mandag 1. oktober 2012

Tusen takk, Ole Kristen Harborg


”For jernbanen hadde det trolig vært mest lønnsomt å legge ned alle stasjoner og innstille alle tog”.  Dette sier Ole Kristen Harborg i Romerikes Blad mandag 1. oktober.  Han bruker en overskrift som flere burde ta til seg:  ”NÅR BLÅRUSSEN HERJER”!!  Han sier mer om jernbanen, som er temaet hans i denne dagens Meninger i RB:
Jernbanen ble ikke opprettet for å tjene penger, dens oppgave er å frakte gods og folk!!  Smak på denne også folkens, vi kan gjenta det:  Jernbanen ble IKKE opprettet for å tjene penger, dens oppgave er å frakte gods og folk!!

Nå er ikke jernbane det som opptar meg mest for tiden, det er Helsevesenet.  Det vesenet som legger folk på madrasser på Ullevål, og det vesenet som snart må innføre hydrauliske køyesenger på Ahus.  Det Ole Kristen Harborg (mangeårig NRK-medarbeider) sier her, kan meget godt, og bør også overføres til andre deler i samfunnet vårt.

Sykehus ble heller ikke bygd for å tjene penger eller overholde budsjetter!!  Ikke skoler heller for den sakens skyld!  Det mest lønnsomme for staten hadde jo også, selvsagt, vært å legge ned alle sykehus.  Sykehus skal ikke gå med overskudd eller underskudd.  Sykehus skal gi oss som er syke et tilbud om å bli friske.  De skal gi oss behandling og pleie.  Det går faktisk ikke an å si at NEI dessverre, nå har vi brukt opp alle pengene vi fikk innvilget, så nå får du dra hjem og dø, det er ikke plass til deg her.

Ole Kristen Harborg sier også, og merk dere dette:  Det går galt når statsbedrifter tenker bedriftsøkonomi.    Jeg låner litt mer fra deg, Ole Kristen, dette er det beste jeg har lest på lenge:  Den manglende servicen på jernbanen (Helsevesenet også) er et resultat av blårussens herjinger.. Vi har fått en gruppe dresskledde menn som er besatt av tanken på innsparinger og lønnsomhet.  De har fått innpass både i næringslivet og offentlig administrasjon.  Det sitter noen på Stortinget også.  Spør man dem om hva lønnsomhet er, vil de svare noe som har med kroner og ører å gjøre.

For ordens skyld, det som utløste disse tanker hos Ole Kristen, temaet i dagens Mening er betjening på stasjoner som skal bli erstattet av billettautomater.

Tusen takk, dette stemmer helt med dagens samfunn.  Nå er ikke jeg så religiøs til vanlig, men akkurat nå får jeg nesten behov for å sende en bønn oppover, Kjære Gud, befri oss fra disse økonomene!!!

5 kommentarer:

 1. Hei, dette var et bra innlegg som jeg stiller meg 150 % bak. Jeg har selv sagt mange ganger at det ikke er mulig å tjene penger på syke folk. Men det er vel da det private kommer inn - det kan bli slik at vi må ha store forsikringer og dekke utgiftene selv. Til skole også.. privatskoler Fri og bevare oss. Kanskje greit for dem med masse penger, men da blir det brått slutt på velferdssamfunnet. Selv de med mye penger benytter seg jo (selvfølgelig) i samme grad som (oss)andre av gratis velferd. De klager like mye over egenandeler og avgifter og skatter, ikke minst.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er litt merkelig i grunnen at det er en sosialistisk regjering som regjerer på denne måten. Det burde vel ha vært blått som skulle ha slike meninger som styrer landet i dag? det er vel som gubben min sier og sukker: Alt er motsatt for tiden!

   Slett
 2. .......og det går jo sjølsagt ut over de svakeste - de syke, de gamle, små barn, ungdom, skole etc etc. Ofte er det jo en sammenheng mellom livssituasjon/helse/behov og dårlig økonomi. Geit nok at det ikke skal være "for lett" å få offentlig bistand (da mener jeg økonomisk og ikke helse/skole) men det går en grense et sted. Nav er raskt på post om man blir langvarig alvorlig syk, ofte er det da vanskelig å kjempe mot systemet og også å finne fram i systemet. Det som er problemet her i landet(hvis man kan kalle det et problem) er vel at de fleste av oss har det for godt og ikke kan identifisere oss med dem som har det vanskelig - og derfor blir solidariteten borte - vi vil ha lave skatter, billig alkohol og røyk, og bensin og alt som bidrar til statens kasse. Det betyr de ikke stemmer sosialistisk. En annen ting er jo at en sosisalistisk regjering burde bevilge mer penger til dette uavhengig av det..... Blir litt engasjert av dette jeg! Marit S

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leste i avisen i dag igjen at sykehusene skulle spare inn så og så mange millioner. Skal de ikke slutte med dette tullet sitt snart spør nå jeg? Han sier det så bra, om jernbanen, Ole Kristen Harborg. Jeg sier det samme om sykehus, sykehus er ikke bygd opp for å tjene penger!! Vi trenger egentlig ikke si eller mene noe mer enn akkurat det.......

   Slett