjen, og fortelle at jeg hadde kun en lunge og 25% lungekapasitet og kunne gå ca 20 meter!!  Det ordnet seg til slutt.  Men huff, skal det være så vanskelig da?   Jeg har en skrivelse fra fastlegen om at jeg må ha taxi uansett, jeg får bære det med meg i veska mi heretter.

Hvis du har glemt, eller ikke lest om denne sykdommen før så finner du innlegget mitt HER

10 kommentarer:

 1. De er veldig flinke på Marina Hansen, det er mitt faste sykehus :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg føler virkelig at de har kontroll på min muskelsykdom her ja, de vet hva de gjør. (bortsett fra det med buss og tog hjem da, he he) Men de er tilgitt, dette er jo ikke avdelingen for lungesykdommer!

   Slett
 2. Flott at du blir fulgt opp og det tar vel tid før de finner den riktige dosen. SÅ fiiint at du ble helt FRISK etter møtet med legen og kunne busse hjem. Makan til trøbbel, sånt tar også krefter.
  Reiseglad pensjonist

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja føler at de vet hva de gjør, bortsett fra lungen min da. Ja ikke sant, det var flott at jeg ble helt frisk? gid det hadde vært så vel, men legen gav seg jo med en gang hun fikk beskjed om mine andre skavanker. Neste gang skal jeg ha med det brevet fra fastlegen min.....

   Slett
 3. Hei igjen!
  Nå er vi tilbake etter 2 måneder på Tenerife og formen er relativt god. Hadde ikke internett i huset vi leide, så de siste to dagene har jeg lest alt du har skrevet siden sist, både på godt og vondt. Håper dere kommer dere avgårde til Kypros i april. Vi landet på OSL i -17 grader og kom fra +21, da spurte mannen min når neste fly gikk tilbake, he he.
  Hilsen med ønske om et godt nyttår.
  Mormor

  SvarSlett
  Svar
  1. Dere har nok sikkert hatt 2 fine måneder, og det er bra det. Ja det var jo mye å lese etter 2 mnd, ihvertfall mye fra lanzarote. Jeg driver nå og undersøker litt rundt det der med lungesyke og flyreiser. jeg kan vel kanskje få meg en overraskelse der kanskje, men håper på det beste.

   Slett
  2. Kommentaren under er fra Mormor, men det skjønte du sikkert.

   Slett
 4. Jeg var hos fastlegen i går og da spurte jeg om dette med lungesyke og flyreiser. Svaret hans var at surstoffmetningen i blodet synker under flyreisen og dermed kan gi ubehag. Noe mer fikk jeg ikke ut av han. Jeg er jo selv ikke lungesyk, så han måtte bruke den korte legetimen til sjekk av meg og blodtrykket, det er visst litt forhøyet, ja ja.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, for at du tenker på mine problemer også. Jeg snakket med legen min i går, han skulle sjekke resultatene mine på blodgassmålinger på sykehuset. det har visst også noe å si. Den surstoffmetningen i blodet er ganske høy hos meg, selv om den sank oppe i lufta. Det blir spennende å se hva jeg finner ut etterhvert her.

   Slett
  2. Vi må jo holde sammen enten vi har den eller den kroniske sykdommen. Jeg synes det vil være så trist hvis legen anbefaler deg ikke å fly. Å kunne reise er jo sjelebot og gir mange gode minner, men jeg tror at du får klarsignal for event turen til Kypros. Hva skulle være forandret nå i så fall (?)

   Slett